Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ -ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ!


Μάκρη - Δίκελλα - Μεσημβρία - Πλάκα, μπήκαν δυναμικά στον αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία

Η τοπική κοινότητα Μάκρης με την βοήθεια των τοπικών φορέων κάλεσε τους κατοίκους των οικισμών σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα χρυσωρυχεία. Στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου, αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από την πλατεία της Μάκρης με επικεφαλής τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Δημήτριο Χατζηαθανασίου και αφού πλαισιώθηκε με κατοίκους των οικισμών Δικέλλων, Πλάκας, Μεσημβρίας, κατέληξε στο ρέμα που εκβάλλει στην παραλία της Μεσημβρίας δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και το οποίο..είναι ο αποδέκτης της λεκάνης απορροής από την περιοχή του Περάματος.

Έγινε ενημέρωση στο συγκεντρωμένο πλήθος για τις καταστρεπτικές συνέπειες της εξόρυξης του χρυσού στην περιοχή.

Τέλος οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την μεγάλη συγκέντρωση στις 4 Νοέμβριου στο Πέραμα.

Σημειώνεται επίσης ότι τα τοπικά κανάλια, Δέλτα και Θράκη Νετ, ενώ κλήθηκαν για να καλύψουν το γεγονός, δεν εμφανίστηκαν, καθώς θεωρούν ως αντικειμενική ενημέρωση κυρίως την ενίσχυση της προπαγάνδας των Χρυσωρυχείων.







Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αντιρατσιστικό βίντεο από μαθητές για το Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

 
Με το δικό του τρόπο επέλεξε να απαντήσει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων στις δηλώσεις Παναγιώταρου αλλά και τη δράση της Χρυσής Αυγής.
«Θέλουν να σε πείσουν πως φταίει ο διπλανός σου επειδή έχει άλλο χρώμα. Για να κάνεις εχθρό το φίλο, το συμμαθητή σου και φίλο σου τα αφεντικά, τους πραγματικούς εχθρούς».

«Κάρφωσέ τους»
στην καρδιά του συστήματος. Πάλεψε οργανωμένα για το δίκιο σου. Κάνε πέρα τους Ναζί της Χρυσής Αυγής. Απομόνωσέ τους!» μεταφέρουν στο μήνυμά τους οι μαθητές.


Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε δηλώσεις του υποστήριξε: «Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».
 «Δεν έχω πραγματικά να σχολιάσω τίποτα, πέρα από το ότι είμαι από 12 χρονών στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας» απάντησε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. 

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ο εργασιακός μεσαίωνας των νέων μέτρων ...

 


Οι συζητούμενες αλλαγές ανατροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία - ανάλυση από τον καθηγητή Γ. Κουζή.

Την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την δημιουργία περιβάλλοντος πλήρους κυριαρχίας των επιχειρήσεων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή χωρίς όρους  επιβάλλουν τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο. Η θρησκευτική προσύλωση της κυβέρνησης στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα των δανειστών και των αγορών με τη διαπλοκή των τοπικών οικονομικών συμφερόντων θα μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη με τις πιό άγριες συνθήκες εκμετάλλευσης και την κατάρρευση όλων των ρυθμιστικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναλύει ο καθηγητής εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Παπεπιστήμιο Γιάννης Κουζής η αποκαθήλωση των συλλογικών συμβάσεων θα σηματοδοτήσει το τέλος του εργατικού Δικαίου.

Η ανάλυση των νέων μέτρων και το πως θα επηρεάσουν όλο το πλαίσιο των εγασιακών σχέσεων απο τον καθηγητή Γ. Κουζή: 

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Anonymous: Έλληνες πολίτες επαναστατήστε !



Πηγή: www.alterthess.gr

Κάντε το όσο μπορείτε. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας.

Κυβερνοεπίθεση από τους Anonymous δέχθηκαν σήμερα οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι χάκερ προσπάθησαν να υπεξαιρέσουν στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και ειδικότερα αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού. Το εύρος της υποκλοπής βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση.

Στο μήνυμα της επίθεσης, όπως τουλάχιστον κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, οι Anonymous μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε οι Ανώνυμοι. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι έχουν δει ένα 60% πτώση στις συντάξεις τους – πράγμα που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής είναι τώρα λιγότερο από το μισό από ότι ανέμεναν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει περισσότερες περικοπές, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επιπλέον τοποθετεί ένα ανώτατο όριο για την ελεύθερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε μόλις € 1.500 ανά άτομο ανά έτος.
Η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην ΕΕ, αλλά από το 2010, ο αριθμός των ατόμων που αυτοκτονούν έχει αυξηθεί κατά 40%, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών να πραγματοποιείται από άτομα μεγάλης ηλικίας. 68% του πληθυσμού ζει στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχιας (δηλαδή, έχουν εισόδημα κάτω από το 60% μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος). Το 40% του εισοδήματός τους, το ξοδεύουν για ενοίκια ή για αποπληρωμή δανείων.
Περισσότερα από 439.000 ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από επίπεδο της φτώχειας στην Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται στις 16 Οκτωβρίου στα πλαίσια της World Feed Day 2012 και στην Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει αυξηθεί εκθετικά.
Η κυβέρνησή σας θα αποτύχει. Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το όσο μπορείτε. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας.

Αναδημοσίευση από το alterthess

Εργαζομένοι στην ΕΤ-3: Όταν η ενημέρωση είναι με τα συμφέροντα των μεταλλείων και την Αστυνομία

2

ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΆΠΤΥΣΤΗ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ....;

Οι μαζικότατες κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού αλλά και η κρατική βία και η πρωτοφανής αστυνομική καταστολή δεν παρουσιάστηκαν εκτενώς από τα ΜΜΕ, για να μην πούμε ότι σε πολλές των περιπτώσεων αποσιωπήθηκαν επιμελώς.

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν εργαζόμενοι στην ΕΤ3, θέτουν το θέμα της αποσιώπησης των γεγονότων και κάνουν σκληρή κριτική στη στάση της κρατικής τηλεόρασης.


Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:


Η Ε.Τ.-3 είναι στο πλευρό των πολιτών ή της εξουσίας και των αστυνομικών;


Εύκολα διακηρύσσονται οι στόχοι της Ε.Τ.-3, όμως όταν είναι να υλοποιηθούν σκοντάφτουν στο συντονισμένο βήμα προπαγάνδας και καταστολής. Πώς αλλιώς θα περάσει η αντιλαϊκή πολιτική;
Στις Σκουριές Χαλκιδικής μαζί με το δάσος που καταστρέφεται από τη Μεταλλουργία Χρυσού (καναδική El Dorado και Μπόμπολας), θάφτηκε και ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία των Δελτίων Ειδήσεων της Ε.Τ.-3. Σε τρία ρεπορτάζ (Δελτία Ειδήσεων των 22:00 στις 21/10, των 13:00 και των 22:00 στις 22/10) οι υπεύθυνοι ενημέρωσης με ξεκάθαρο τρόπο και συνειδητά τοποθετούνται υπέρ της πλευράς που υποστηρίζει τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.


Μια μεγάλης μαζικότητας διαδήλωση περίπου 2.500 κατοίκων της περιοχής και ευαισθητοποιημένων πολιτών ενάντια στην τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που επιφέρει η λειτουργία των μεταλλείων, διαστρεβλώθηκε με τον εξής συγκεκριμένο τρόπο:
Οι ενάντιοι στη λειτουργία των μεταλλείων αναφέρονται ως διαδηλωτές, ενώ με έμφαση οι υποστηρικτές αναφέρονται ως κάτοικοι. 

Οι 2.500 ενάντιοι στη λειτουργία των μεταλλείων γίνονται 800, και οι 300 περίπου υποστηρικτές γίνονται 1.000 κάτοικοι. Πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας για να φαίνονται οι υποστηρικτές των μεταλλείων περισσότεροι. (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα σχετικά βίντεο, στο alterthess.gr, όπου η διαφορά της μαζικότητας των δύο μπλοκ είναι ολοφάνερη).

Η Ε.Τ.-3 δεν έστειλε συνεργείο για να καλύψει το γεγονός. Προτείνουμε στους διαδηλωτές να έχουν και έναν παπά μαζί τους αν θέλουν κάλυψη των γεγονότων.


Και στα τρία ρεπορτάζ οι διαδηλωτές εμφανίζονται να ζητούν το κλείσιμο των μεταλλείων χωρίς να γίνεται αναφορά στο γιατί θέλουν να κλείσουν. Μια απλή φράση που αποσιωπάται συνειδητά, κάνει τη διαφορά: Θέλουν να κλείσουν τα μεταλλεία γιατί η λειτουργία τους επιφέρει τεράστια και μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή. Γιατί άραγε δεν αναφέρεται πουθενά αυτή η απλή φράση; Αντίθετα οι υποστηρικτές των μεταλλείων αιτιολογούνται επαρκώς τόσο όταν η ίδια η δημοσιογράφος (Δελτίο 15:00 στις 22/10) που επιμελείται το θέματα αναγνωρίζει το δίκιο τους γιατί θέλουν την ανάπτυξη του τόπου και την καταπολέμηση της ανεργίας, όσο και όταν στο ρεπορτάζ του βραδινού δελτίου (22/10) δίνεται ο λόγος σε υποστηρικτή του μεταλλείου, ενώ η άλλη πλευρά καταδικάζεται σε σιωπή.


Όσο για τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Μ.Α.Τ., η συνήθης τακτική των Δελτίων της Ε.Τ.-3 να υιοθετεί άκριτα την οπτική της αστυνομίας, επιβεβαιώθηκε με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο: ισχυρίζονται ότι τα επεισόδια τα ξεκίνησαν οι διαδηλωτές, ότι έβαλαν φωτιές στο δάσος, ότι είχαν πάνω τους διάφορα φοβερά όπλα (λοστούς, πέτρες, μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες…) και ότι χτυπήθηκαν 8 αστυνομικοί, ενώ διερευνάται αν χτυπήθηκε ένας διαδηλωτής. 

Αποσιωπάται εντελώς η απάνθρωπη βία των Μ.Α.Τ., η υπερβολική ρίψη χημικών, καπνογόνων, πλαστικών σφαιρών και το γεγονός των δεκάδων τραυματιών κάθε ηλικίας (μέχρι και ηλικιωμένες γυναίκες χτύπησαν). Γιατί δεν αναφέρεται και η άποψη των διαδηλωτών για τα γεγονότα;

Η αστυνομία εκτός από τις “επισκέψεις” στα ρεπορτάζ ειδήσεων μας τιμά και με τηφυσική της παρουσία στο χώρο εργασίας, επιβάλλοντας τη λογική της φύλαξης του χώρου από διαμαρτυρόμενες κοινωνικές ομάδες. Έτσι στις 17/10 ημέρα της απεργίας μια κλούβα εμφανίστηκε στην εκδήλωση του Τοπικού Παραρτήματος της Ε.Ρ.Τ.-3 έξω από το κτήριο τηλεόρασης (για να προστατέψει την Ε.Ρ.Τ.-3 από τους ίδιους τους εργαζόμενους της). Σαν να μην έφτανε αυτή η επίθεση φιλίας, η διεύθυνση έδωσε εντολή να κλειδωθεί και η κεντρική πόρτα.


Είμαστε αλληλέγγυοι στις κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται ενάντια στην πολιτική της λιτότητας που πλήττει και εμάς σαν εργαζόμενους.
Είμαστε ενάντιοι στην αστυνομοκρατία.


Μια αστυνομοκρατία που ενόχλησε πολύ κόσμο τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων(26/10). Δεν ταιριάζει στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης η αστυνομοκρατία η οποία προκαλούσε ακόμα και την δυσαρέσκεια των πιστών έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπως διαπίστωσε ο δημοσιογράφος της Ε.Τ.-3 και την επόμενη στιγμή τον “απέσυραν” από την κάλυψη της εισόδου των πολιτικών στον ναό (φαίνεται φοβήθηκαν μήπως και ανέφερε τα γιουχαΐσματα του κόσμου όταν εμφανίζονταν ο πρωθυπουργός, πράγμα που αποσιώπησαν οι υπόλοιποι συνάδελφοί του).


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που προσπαθούν να κάνουν με αξιοπρέπεια τη δουλειά τους, δίνοντας τη δυνατότητα να ακουστούν όλες οι απόψεις.


Καλούμε τις συνδικαλιστικές ενώσεις να πάρουν θέση αλλά και να προβούν σε ενέργειες που θα διασφαλίζουν την πολυφωνία και την αυτονομία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ από τα κέντρα εξουσίας. Η σιωπή είναι συνενοχή.
Ως εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη χειραγώγηση των δελτίων ειδήσεων που έχουν ως στόχο την πλήρη απαξίωση των κοινωνικών αγώνων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.


Ε.Ρ.Τ.-3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ -ΕΡΤ3