Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ!


Συμπολίτη, συμπολίτισσα:
Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα βρίσκονται στο απόσπασμα. Οι απανωτοί φόροι δεν αφήνουν τους πολίτες, -τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες- να πάρουν ανάσα. Το μαύρο μέτωπο εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-τραπεζιτών, ΕΕ, ΔΝΤ με την επικουρία των ΜΜΕ σε ρόλο γραφείου τύπου συνεχίζει να ξεζουμίζει την εργαζόμενη πλειοψηφία για να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αποκορύφωμα της φοροεισπρακτικής πολιτικής, ο κεφαλικός φόρος για τα κτίσματα, το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ. Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή διακοπής ρεύματος χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ, τη στιγμή που δεν έχουν καν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 του Ν. 4021/2011, αποτελεί  κοινωνικά βάρβαρη  επιβολή φόρου. Η θεσμοθέτησή του παραβιάζει βασικές συνταγματικές διαδικασίες και μόνος δρόμος είναι η κατάργησή του από τον ίδιο το Λαό. Το ρεύμα αδιαμφισβήτητα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο εκβιασμού για την είσπραξη φόρων.

Συμπολίτη, συμπολίτισσα δε χρωστάς
Όλα όσα σου κλέβουν με τη συνεχόμενη φορομπηξία, την διάλυση των κοινωνικών      υπηρεσιών, την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος δε γίνονται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις άλλων συμπολιτών σου αλλά για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι των αγορών.

Συμπολίτη συμπολίτισσα μην πληρώνεις:
            Μην πληρώνεις το χαράτσι της ΔΕΗ γιατί οι ανάγκες σου δεν πρέπει να περικοπούν για να πληρώσεις την κοινωνική βαρβαρότητα που σου επιβάλλουν.
Μην πληρώσεις γιατί αν το χαράτσι πληρωθεί σήμερα αύριο θα το ακολουθήσουν νέα παρόμοια ενώ ήδη έχει αναγγελθεί η επιβολή του και τα επόμενα χρόνια. Μόνο με τη μαζική   συλλογική ανυπακοή είναι δυνατό να καταρρεύσει ο φόρος. Μόνο με την απειθαρχία στις επιλογές της τρόικας και του μαύρου μπλοκ εξουσίας θα διασφαλίσουμε την αξιοπρέπειά μας, την κάλυψη των αναγκών μας, το δικαίωμα στο όνειρο για μας και τα παιδιά μας.

Συμπολίτη συμπολίτισσα μη φοβάσαι:
            Δεν είσαι μόνος/μόνη σου. Στην πολυκατοικία σου, στο απέναντι σπίτι, στο διπλανό μαγαζί υπάρχουν και άλλοι χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου σαν και σένα. Ήδη πληθαίνουν οι πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο.
            Συζήτησε με τους γείτονές σου σε επίπεδο πολυκατοικίας ή γειτονιάς ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλοενημέρωσης και αλληλεγγύης σε όλη την πόλη. Ένα δίκτυο που θα αποτρέψει τη διακοπή ρεύματος σε οποιοδήποτε σπίτι.
Συγκρότησε μαζί με γείτονες και φίλους ομάδες περιφρούρησης ενάντια στις τυχόν     απόπειρες διακοπής ρεύματος.
Συγκρότησε μαζί με γείτονες και φίλους συνεργεία για την επανασύνδεση του ρεύματος αν αυτό κάπου κοπεί.
Απευθύνσου στη Λαϊκή Συνέλευση Αγανακτισμένων Πολιτών Αλεξανδρούπολης για κάθε υποστήριξη (ηθική, νομική) για την παρουσία και την έμπρακτη αλληλεγγύη συμπολιτών σου  για την αποτροπή της διακοπής ρεύματος. Ήδη έχει ξεκινήσει η συγκρότηση ομάδων σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Πάρε μέρος στην ανοιχτή διαδικασία της Λαϊκής Συνέλευσης πολιτών κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 9:00μ.μ στο ισόγειο του εργατικού κέντρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου