Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πορτογάλοι: "Ισπανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, ο αγώνας μας είναι διεθνής"

Ογκώδεις διαδηλώσεις, απο τις μεγαλύτερες της μεταδικτατορικής περιόδου, έγιναν σήμερα σε όλη την Πορτογαλία ενάντια στην πολιτική της λιτότητας

 Στο video οι διαδηλωτές τραγουδούνε τον ύμνο της 'Επανάστασης των Γαρυφάλλων".





Βίντεο: Οι διαδηλωτές τραγουδούν το "Grandola Vila Morena", τον "ύμνο" της "Επανάστασης των Γαρυφάλλων", που απελευθέρωσε την Πορτογαλία πό τη Χούντα, στις 25 Απρίλη 1974 (via @northaura) 

- See more at: http://left.gr/news/ihiro-ohi-sta-metra-litotitas-apo-toys-portogaloys-ogkodeis-diadiloseis-se-30-poleis#sthash.vglguusr.dpuf

Οι διαδηλωτές τραγουδούν το "Grandola Vila Morena", τον "ύμνο" της "Επανάστασης των Γαρυφάλλων", που απελευθέρωσε την Πορτογαλία πό τη Χούντα, στις 25 Απρίλη 1974 (via @northaura)  - See more at: http://left.gr/news/ihiro-ohi-sta-metra-litotitas-apo-toys-portogaloys-ogkodeis-diadiloseis-se-30-poleis#sthash.vglguusr.dpuf
Οι διαδηλωτές τραγουδούν το "Grandola Vila Morena", τον "ύμνο" της "Επανάστασης των Γαρυφάλλων", που απελευθέρωσε την Πορτογαλία πό τη Χούντα, στις 25 Απρίλη 1974 (via @northaura)  - See more at: http://left.gr/news/ihiro-ohi-sta-metra-litotitas-apo-toys-portogaloys-ogkodeis-diadiloseis-se-30-poleis#sthash.vglguusr.dpuf

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Οι Θρακιώτες αντιστεκόμαστε στην καταστροφή της Θράκης μας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 04/03/2013 ώρα 13:00 μπροστά στο 
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 
για ένα ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ και ένα τεράστιο 
ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕ ΚΥΑΝΙΟ.
Ήρθε η κρίσιμη ώρα! 
Συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της περιοχής 
και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΘΗΡΩΝ
Μέχρι τη Δεύτερα 4 Μαρτίου καλείσθε να υπογράφετε κατά των Χρυσωρυχείων στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου όπου λειτουργεί 

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
(Δεύτερο σημείο διευκόλυνσης για υπογραφές αύριο Παρασκευή μέχρι τις 15:30 στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Μύλο Μασούρα - 2ος όροφος).
 

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δημαρχείο

Δευτέρα το ραντεβού όλων των Αλεξανδρουπολιτών και των Θρακιωτών δίνεται στο δρόμο. Μπροστά στο Δημαρχείο στη 1 το μεσημέρι καλούμαστε να φωνάξουμε το δυνατότερο «όχι» στην καταστροφή που θέλουν να φέρουν στον τόπο μας με την εξόρυξη χρυσού στο πανέμορφο Πέραμα.

Καλούμαστε να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα που θα ακουστεί μέχρι την Αθήνα για να καταλάβουν ότι εδώ δεν παίζουμε με τις ζωές μας, με το μέλλον του τόπου μας.


Συλλαλητήριο παλλαϊκό αποφασίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και πραγματικά οριακές. Τα ψέματα τελείωσαν. Ο κόσμος, όλοι μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Ενάντια στα ψέματα και τον βρώμικο πόλεμο εταιρείας και κυβέρνησης, ο λαός της Αλεξανδρούπολης πρέπει να δώσει και πάλι τη δική του απάντηση. Γιατί τώρα όλοι πρέπει να διαλέξουν με ποιον θα παν και ποιον θα αφήσουν.

Να διώξουμε τώρα τους Καναδούς και τον "χρυσό θάνατο" που κουβαλούν. Γιατί αύριο θα ναι αργά για δάκρυα!

Σ.σ.: Την Κυριακή στις 11πμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, θα κληθούν από την Διανομαρχιακή Επιτροπή όλοι οι θεσμικοί φορείς της περιοχής (βουλευτές, κόμματα, επιμελητήριο κλπ) να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να τοποθετηθούν επίσημα και ξεκάθαρα για το θέμα του έργου του χρυσού.

Πηγή: http://anti-typos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_28.html

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί δεν κάνουμε κάτι;


Του Κώστα Βαξεβάνη

Με μια απλή εμπειρική λογική, ο βαθμός της καταπίεσης ή της εξαθλίωσης του κόσμου γεννά αυτόματα την αντίδραση. Οι άνθρωποι δηλαδή αντιδρούν όταν σπρώχνονται στο περιθώριο, όταν τους αφαιρούνται επιλογές, όταν αγγίζουν τα όριά τους. Είναι μάλλον εμφανές πια πως στην κοινωνία δεν λειτουργεί αυτή η γραμμική σχέση, ο αυτοματισμός.

Η καταπίεση δεν δημιουργεί απαραίτητα επαναστάτες. Ή τουλάχιστον δεν τους δημιουργεί την ώρα που περιμένει κάποιος πως θα εμφανιστούν. Μπορεί κάλλιστα να φτιάχνει δούλους και υποτακτικούς. Στην Ελλάδα της κρίσης ο Σαμαράς συνεχίζει να κυβερνά με μέτρα που απομακρύνουν κάθε ανάπτυξη, με τον Βενιζέλο να του υπαγορεύει πολιτικές και τον Κουβέλη να του χαϊδεύει με κατανόηση το χέρι.