Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Άρνηση πληρωμής στα χαράτσια της κυβέρνησης

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  
ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η κυβέρνηση προσηλωμένη στις εντολές της Τρόικας, οδηγεί τους πολίτες της Ελλάδας σε πλήρη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Επέβαλε τη μείωση των μισθών/συντάξεων, την περικοπή/κατάργηση των δώρων και επιδομάτων αδείας, το ψαλίδισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη σύνταξη «μετά θάνατον», την αύξηση του Φ.Π.Α. σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, διαρκείς φόρους σε καύσιμα, κ.λπ.
Η πολιτική του Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε με «χημικό πόλεμο» εναντίον του αγανακτισμένου λαού, έχει οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους στην ανεργία (πάνω από 20%) και τη φτώχεια. Η επιβολή του Μεσοπρόθεσμου σημαίνει την πλήρη, όχι απλά ιδιωτικοποίηση, αλλά καταστροφή της Παιδείας και της Υγείας όπως ήδη τη ζούμε στα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία που έχουν μείνει ακόμα σε «λειτουργία».
Το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας που ετοιμάζεται για να πάρουν λίγα δισεκατομμύρια οι «δανειστές», θα αποτελειώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, θα ιδιωτικοποιήσει και θα διαλύσει έτσι όλη την υποδομή της χώρας που φτιάχτηκε με τις θυσίες και τον ιδρώτα των εργαζομένων τα τελευταία 80 χρόνια.
Από την αρχή λένε ψέματα και τα μέτρα τους δε θα έχουν τελειωμό. Τώρα ζητάνε μεταξύ άλλων:
  •  χιλιάδες απολύσεις καθώς και μείωση μισθών και συντάξεων, είτε με άμεση περικοπή, είτε με το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων
  • πρόσθετη κεφαλική φορολογία για τα εισοδήματα του 2010 για τα οποία ήδη έχουμε πληρώσει φόρους
  • χαράτσι για όλες τις κατοικίες πολύ υψηλότερο από αυτό που έλεγαν στην αρχή (από 4 ως 20€/μ2), που θα εισπραχθεί άμεσα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ υπό την απειλή της διακοπής ρεύματος
  • τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανεξαρτήτως εισοδήματο
  • ο φόρος του πετρελαίου κίνησης θα προσεγγίσει αυτόν της θέρμανσης μέχρι τελικής εξίσωσης
  • αφορολόγητο στις 5.000€
  • κατάργηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και φορολόγησή τους με τιμές αγοράς.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες. Να απορρίψουμε τον εκβιασμό τους: μέτρα ή χρεοκοπία. Είναι ψεύτικος. Μας έχουν ήδη χρεοκοπήσει και τώρα μας ξεζουμίζουν πριν ανακοινώσουν την καταστροφή. Να διώξουμε κυβέρνηση, Τρόικα, Μνημόνια. Αυτοί μας οδήγησαν στην καταστροφή και τώρα μας σπρώχνουν στο γκρεμό.
Να τους σταματήσουμε. Οργανωμένα και συντονισμένα να σταματήσουμε τα μέτρα τους. Ενισχύουμε κάθε αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση!
Κανείς να μην πληρώσει τον κεφαλικό φόρο στην εφορία (η μη πληρωμή επιφέρει πολύ μικρή πρασαύξηση, μόλις 1% το μήνα). Διότι η συλλογική άρνηση πληρωμής θα ακυρώσει στην πράξη τα ληστρικά αυτά μέτρα. 
Κανείς να μην πληρώσει το τέλος επιτηδεύματος που γονατίζει αδιακρίτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μικρομάγαζα, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται και σε όλους τους μισθωτούς – μαύρα αμοιβόμενους με μπλοκάκι ακόμα και αν αυτοί δεν έχουν κόψει ούτε 1 ευρώ αποδείξεων.
Κανείς να μην πληρώσει το χαράτσι ακινήτων στη ΔΕΗ. Όλοι μαζί να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα: Στη γειτονιά μας, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και πανεπιστήμια να οργανώσουμε την ανυπακοή στα μέτρα και τους νόμους τους.

δε χρωσταμε, δεν πουλαμε, δεν πληρωνουμε!

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ–ΤΡΟΙΚΑ–ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ
OΣΟ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου