Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Κάκαβος, ιδιωτικό βουνό της ELDORADO; Εικόνες από το μέλλον της Θράκης;

 

Από το βράδυ της Τετάρτης όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον Κάκαβο στις Σκουριές, είναι κλεισμένοι από μηχανήματα της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός. Mετά τη δολοφονική επίθεση των 400 και πλέον τραμπούκων εναντίον των υπερασπιστών του Κακάβου, η εταιρεία συμπεριφέρεται σαν να είναι δικό της το βουνό. Έχουν στηθεί μέσα στο δάσος κοντέινερ και σπιτάκια για τους 250 περίπου εργαζόμενους που μένουν εκεί και η πρόσβαση σε οποιον δεν είναι υπάλληλος της εταιρείας απαγορεύεται. Με ποιο νόμο και ποιο δικαίωμα;
(Σημειώνουμε εδώ ότι το Δασαρχείο Αρναίας δεν έχει δώσει στην εταιρεία καμία άδεια επέμβασης στο δάσος και ότι οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα είναι παράνομη.)
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

Τι γίνεται στη περιοχή του Περάματος και Σαπών;
Πληροφορίες της ανοιχτής συνέλευσης Αλεξανδρούπολης φέρουν την εταιρία χρυσωρυχεία Θράκης, να έχει ήδη ξεκινήσει τη πρόσληψη τουλάχιστον 10 χαμηλόμισθων εργατών για τοπογραφικές εργασίες στη περιοχή Σαπών και Περάματος, και να έχει "τάξει" δουλειά σε πολαπλάσιους (οι αιτήσεις από ανέργους πέφτουν βροχή). Είναι φανερό πως η εταιρία της El Dorado, ετοιμάζει και εδώ, στη Θράκη, τον ιδιωτικό της στρατό, τάζοντας δουλειά σε κόσμο, πολαπλάσιο των αναγκών της εταιρίας σε προσωπικό, αν λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το μεταλλείο! Οι εικόνες από τη Χαλκιδική όπου η εταιρία συμπεριφέρεται σαν τσιφλικάς της περιοχής, με τον μισθοφορικό της στρατό, δεν φαίνεται να είναι και τόσο μακριά για τη περιοχή της Θράκης! Απαιτείται η εξόρμηση μας για ενημέρωση του κόσμου και των χωριών και η εγρήγορση όλων μας...!

(Για συνεχή ενημέρωση  γύρω απο τον αγώνα κατά του χρυσού, σε Χαλκιδική - Θράκη - Κιλκίς, επισκεφτείτε τη σελίδα http://antigoldgreece.wordpress.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου