Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


 

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα έχουν αρχίσει εδώ και μέρες να φτάνουν σε σπίτια και σε καταστήματα, οδηγώντας σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες οι οποίοι, εν μέσω απόλυτης οικονομικής εξαθλίωσης καλούνται με ένα ακόμα φόρο - εφεύρημα της κυβέρνησης (μετά τις έκτακτες εισφορές, το φόρο επιτηδεύματος, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και βέβαια το ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις) να πληρώσουν τον λογαριασμό για τα «σπασμένα» της οικονομικής κρίσης. 

Απέναντι σε αυτή την άδικη, αντισυνταγματική και βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι πολίτες, μόνη λύση είναι η οργανωμένη συλλογική αντίσταση μέσα από λαϊκές επιτροπές σε γειτονιές και δήμους με τη συμμετοχή πολιτών, του εμπορικού κόσμου και αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Ιδιαίτερα καθοριστική για μια πιο αποτελεσματική και συγκροτημένη κίνηση υπεράσπισης των συμπολιτών μας που αδυνατούν ή δεν επιθυμούν  να πληρώσουν ακόμα ένα δυσβάσταχτο χαράτσι, είναι η συμβολή των κατά τόπους Δημοτικών αρχών της Χώρας. Λαμπρά παραδείγματα τέτοιας πρωτοβουλίας, είναι οι αποφάσεις των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Νέας Ιωνίας και Σαρωνικού αλλά και άλλων μικρότερων, να καλέσουν τους δημότες να μην πληρώσουν το χαράτσι ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενημερώνοντας παράλληλα για τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού (μόνο για την κατανάλωση ρεύματος) στα ATM των τραπεζών. Ταυτόχρονα ο κάθε Δήμος συγκρότησε επιτροπή που συγκεντρώνει όλες τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΑΤΜ που θα προσκομίζουν οι δημότες, ώστε ο τελευταίος, να αντιμετωπίσει πλέον ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των πολιτών, τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κράτους ή της ΔΕΗ με τη συνδρομή των νομικών συμβούλων που διαθέτει. Μάλιστα, σε περίπτωση που η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε όποιον πολίτη δεν πληρώσει το φόρο, όπως προβλέπει ο νόμος, τότε οι δήμοι αυτοί υπόσχονται στους δημότες ότι θα βγάλουν τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και θα κάνουν την επανασύνδεση, ενώ για το παραπάνω λόγο βρίσκονται σε επαφή με το Σωματείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.   

 Σημαντικός σταθμός σε όλες αυτές τις προσπάθειες είναι η προγραμματισμένη για τις 2 Δεκεμβρίου εκδίκαση στην ολομέλεια του Σώματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, των προσφυγών κατά του δυσβάστακτου χαρατσιού, που επιβλήθηκε στους πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. υπό τη μορφή "ειδικού τέλους ακινήτων".  Η κρίσιμη μάχη θα δοθεί με τη διαδικασία της "πρότυπης δίκης" και η απόφαση που θα εκδοθεί από το ΣτΕ εντός δύο μηνών θα αποτελέσει υποχρεωτική "πυξίδα" για όλες τις παρόμοιες υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον όλων των δικαστηρίων της χώρας. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο καλείται να κρίνει τον "πυρήνα" του επαχθούς μέτρου, που σύμφωνα με τη σωρεία των προσφυγών - ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει αυτή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας - όχι μόνο είναι παράνομο και αντισυνταγματικό (παραβίαση της αρχής της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας, του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, της αρχή της φορολογικής ισότητας κ.α.), αλλά προσβάλλει ευθέως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κι αυτό γιατί η μη καταβολή του θα "τιμωρείται" με διακοπή της ηλεκτροδότησης ακόμα και για τις πλέον ευάλωτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (μικροσυνταξιούχους, άπορους, ασθενείς, άνεργους κ.ά.).

Μπροστά σε όλη αυτή τη προσπάθεια αντίστασης που αναπτύσσεται σε όλη της χώρα, ο Δήμος και οι μαζικοί φορείς της Αλεξανδρούπολης δε μπορούν να παραμείνουν θεατές. Μπορούν και πρέπει να σταθούν στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Αλεξανδρουπολιτών και να γίνουν πρωτοπόροι ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης με ακόμα ένα χαράτσι που με άδικο και ανάλγητο τρόπο τους επιβάλει η κυβέρνηση του μνημονίου.

Για το λόγο αυτό κάνουμε ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, και τους μαζικούς φορείς, όπως τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, το Εργατικό Κέντρο και όλες τις ενώσεις εργαζομένων, το Δικηγορικό Σύλλογο, τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και άλλους, να συντονιστούν και να αναλάβουν άμεση δράση.   Η υπεράσπιση των πολιτών από αυτή τη λαίλαπα είναι και δικιά τους ευθύνη. 


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου