Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!


Καλούμε όλους τους φίλους και φίλες του κοινωνικού Στεκιού, να βοηθήσουν στη συλλογή καλοκαιρινών κυρίως ρούχων, παπουτσιών, ειδών οικιακής χρήσης, βιβλίων,CD, παιχνιδιών, κ.α. καθώς και στη τακτοποίηση και διαλογή των ρούχων απο τη Τετάρτη 20:00 στο στέκι (στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου).
Για όσους ενδιαφέρονται  για τη καλλιέργεια και παραγωγή κηπευτικών από παραδοσιακούς σπόρους της περιοχής, θα διανέμονται στο χώρο δωρεάν φιντάνια, με τη μόνη δέσμευση όσων τα πέρνουν, να επιστρέψουν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΙΟΤΗΤΑΣ - Ε.Π.Ο.Φ.Ε.  σπόρους συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη περιοχή.
Τέλος, όπως σε κάθε παζάρι μας, θα συμμετάσχει το Σωματείο παραγωγών Πράσινης Λαϊκής Αλεξανδρούπολης με τη προσφορά και δωρεάν διανομή προϊόντων.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !

 

Του ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΑΚΛΑΜΠΑΝΗ

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΡΥΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ...

''Και φυσικά είναι σύμπτωση ότι θα παρουσιάσουμε τα ψηφοδέλτιά μας την 21η Απριλίου!  Όλες τις εκδηλώσεις μας τις κάνουμε το Σάββατο, έτσι έτυχε και η συγκεκριμένη μέρα έπεσε Σάββατο. Δεν έχω πρόβλημα και δεν θα το κρύψω, συμφωνούμε σε πολλά με την 21η Απριλίου''.(Νίκος Μιχαλολιάκος, στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, Πέμπτη 19 Απριλίου 2012)
Τον Γενάρη του 2011 η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας. Ο «φίρερ» της, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και «συναγωνιστές του», από τις πρώτες μέρες προκαλεί. Σε μία αντιπαράθεσή του σηκώνεται και γεμάτος τιμή και καμάρι χαιρετά ναζιστικά μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής μέχρι και το 2010 παρέμενε στο εκλογικό περιθώριο. Τα αστικά ακροδεξιά κόμματα με τον «στρογγυλεμένο» λόγο ήταν αυτά που έπαιρναν το πλειοψηφικό μέρος των συντηρητικών-εθνικιστικών ψήφων.
Ωστόσο, τρία παράλληλα γεγονότα ήταν αυτά που φαίνεται να ευνοούν τη στροφή του κόσμου στη φιλοχιτλερική Χρυσή Αυγή: Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, παράλληλα με την ρατσιστική ρητορική των Μέσων και κυρίως η οικονομική εξαθλίωση της χώρας.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ECONOMIST: ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΖΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ!



ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ "ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ¨  ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ  ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Ο Economist με νέο άρθρο του, στο πλαίσιο κύματος απαράδεκτων δημοσιευμάτων του ευρωπαϊκού τύπου ασκεί νέα ωμή και άκρως αποκαλυπτική των εκβιασμών του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου επέμβαση στην προεκλογική μάχη της χώρας μας.
Άσκοπες και άκαιρες χαρακτηρίζει τις εκλογές στην Ελλάδα το περιοδικό Economist, το οποίο επισημαίνει την ανησυχία των πιστωτών της χώρας για την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης, η οποία, θα στερήσει από την ελληνική οικονομία (σημ. και τους πιστωτές μας…) 30 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, το Economist υποστηρίζει ότι είναι άσκοπη η προεκλογική ένταση ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα που ακόμα συγκυβερνούν στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ κρίνει ως ανεδαφικές τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματός του, λόγω των εξαιρετικά στενών περιθωρίων για τη χώρα.
Παράλληλα, εκτιμά ότι η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη. Σημειώνει το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ αλλά και τη μειωμένη σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει.
Παρά το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, ο Economist θεωρεί βέβαιη τη συσπείρωση, την τελευταία στιγμή, των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων και «βλέπει» προειδοποιήσεις για τις δυσκολίες στη διακυβέρνηση της χώρας.
Επιπλέον, το Economist, υπογραμμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά, αν και δεν αποκλείει την συμμετοχή στελεχών του κόμματος του σε αυτήν, ενώ η ΝΔ αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο για αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ένα πόστο που απαιτεί αναγνωρισμένο τεχνοκράτη, με τέλειο χειρισμό της Αγγλικής, ειδίκευση στα μακροοικονομικά, μια προσωπικότητα που να έχει την αποδοχή των πιστωτών και να μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα.
Προσόντα και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με το περιοδικό, διαθέτει μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος, παρόλο που ο ίδιος, όπως προσθέτει ο Economist, δηλώνει πως επιθυμεί να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, πιθανότατα θα δεχθεί πιέσεις για να παραμείνει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης.