Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ!

Καλό χειμώνα σε όλες και όλους,

Μετα από διακοπή των συνελεύσεων τον Αύγουστο, ξαναξεκινούν οι συναντήσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλεξανδρούπολης,από την προσεχή Πέμπτη  6/9/2012 στη πλατεία του Φάρου. 
Η ελληνική κοινωνία μπαίνει σε ένα νέο γύρο δοκιμασιών καθώς η συνεχιζόμενη εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής λιτότητας και καταλήστευσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, αλλά και της   εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής, μπαίνει σε μια νέα ακόμα πιο βάρβαρη και αντιδραστική φάση. Ταυτόχρονα στη περιοχή μας επιχειρέιται από τοπικά ΜΜΕ και κυβέρνηση να παρουσιαστεί ως σανίδα σωτηρίας στην ανεργία που μαστιζεί τον Νομό μας η επίσπευση των εργασιών εξόρυξης χρυσού απο τις πολυθενικές, στο Πέραμα , τις Σάπες και αλλού (με κατάθεση της οριστικής ΜΠΕ ). Για όλα αυτά καλούμαστε όλοι να ξαναπίασουμε το νήμα του Αγώνα - της Αξιοπρέπειας - της Αλληλεγγύης, που θα ανατρέψει αυτή τη πολιτική η οποία εξαθλίωνει το λαό, ξεπουλαεί το δημόσιο πλούτο στις πολυεθνικές και κταστρέφει το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής μας. Αρχή από αυτή τη Πέμπτη!

ΚΑΛΕΣΜΑ 220 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!


Ο χρόνος τρέχει επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, αφού η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει την χαριστική βολή, προωθώντας με διαδικασίες εξπρές, τη χιονοστιβάδα των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων.
Την ίδια ώρα, που η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει την τελική έφοδο και να συντρίψει το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων, οι πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ παραμένουν σιωπηλές.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες τα συνδικάτα δεν μπορούν να μένουν βουβά και να παρακολουθούν σαν θεατές να εξελίσσεται η πρωτοφανής αντεργατική επίθεση.
Η Γενική Απεργία και η οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια αιφνιδιαστική εξαγγελία μέσω μιας ανακοίνωσης. Απαιτείται τα συνδικάτα να αναπτύξουν κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα, πολύμορφες δράσεις που θα κορυφωθούν με την Γενική Απεργία.
Καλούμε για ακόμα μια φορά τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων, να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη Γενικής Απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πολιτική και οργανωτική της προετοιμασία.
Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται... 
Υ.Γ.   Ψάξαμε αλλά δε βρήκαμε κανένα όνομα απο τη Δ.Σ. του Ε.Κ. Εβρου.... Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουν θέση ;


Υπογράφοντες:

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012


Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη στις 6.30μμ
Εκδήλωση με θέμα “Ανάπτυξη και απομεγέθυνση: τα fast track και η άμεση δράση για το ζήτημα του χρυσού” θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας, στις 6.30μμ, στο ΑΠΘ
Συμμετέχουν:
-Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
-Επιτροπές αγώνα κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία στη Χαλκιδική
-Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού
-Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο (Κιλκίς)
-Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική)
-Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση Απορριμμάτων
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη
Πανελλαδικό μπλοκ στην πορεία της ΔΕΘ ενάντια στα μεταλλεία
Προσυγκέντρωση στις 6μμ, στην Πλατεία Αγ.Σοφίας
Κυριακή 9 Σεπτέμβρη
Πορεία στις Σκουριές
Προσυγκέντρωση στις 11μμ, στην Ιερισσό