Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ECONOMIST: ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΖΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ!ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ "ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ¨  ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ  ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Ο Economist με νέο άρθρο του, στο πλαίσιο κύματος απαράδεκτων δημοσιευμάτων του ευρωπαϊκού τύπου ασκεί νέα ωμή και άκρως αποκαλυπτική των εκβιασμών του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου επέμβαση στην προεκλογική μάχη της χώρας μας.
Άσκοπες και άκαιρες χαρακτηρίζει τις εκλογές στην Ελλάδα το περιοδικό Economist, το οποίο επισημαίνει την ανησυχία των πιστωτών της χώρας για την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης, η οποία, θα στερήσει από την ελληνική οικονομία (σημ. και τους πιστωτές μας…) 30 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, το Economist υποστηρίζει ότι είναι άσκοπη η προεκλογική ένταση ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα που ακόμα συγκυβερνούν στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ κρίνει ως ανεδαφικές τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματός του, λόγω των εξαιρετικά στενών περιθωρίων για τη χώρα.
Παράλληλα, εκτιμά ότι η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη. Σημειώνει το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ αλλά και τη μειωμένη σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει.
Παρά το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, ο Economist θεωρεί βέβαιη τη συσπείρωση, την τελευταία στιγμή, των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων και «βλέπει» προειδοποιήσεις για τις δυσκολίες στη διακυβέρνηση της χώρας.
Επιπλέον, το Economist, υπογραμμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά, αν και δεν αποκλείει την συμμετοχή στελεχών του κόμματος του σε αυτήν, ενώ η ΝΔ αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο για αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, ένα πόστο που απαιτεί αναγνωρισμένο τεχνοκράτη, με τέλειο χειρισμό της Αγγλικής, ειδίκευση στα μακροοικονομικά, μια προσωπικότητα που να έχει την αποδοχή των πιστωτών και να μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα.
Προσόντα και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με το περιοδικό, διαθέτει μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος, παρόλο που ο ίδιος, όπως προσθέτει ο Economist, δηλώνει πως επιθυμεί να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, πιθανότατα θα δεχθεί πιέσεις για να παραμείνει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου