Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τραγωδία στη Λέσβο:Τουλάχιστον 20 νεκροί πρόσφυγες ...




Συγγραφέας: left.gr

20 ακόμη νεκροί στο βωμό της πολιτικής της Ευρώπης, του φρούριου της Frontex και του φράκτη στον Έβρο

Στους 20 ανέρχονται οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νεκροί ανοιχτά της Θερμής, στη Λέσβο, έπειτα από τη βύθιση της λέμβου στην οποία επέβαιναν, ενώ οι έρευνες για ανεύρεση επιζώντων συνεχίζεται.



Το μεσημέρι της Παρασκευής περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε κατάθεσή του ανέφερε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή. Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανατράπηκε.



«Στις νάρκες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου»



*Η φωτογραφία από παλαιότερο ναυάγιο ανοιχτά της Σμύρνης με 60 μετανάστες νεκρούς, μεταξύ των οποίων 31 παιδιά.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Και από τον Δήμο Σαμοθράκης: Ομόφωνη απόφαση κατά της εγκατάστασης χρυσωρυχείων στη Θράκη


Σαμοθράκη, 14 Νοεμβρίου 2012:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης συμπαραστέκεται στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, των Σαππών και της  Κομοτηνής που αγωνίζονται σθεναρά επί δώδεκα χρόνια για να αποτραπεί η εγκατάσταση των χρυσωρυχείων στην περιοχή της Θράκης.

Δηλώνει ότι συμμερίζεται την απόφασή τους που προέκυψε μετά από ένα εξαντλητικό δωδεκαετή κοινωνικό και επιστημονικό διάλογο ότι δεν πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη δραστηριότητα διότι:

α) Είναι ασυμβί- βαστη τόσο με την αρχή της βιωσιμό- τητας και αειφόρου ανάπτυξης όσο και με τον στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας, όπως αποτυπώνεται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού.

β) Αντιστρατεύεται τους σχεδιασμούς ανάπτυξης των Δήμων τόσο για την στενή όσο και την ευρύτερη περιοχή του έργου.

γ) Εμπεριέχει σοβαρότατους κινδύνους τόσο κατά την φάση λειτουργίας όσο και μετά το κλείσιμο του μεταλλείου στο διηνεκές.

δ) Το πιθανό κοινωνικό και οικονομικό κόστος είναι συντριπτικά μεγαλύτερο από το κοινωνικό όφελος.

Σε ότι αφορά ειδικότερα το νησί μας οι συνέπειες της εγκατάστασης των χρυσωρυχείων θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή καθώς ανακόπτεται η προοπτική τουριστικής ανάπτυξης αφού οι μέχρι σήμερα σχεδιασμοί της Περιφέρειας τόσο σε επίπεδο νομού  όσο και της νήσου Σαμοθράκης θα ακυρωθούν λόγω της μεγάλης αυτής επένδυσης.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το κίνημα ενάντια στα χαράτσια θα δώσει άμεση απάντηση στις αντισυνταγματικές εντολές Στουρνάρα

 


Συγγραφέας: left.gr

Με επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει κανονικά το έργο της είσπραξης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, βλέπε χαράτσι.

Ο υπουργός Οικονομικών βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του Ευ. Βενιζέλου, στον ίδιο δρόμο των αντισυνταγματικών επιλογών για το χαράτσι. Η επιστολή του υπουργού της τρόικας αποδεικνύει ότι η μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα σταματήσει πουθενά στο έργο εξυπηρέτησης των δανειστών και εξόντωσης της κοινωνίας, παραβιάζοντας δικαστικές αποφάσεις και νόμους. 

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από όταν η ίδια η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερώσει τα κατά τόπους υποκαταστήματα ότι βάσει της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Η νέα εντολή Στουρνάρα, για τη μη υιοθέτηση της δικαστικής απόφασης, αφήνει εκτεθειμένη τη Διοίκηση της Επιχείρησης, η οποία έχει ζητήσει να υπάρξει νομική κατοχύρωση μέσω επίσημου αιτήματος από το Δημόσιο και η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τι θα πράξει με βάση τα νέα δεδομένα.

Πάντως, στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών με χαράτσι, από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή, μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές.

Η εκτίμηση αυτή σύντομα θα επαληθευτεί αν το υπουργείο οικονομικών επιμείνει. Διότι το κίνημα των πολιτών ενάντια στα χαράτσια έχει τόση απήχηση στην κοινωνία που πλήττεται από τα μνημονιακά μέτρα που άμεσα θα επιβάλει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την κατάργηση όλων των αντισυνταγματικών, άδικων και βάρβαρων χαρατσιών. 

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

6ο Ανταλλακτικό Παζάρι: Αλληλεγγύη για όλους!


  Ολοκληρώθηκε σήμερα 9/12 και η 2η μέρα του 6ου ανταλλακτικού Παζαριού της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλεξανδρούπολης, που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο με κεντρικό σύνθημα "Η αλληλεγγύη δεν έχει Σύνορα και χρώμα". Και αυτή τη φορά πλήθος συμπολιτών μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης και συμμετείχαν στη διαδικασία ανταλλαγής ρούχων, βιβλίων και αντικειμένων, δίνοντας την δική τους απάντηση στην αποξένωση και την εξαθλίωση στην οποία η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων επιχειρούν να επιβάλουν στην ελληνική κοινωνία. Η προσπάθεια της συνέλευσης για την  ανάπτυξη πολύμορφων κινήσεων αλληλεγγύης στην πόλη θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Στην κρίση τους, όπλο μας η αλληλεγγύη!



Δείτε περισσότερες φώτο εδω.