Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 του Ιούνη δυο μεγάλες ειρηνικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και ιδιαίτερα της Τετάρτης που είχε σηματοδοτηθεί σαν η κορύφωση των κινητοποιήσεων, πριν ακόμα εξελιχθούν σε μεγαλειώδεις συναθροίσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, έγιναν στόχος του κρατικού μηχανισμού με τις δυνάμεις καταστολής του και συγκεκριμένα των ΜΑΤ. Η επιχείρηση ξεκίνησε και τις δυο μέρες νωρίς το μεσημέρι, όχι τυχαία, αλλά για να προλάβουν την τεράστια συρροή πολιτών στο Σύνταγμα, που ήδη από νωρίς το πρωί γινόταν έντονα αισθητή σε πολλά σημεία του κέντρου της Αθήνας.


Καμιά Γενική Απεργία ή κινητοποίηση που έχει γίνει μέχρι τώρα δεν συντάραξε τόσο το πολιτικό σύστημα όσο οι δυο αυτές τελευταίες συγκεντρώσεις. Ήδη η πρώτη μαζική συγκέντρωση το προηγούμενο διάστημα στο Σύνταγμα με 500.000 αυτό-οργανωμένους πολίτες, είχε επιφέρει με την παρουσία της το πρώτο σοκ.


Από την άλλη, ποτέ στο παρελθόν το κέντρο της Αθήνας δεν έζησε σε τέτοια έκταση καταστολή με ρίψεις ασφυξιογόνων και άλλων χημικών, σε ποσότητα 20 φορές μεγαλύτερης από τη συνήθη χρήση χημικών οποιασδήποτε άλλης μέρας επεισοδίων στο παρελθόν. Ήταν τόσο το μένος των δυνάμεων καταστολής, που κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, πέρα από τους τουλάχιστον 500 διαδηλωτές που τραυματίστηκαν, χτυπήθηκε με χημικά ακόμα και το ιατρείο της πλατείας αλλά και του μετρό στη συνέχεια, την ώρα που δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα και τραύματα από γκλομπς νοσηλεύονταν, μη σεβόμενοι κάτι που είναι δεδομένο ακόμα και σε συνθήκες πολέμου, πόσο μάλλον σε μια ειρηνική συγκέντρωση.


Υπήρξε απόλυτα οργανωμένος σχεδιασμός για τη διάλυση αυτών των συγκεντρώσεων, διαλύοντας κομμάτι-κομμάτι τους συγκεντρωμένους άοπλους πολίτες, μέχρι να καταλάβουν την πλατεία Συντάγματος, όπως ήταν ο στόχος τους. Οι χιλιάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία χτυπήθηκαν ανηλεώς από τα ΜΑΤ. Και τις δυο μέρες, παρόλο που εκκενώθηκε η πλατεία από τη ρίψη τόνων χημικών, η αποφασιστικότητα των πολιτών έκανε δυνατή την ανακατάληψή της.


Αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην κοινωνία, κάτι τόσο δυνατό που αγγίζει έντονα την ψυχή εκατομμυρίων ανθρώπων και ανησυχεί ταυτόχρονα πάρα πολύ το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του.


Γιατί λοιπόν εκδηλώθηκε τόση βαρβαρότητα απέναντι σε άοπλους πολίτες;


Γιατί για πρώτη φορά ο λαός, αν οι συγκεντρώσεις των δυο συνεχόμενων ημερών δεν διακόπτονταν βίαια, θα έφευγε από το στάδιο που βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή των καλών εντυπώσεων και του ενθουσιασμού από τη μέχρι τώρα συμμετοχή του στις πλατείες, καθώς και των πρώτων βημάτων στη συνείδησή του ότι υπάρχει τρόπος να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Έτσι θα έμπαινε πια στο στάδιο τού να αρχίζει να αποκτά συνείδηση της δύναμής του, των ικανοτήτων του και των προοπτικών του. Αυτό που κυριάρχησε στις συγκεντρώσεις της πλατείας ήταν η αυτογνωσία, τα πρώτα σημάδια ότι ο λαός έχει τη δύναμη να κυβερνήσει και να κυβερνηθεί ο ίδιος καθώς και να ορίσει την τύχη του. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά στην Κατεχάκη και οι σύμβουλοί τους από το εξωτερικό. Γι’ αυτό πρέπει να το σταματήσουν τώρα, πριν δυναμώσει και γενικευτεί σε όλη την κοινωνία, γιατί τότε θα είναι αργά. Με λίγα λόγια, το ξαναλέμε, αυτό που θέλουν είναι να σταματήσει να γίνεται συνείδηση στο λαό η δύναμή του.


Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος έπρεπε να περάσουν πάση θυσία. Οι εντολές της Ε.Ε. προς την κυβέρνηση ήταν καθαρές. «Εμείς εγκρίνουμε την 5η δόση κι εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να μην την πάρετε, ψηφίζοντας τους νόμους που σας υπαγορεύουμε, απαιτώντας όμως εγγυήσεις από σας: Να χτυπήσετε ανηλεώς και να τσακίσετε οποιαδήποτε αντίδραση εκδηλωθεί για να μας εμποδίσει».


Η κυβέρνηση έκανε την εκδούλευση στα αφεντικά της την Ε.Ε. για μια ακόμα φορά. Γιατί ο ρόλος της κυβέρνησης μέχρι τώρα ήταν αυτός. Τα μέτρα που επιβάλλονταν από το χρηματιστικό κεφάλαιο έπρεπε να περάσουν πάση θυσία για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα. Τα σχέδιά τους όμως για τη συντριβή του λαϊκού κινήματος έχουν βρει τεράστια εμπόδια από την αντίσταση μεγάλου μέρους του λαού και η κυβέρνηση τούς είναι λίγη. Αυτή η ανεπάρκειά της την έχει καταστήσει μια απλή μαριονέτα στο πολιτικό σκηνικό. Τώρα απαιτείται η υλοποίηση των νόμων που ψηφίστηκαν και η κυβέρνηση πρέπει να πάει στην άκρη. Η Ε.Ε. πήρε πλέον στα ίδια της τα χέρια την διακυβέρνηση της χώρας στέλνοντας και τους κομισάριούς της στα υπουργεία όχι απλά για να παρακολουθούν αλλά για να δίνουν εντολές από κοντά στο πώς θα υλοποιηθούν με κάθε λεπτομέρεια τα τελευταία μέτρα που ψηφίστηκαν.


Το να λέμε ότι με τα μέτρα που παίρνονταν μέχρι τώρα από την κυβέρνηση εκχωρούνταν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προς την Ε.Ε. εναρμονίζοντας τους ελληνικούς νόμους με τις ανάγκες της, αυτό δεν αρκεί πλέον. Όχι ότι είναι λάθος, αλλά έχουμε περάσει σε μια άλλη ποιότητα. Δεν μπορούμε να επιμένουμε μέσα από αναλύσεις ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα επιβεβαιώνει τα όσα ήδη γνωρίζαμε μέχρι τώρα.


Δεν είναι λοιπόν τυχαίες και οι δηλώσεις Γιούνκερ για τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και την τοποθέτηση επιτηρητών για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς την Ε.Ε. ούτε επίσης είναι άσχετη και η δήλωση Λοβέρδου ότι αν οι Έλληνες δεν πάρουν αποφάσεις οι ίδιοι πρέπει να τις πάρουν κάποιοι άλλοι. Όσο και να προσπαθεί να συσκοτίσει λοιπόν αυτό το γεγονός η κυβέρνηση λέγοντας ότι οι επιτηρητές έχουν έλθει σαν τεχνικοί σύμβουλοι, κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν για τον πραγματικό ρόλο που έρχονται αυτοί να παίξουν.


Δεν είναι τυχαίο επίσης που μετά την καταστολή των τελευταίων συγκεντρώσεων έχει αρχίσει μια καμπάνια ενάντια στη «βία» που ενορχηστρώνεται πολύ συνειδητά από τα Μ.Μ.Ε. με συγκεκριμένους δημοσιογράφους, με αφορμή τις αποδοκιμασίες πολιτών σε όσους βουλευτές ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, προσπαθώντας να σπείρουν ένα κλίμα τρομοκρατίας.


Είναι λάθος όταν τα άτομα ή τα κόμματα υποκαθιστούν την πάλη ενός ολόκληρου λαού, αλλά το αν υπάρχουν λανθασμένες ή όχι μορφές αντίδρασης, αυτό είναι κάτι που απασχολεί και θα αντιμετωπίσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να σπεκουλάρει. Δεν έχει κανένα δικαίωμα μια κυβέρνηση που δείχνει τέτοια βιαιότητα όταν επιτίθεται σε χιλιάδες ειρηνικούς πολίτες που διεκδικούν τη ζωή και το μέλλον τους να ζητά διαπιστευτήρια «μη βίας» και δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Οι μαύρες εποχές που το κράτος απαιτούσε δηλώσεις μετάνοιας έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί.


Ο ελληνικός λαός όχι απλώς πρέπει να κλιμακώσει την αντίστασή του αλλά θα πρέπει να δρομολογήσει πλέον την πορεία του για να πάρει ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του. Από μας θα εξαρτηθεί αν θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθούν τα σχέδιά τους και να μη μας πισωγυρίσουν. Ο καθένας από μας είναι πλέον υπεύθυνος για να δυναμώσει τις λαϊκές συνελεύσεις, να συμβάλει στην οργάνωση μεθοδευμένων και καλά στοχευμένων κινητοποιήσεων με σκοπό τη συσπείρωση εκατομμυρίων πολιτών. Όλα τα μεσαία και κατώτερα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται και πρέπει να είναι ενωμένα.


Ο λαός έχει την ευθύνη να αποτρέψει την καταστροφή του και να πάρει την τύχη του στα χέρια του μέσα από την αυτό-οργάνωσή του με αμεσοδημοκρατικό τρόπο.


ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Μανώλης Γλέζος την Παρασκευή 08/07 στη Δράμα

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η Ομιλία του οικονομολόγου Δ.Καζάκη στην πλατεία της Δράμας


Σάββατο 2 Ιουλίου 2011
Το βράδυ του Σαββάτου διεξήχθη  η προγραμματισμένη ομιλία του κ. Καζάκη στην πλατεία της Δράμας. Η ομιλία ξεκίνησε γύρω στις εννέα και μισή και διήρκησε περίπου ένα τρίωρο. Παρά το τριήμερο, λόγω τοπικής αργίας, η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο, κάτι που φάνηκε από τον αριθμό των Δραμινών πολιτών που συγκεντρώθηκαν, τις πολυάριθμες ερωτήσεις που τέθηκαν στον ομιλητή αλλά και την παραμονή σχεδόν όλων έως το τέλος της ομιλίας.
Ο κ.Καζάκης ανέλυσε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τον εφαρμοστικό νόμο αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε έως  αυτό το σημείο. Επιπλέον, ανέφερε τις οικονομικές συνέπειες που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε εάν αυτά που ψηφίστηκαν εφαρμοστούν στην πράξη, περιγράφοντας ένα μέλλον ζοφερό από οικονομικής και κοινωνικής άποψης. Μοιράστηκε τον προβληματισμό του αλλά και τους φόβους του για τους νέους νομικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς όρους που θα κυριαρχήσουν και τόνισε πως μιλάμε για όρους που μέχρι στιγμής κυριαρχούσαν σε περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.
Ωστόσο, έγινε σαφής για το τι μπορεί να αποτελέσει λύση και για το ποιοι είναι οι τρόποι που θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Σε αυτό το σημείο κατέκρινε τη μαζική εκποίηση της χώρας μας σε ιδιώτες καθώς, όπως υποστήριξε, η εκμετάλλευση των υπηρεσιών και του πλούτου από το κράτος είναι ένα μεγάλο μέρος της λύσης του προβλήματος. Ως οικονομολόγος, όρισε το πρόβλημα νομισματικά αλλά και στο πλαίσιο των εκάστοτε ενώσεων που συμμετέχει  η Ελλάδα (Ε.Ε., Ο.Ν.Ε  κ.λ.π.). Υποστήριξε ότι το ευρώ και οι δεσμεύσεις μας σε ενώσεις/οργανισμούς που συμμετέχουμε, λειτουργούν ανασταλτικά για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας από το ίδιο το κράτος. Σε αντιπαραβολή, έδωσε το παράδειγμα της Νορβηγίας, η οποία είναι εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, διαθέτει μια τεράστια κρατική μηχανη και κατά συνέπεια είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν πλήττεται από την κρίση, έχει έλαχιστη ανεργία, πλήρως ανεπτυγμένο κοινωνικό κράτος, υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και πλεόνασμα στους προϋπολογισμούς της.
Συντομα θα ανέβει και το βίντεο με ολόκληρη την  ομιλία του οικονομολόγου Δ. Καζάκη
www.aganaktismenoi-drama.gr

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης




    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΝΤΟΠΙΟΥΣ ή  ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ που  ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ την  ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ  της ΕΛΛΑΔΑΣ
    Μια έκπτωτη και δικτατορική  ελληνική κυβέρνηση  που δεν εκπροσωπεί τον λαό αυτής  της χώρας, μόλις ψήφισε νομοσχέδια με τα οποία σκοπεύει να εκποιήσει την δημόσια ελληνική περιουσία και γη, ενάντια στην θέληση της μεγάλης πλειονότητας του λαού.
    Ενημερώνουμε  όσους διαβλέπουν μια επενδυτική ευκαιρία, ότι δεν θα αργήσουμε  να ανατρέψουμε αυτήν  την κυβέρνηση, που σύντομα θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της απέναντι στον λαό και στην χώρα. Οι υπογραφές και τα νομοσχέδιά της είναι άκυρα. Δεν τα έχει επικυρώσει ο ελληνικός λαός και βεβαίως δεν τα αναγνωρίζει.
    Προειδοποιούμε  κάθε επίδοξο επενδυτή να μην σκεφτεί καν να πλησιάσει σε δημοπρασία η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή γης μας και πολύ περισσότερο να μην την αγοράσει. Εκτός του ότι όταν επανακτήσουμε ως λαός την κυριαρχία της χώρας μας θα χάσει ότι αγόρασε, τα χρήματά του που συμμετείχαν στην παράνομη συναλλαγή δεν θα του επιστραφούν.
    Επίσης  τον προειδοποιούμε ότι μέχρι να ξαναποκτήσουμε τον έλεγχο της  χώρας, στα πλαίσια  υπεράσπισης των  δικαιωμάτων μας  όπως αυτά απορρέουν  και από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από τα διεθνώς  αναγνωρισμένα δικαιώματα των λαών και των ανθρώπων, θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο μέσα από την αυτο-οργάνωσή μας για να ακυρώσουμε στην πράξη και να σαμποτάρουμε την τυχόν επένδυσή του.
    Ας  μην τολμήσει λοιπόν κανείς επίδοξος επενδυτής  να κάνει ψώνια  ευκαιρίας δημόσιας περιουσίας και γης στην Ελλάδα, εκτός κι αν αντιλαμβάνεται το υψηλό ρίσκο της επένδυσής του. Σε αυτή την περίπτωση, η επένδυσή του θα «είναι ευπρόσδεκτη» στην χώρα όπου όταν στερείς την ελευθερία στο λαό της, ξέρει να γεννά έναν Κανάρη ή να κάνει συντρίμια μια γέφυρα στον Γοργοπόταμο.
    Η Λαϊκή Συνέλευση  της Πλατείας Συντάγματος 3-7-2011

Ο Αγανακτισμένος Πολίτης της Ξάνθης


Ο Αγανακτισμένος Πολίτης της Ξάνθης

Γεια σου Aganaktismenoi Alexandroupolis ,
Σήμερα το απόγευμα στις 7.00μ.μ. στο επιμελητήριο της Ξάνθης θα μιλήσει ο Βουλευτής Πασοκ Σωκράτης Ξυνίδης.
Αντίστοιχα το πρωί σήμερα σε εκπομπή Ιδιωτικού καναλιού υποστήριξε πως ο ίδιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αποκτήσει άνθρωπο της τρόικας στο υπουργείο του, που θα τον συμβουλεύει (και ουσιαστικά θα τον κατευθύνει και θα του μπει καπέλο).
thrakilive.blogspot.com
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δήλωσε πως " Κι εγώ μπορώ από τους δέκα χιλιάδες ανθρώπους που με ψήφισαν να φτιάξω μια ομάδα από πενήντα οπαδούς να με προστατεύουν".
Σχόλιο: "Κε Ξυνίδη δεν ψηφισαν εσένα αλλά το κόμμα αυτό."
http://tolimeri.blogspot.com/2011/07/mega.html
Ετσι αρκετοί αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης (ρολόι) στις 6.00μ.μ. και να αποδοκιμάσουν αυτές αλλά και άλλες αναφορές στον κόσμο της Ξάνθης που σε λίγο καιρό θα δοκιμαστεί σκληρά από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.
Δεν περισσεύει κανείς.

Το ψέμα της πτώχευσης έπιασε στους λίγους


Γνωρίζουμε ότι το 70% των Ελλήνων θα υποφέρουν, (αναδουλειά, μιζέρια, πείνα) και ότι το χρήμα που ποικιλότροπα συσσωρεύουν οι λίγοι, ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝ από τους φτωχούς, γιατί η συσσώρευση δεν είναι αποτέλεσμα εξυπνάδας αλλά κυρίως μπαγαποντιάς και διαπλοκής μεταξύ των και με τους κρατούντες και τους νομοθέτες.
Το ψέμα της πτώχευσης της Ελλάδας έπιασε στους ΛΙΓΟΥΣ βουλευτές, που δεν είναι οι νεοφιλελεύθεροι συνοδοιπόροι του αισχρού κέρδους των «αγορών» ή οι μωροί φιλόδοξοι και θεσάκηδες
Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι οι σύμμαχοι!!! θέλουν το καλό της Ελλάδας; ΟΧΙ θέλουν το δικό τους καλό και είναι εντός κανόνων. Είναι υποκριτική λοιπόν, και δηλώνει φοβικό σύνδρομο υποτελούς, η ανησυχία μήπως τους στεναχωρήσουμε με οποιαδήποτε πράξη μας. (‘Όπως αγωνιωδώς εκφράστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα στη βουλή «ότι τι πράγματα είναι αυτά!!! μας βλέπουν από όλη την Ευρώπη!!!» όταν περιστασιακά αποχώρησαν οι της Νέας Δημοκρατίας.)
Το επόμενο δίλλημα θα είναι : Μη μιλάτε και ψηφίζετε γιατί κινδυνεύει να αφεθεί να διαμελισθεί η Ελλάδα από τους γείτονες (Τούρκους, Βούλγαρους, Αλβανούς, Σκοπιανούς ή και άλλους).
Βέβαια η υποκρισία περίσσεψε και τα κρατούντα τώρα πολιτικά κόμματα, (αρχηγικά στελέχη) αντιμέτωπα με την αποτυχία, θα επινοήσουν και πάλι δικαιολογίες και εικονικά αλληλοκατηγορώ ΟΤΙ η πολιτική των άλλων κομμάτων δεν άφησε να επιτευχθεί η πρόοδος και η επανίδρυση του κράτους Αλλά φευ η ΠΑΤΡΙΔΑ θα καταντήσει λιπόσαρκη και διαμελισμένη.
Είναι δυνατόν ο άφρων υπερόπτης αρχιτέκτονας του συνταγματικού άρθρου της ασυλίας των πολιτικών, άρθρου που οδήγησε την Ελλάδα στην γενική κατάπτωση, να αλλάξει περπατησιά και να οδηγήσει την Ελλάδα στη σωτηρία; Μήπως αποδέχτηκε το λάθος της τότε επιλογής; ΟΧΙ περί άλλων τυρβάζει, είναι τουλάχιστον διαπλεγμένος. Θα σας εκθέσει και τώρα.
Εσείς οι ΛΙΓΟΙ βουλευτές ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε το επόμενο παραπάνω δίλλημα και ενδεχομένως και την οργή του όχλου με όσα θα ψηφίζετε μέχρι τότε «για τη σωτηρία της Ελλάδας», με μόνιμες φορομπηχτικές πολιτικές και δημιουργία κοινωνικής τάξης πολλών γενεών «δούλων απασχολούμενων».
Ένας βουλευτής, που δεν βλέπει, είδε το ρήμαγμα του κοινωνικού ιστού των Ελλήνων και τον εκβιασμό των συμμάχων!!. Οι άλλοι είναι ανοιχτομάτηδες;;;.
Αυτά τα αρχηγικά στελέχη είναι ανίκανα να εμπνεύσουν. Λειτουργούν με συνθήματα και εκβιασμούς διαγραφών.
Όλοι οι βουλευτές απαιτείστε, να περιθωριοποιηθούν τα ΔΙΑΠΛΕΓΜΕΝΑ πολιτικά «τζάκια», να επιλέξετε συνοδοιπορία με στελέχη που έχουν αντοχή στην πίεση, που επηρεάζονται από τις ελληνορθόδοξες αρχές και κανόνες και ΔΕΝ αρθρώνουν φανατικό λόγο και θέσεις.
Έτσι πιστεύω ότι σε μικρότερο χρονικό διάστημα (5 – 8 χρόνια) οι Έλληνες, με τη συγκυρία μείωσης των υλιστικών τάσεων και εμπνεόμενοι από τις παραπάνω αρχές, θα διαμορφώσουν νέα πολιτικά σχήματα, θα αποτινάξουν τον πολιτικό εκβιασμό και θα βρούν την χαμένη δημοκρατία τους.
Σ’ αυτό βέβαια το χρονικό διάστημα θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο των συμμάχων μας!!! και οι επιδιώξεις των φίλων μας!!!. Άραγε διατηρήθηκαν οι απαραίτητοι μηχανισμοί προστασίας μας;;;.  Αν όχι, και πάλι δεν πειράζει, θα ανακτήσουμε την αυτοεκτίμησή μας και θα αυτοπροστατευθούμε.

Από Αναγνώστη