Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δεν θα παραδοθεί το Πέραμα στα νύχια των χρησοθήρων!


Στις 01/04/2012 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελών της Ανοικτής Συνέλευσης Αλεξανδρούπολης και της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου στη περιοχή του Περάματος, στα πλαίσια της ενημέρωσης και της κλιμάκωσης της δράσης της Διανομαρχιακής Επιτροπής Έβρου – Ροδόπης, ενάντια στα Χρυσωρυχεία που η El Dorado  σκοπεύει να εγκαινιάσει στη περιοχή. 

 Στo βάθος τη διπλανής φώτο, φαίνεται η περιοχή απόθεσης των τοξικών λυμάτων η οποία προβλέπεται να είναι 4-5 φορές μεγαλύτερη αυτής της Ολυμπιάδας Χαλικδικής

Το σημερινό τέλμα - νεκρή ζώνη τοξικών αποβλήτων απο την επεξεργασία μεικτού θειούχου μεταλλεύματος στη περιοχή Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.







Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα 5/4/2012
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους που κάλυπταν τόσο τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όσο και τη σημερινή με θύμα αυτή τη φορά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης»! Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΦΕ στοχοποιείται και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, όταν στις 15-12-10 χτυπήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ ασκούσε το λειτούργημά του, ενώ την επομένη η Ένωσή μας με ανακοίνωσή της είχε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους Υπουργούς «να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα»!

Πολιτική πράξη η αυτοκτονία του πατέρα μου...


«Συνειδητή πολιτική πράξη» χαρακτηρίζει σε επιστολή της, την αυτοκτονία του πατέρα της, η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού.
«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής» αναφέρει. «Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε», συμπληρώνει και προσθέτει:
«Για κάποιους, για "τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας", σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σαν φυγή, αλλά σαν κραυγή αφύπνισης. Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το '75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες».
Μνημονεύει, τέλος, το σημείωμα ενός νέου, που αφέθηκε στο σημείο που «έφυγε» ο πατέρας της: «Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία.. μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση».

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αυτοί μιλάνε για κέρδη & ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!


Οργή  προκαλεί η αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου συνανθρώπου μας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν απο χθες πάνω απο το πτώμα του, οι πολιτικοί υπαλληλίσκοι της μνημονιακής πολιτικής και τα σε διατεταγμένη υπηρεσία ΜΜΕ τους, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί της απελπιστικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλεθει ο λαός μας. Ποια θλιβερότερη εικόνα θα μπορούσε να περιγράψει τη σύγχρονη Ελλάδα; Ποιος θα απονείμει τις ευθύνες για τα καθημερινά εγκλήματα στους δολοφόνους της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ; Στην Ελλάδα του μνημονίου σημασία έχουν οι αριθμοί και οι δείκτες και όχι οι ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Unicef  η Ελλάδα περνά μια ανθρωπιστική κρίση, με πρωτοφανή επίπεδα εξαθλίωσης και ένα στα τέσσερα παιδιά είναι καταδικασμένα στη φτώχεια. Οι αυτοκτονίες σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αυξάνονται καθημερινά. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός και μπορεί να δοθεί μόνο από τον ίδιο και την οργανωμένη δράση του. 
Κυβέρνηση -  ΕΕ και ΔΝΤ, είναι οι ηθικοί αυτουργοί, έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα!   Να τους διώξουμε πριν μας εξοντώσουν! Κανείς μόνος του στη κρίση!   Αντίσταση - Αλληλεγγύη - Αξιοπρέπεια!


Φωτογραφίες  απο τη χθεσινή συγκέντρωση -
διαμαρτυρία της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλεξ/πολης στο Δημαρχείο της πόλης.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κάλεσμα σε συγκέντρωση


Να μη συνηθίσουμε το Θάνατο
Να μην αφήσουμε τη φρίκη να γίνει καθημερινότητα
Ο θάνατος του συνταξιούχου στο Σύνταγμα δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν δολοφονία
Συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 9.30 το βράδυ έξω από το Δημαρχείο
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Χωρίς λόγια....


Στο 23% το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα!

Το 23%  αγγίζει το ποσοστό της παιδικής φτώχιας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF για την «Κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2012». Τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας υπολογίζονται σε 439.000. Την ίδια ώρα, το ποσοστό παιδικής φτώχιας για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Σημειώνεται ότι η έκθεση βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε στοιχεία της Eurostat του 2010, οι παραπάνω αριθμοί ενδέχεται να έχουν μεταβληθεί.
 
Στην χαμηλότερη θέση της Ευρώπης είναι η Βουλγαρία με 26,8% (Eurostat, 2010).