Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνης Μίσσιος: όπως λέμε... άνθρωπος !

 
Για τον Χρόνη Μίσσιο που εφυγε δεν γράψαμε ακόμα... Γι αυτό μέσα από αυτό το Blog θα δώσουμε κάμια στοιχεία της προσωπικότητας του, όπως αυτά αποτυπώθηκαν μέσα από την ιστορία και το έργο του. Πνέυμα αδέσμευτο και ανήσυχο, ασυμβίβαστος με το σύστημα και τις κομματικές γραφειοκρατίες, μα πάνω από όλα άνθρωπος, θα μας λέιψει. Καλό του ταξίδι....

Λίγα βιογραφικά στοιχεία
Ο Χρόνης Μίσσιος, συγγραφέας, αντιστασιακός, αγωνιστής της Aριστεράς και ίσως ο πρώτος ακτιβιστής στην Ελλάδα υπέρ της ολιστικής οικολογικής φιλοσοφίας, γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930, από γονείς καπνεργάτες, και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στα Ποταμούδια, μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες, καπνεργάτες από τη Θάσο και παράνομους κομμουνιστές κυνηγημένους από τη δικτατορία του Μεταξά.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

6ο Ανταλλακτικό Παζάρι Αλεξανδρούπολης



ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλεξανδρούπολη, 29.11.2012
 

6ο Ανταλλακτικό Παζάρι στην Αλεξανδρούπολη


Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, η Ανοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης διοργανώνει το 6ο Ανταλλακτικό Παζάρι Αλεξανδρούπολης στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης.

Το ανταλλακτικό παζάρι δεν είναι φιλανθρωπία αλλά πράξη αλληλεγγύης όσων συμμετέχουν σε αυτό συνεισφέροντας αντικείμενα.

Συνειδητά όλον αυτό τον καιρό αποφεύγουμε τη φιλανθρωπία, καθώς γνωρίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται στις μέρες μας, μοιάζει με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πλέον, κάνω φιλανθρωπία, σημαίνει βάζω τον εαυτό μου πάνω από τον άλλο που δέχεται την φιλανθρωπία ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές ανισότητες. Εμείς οραματιζόμαστε μία συμμετοχική κοινωνία ισότητας, ισονομίας και αξιοκρατίας.

Η ουσία του ανταλλακτικού παζαριού βρίσκεται στο ότι κάποιος φέρνει κάτι που δεν χρειάζεται για να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος. Πρόκειται για μία έμπρακτη μορφή αλληλεγγύης όπου τα υλικά αγαθά από ιδιόκτητα γίνονται κοινόχρηστα. 

Το ανταλλακτικό παζάρι είναι και μία γιορτή επικοινωνίας, όπου επιτέλους μπορούμε να πούμε μία καλημέρα σε ανθρώπους που βλέπουμε κάθε μέρα στο δρόμο, αλλά και μία ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο.

Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους και όλες, την Τρίτη 4/12 και Πέμπτη 6/12 από τις 18:00 έως τις 21:30 να φέρετε ό,τι αντικείμενα δεν χρειάζεστε (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, cd, ηλεκτρικά είδη κλπ) στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης, Λ. Δημοκρατίας 306, ώστε να διατεθούν στο ανταλλακτικό παζάρι που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου 2012 από τις 10:00 έως τις 15:00.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Κανείς μόνος του στην κρίση
Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα
Άμεση Δημοκρατία παντού
 
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
facebook.com/synelefsi.alexandroupolis
http://aganaktismenoi-polites-evrou.blogspot.gr
 
 



 

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

6ο Ανταλλακτικό Παζάρι

Η Aνοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης οργανώνει το 6ο Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης, με το μότο: "Κανείς μόνος του στην κρίση!"