Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τον τόπο και τα μάτια σας !

 ένα σχόλιο για την “ενημερωτική” εκπομπή της “Xρυσωρυχεία Θράκης” στη ΔΕΛΤΑ TV:Από τον  Θανάση Παντελόγλου



“Πες-πες ψεματα στο τελος ολο και κατι μενει”. Αρχη της γκαιμπελικης προπαγανδας.

Δεν ειναι τυχαιο οτι τετοιες εκπομπες πολλαπλασιαζονται …προκειμενου να πληροφορησουν για την πραγματικη αληθεια ΤΟΥΣ!!
Αγωνιζονται να πεισουν …τον καθε γεωργο,τον καθε κτηνοτροφο, τον καθε κατοικο των “τυχερων χωριων” του Εβρου και της Ροδοπης οτι…. ΑΥΤΟΙ!! θα τρωνε “με χρυσα κουταλια”,…..αφου ομως ΕΚΕΙΝΟΥΣ τους “ξεσπιτωσουν” και τους παρουν το χωμα, τα νερα, την περιοχη της ζωης τους. (προσεξτε πως ολα οσα υποσχονται να κανουν και να φτιαξουν, αναγονται στον …”κατοπιν εορτης” χρονο!!).
Ελπιζω ομως…οτι ο κοσμος πλεον καταλαβαινει. ..(η γκατζολια βρε παιδι μου που τοσο αγαπω!!) Μπορει να ξεχωριζει την “ηρα απο το σταρι” μπορει να κρινει,ακομη και μεσα απο εναν τετοιο “διαλογο”. Εστω και με τετοιους εξοργιστικους “παρουσιαστες της τηλεορασης” που σπευδουν εκεινοι, να δινουν τις εταιρικες απαντησεις, οταν ο εταιρικος ομιλητης κομπιαζει σε κατι, ειτε βγαζουν της συμπερασματικες θεσεις για λογαριασμο των ακροατων του……. σαν ναταν ετοιμος απο καιρο…..
Δεν ειναι τυχαιο ομως….οταν βλεπεις τετοιους νεους εταιρικους επιστημονες να μιλουν (σαν τον κ. Γ. Μπαρα), σου ερχεται συνεχως να πεις: “Στα ματια κυτταξε μας νεαρε μου”…..”στα ματια σου λεω”…. και απαντησε με ειλικρινεια και αληθειες, κ. επιστημονα!!!.
“Μην ξεχνας πως μιλας, σε εναν ολοκληρο κοσμο, συντοπιτες σου, και με αυτα που “τους περιγραφεις ωραιοποιημενα” , μετα θα κληθειτε να ζησετε μαζι, μια ζωη με “ροκανισμενη υγεια ανθρωπων και περιβαλλοντος”, “σε ενα τοξινωμενο τοπο” το υπολοιπο της ζωης σας!!!.
Μην λησμονας, φιλτατε επιστημονα, οτι μιλας προς ενα κοσμο που σου εδωσε την δυνατοτητα να σπουδασεις για να προσφερεις στην κοινωνια και τον τοπο σου. Να τον υπηρετησεις με της γνωσεις σου, για να τον κανεις καλυτερο, ομορφωτερο, ξιοβιωτο!!

“Το συγκεκριμενο εργο κατω απο της συγκεκριμμενες προυποθεσεις αξιοποιησης του χρυσου” οπως επαγγελεστε, μονο τους μετοχους (που ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ πληρωνουν ενα μισθο!!) θα κανει πλουσιωτερους και ολους τους αλλους στους τοπους ανοιχτης εξορυξης, φτωχοτερους και ποιο δυστυχισμενους!!!
Με τα ΘΑ της που εσυ εκφωνεις, η εταιρεια εκμεταλλευσης του χρυσου, (που προσωρινα υπηρετεις), ετοιμαζεται να ΘΑΨΕΙ, καθε “μελλοντικη διαφορετικη προοπτικη τοπικης προκοπης” των ανθρωπων στα χωρια και τους τοπους τους. Μιας και θα τους εχουν “στην σειρα” (και “στην τσιτα” της πιθανολογουμενης προσληψης στην εκμεταλευση ΤΟΥΣ) να περιμενουν, τα…”ανταποδωτικα εργα” και…. τα “εργα αποκαταστασης” της περιοχης “ανοιχτης εξορυξης” επι 10-20 χρονια.
Για την εταιρεια, αυτα θα ειναι χρονια εντατικης εκμεταλλευσης των φυσικων πορων της περιοχης. Χρονια που αυτοι “θα αρμεγουν” και αφου θα πλουτιζουν γληγορα, (αντλωντας-απομυζωντας τα πλουτη της γης τους!!)μετα θα εξαφανισθουν !!
Αλλωστε το “σεναριο ειναι πασιγνωστο και χιλιοπαιγμενο σε πολλους τοπους. Το εχουν κανει παντου στην Ελλαδα και σε αλλους τοπους, οπου λειτουργησαν. Εξαφανιζονται μετα σαν εταιρικες υποστασεις και “ουτε γατα ουτε ζημια” αφηνοντας πισω τους “λιθους και κεραμους αταχτως εριγμενους”!!!
Φυσικα και εντυπωσιαζει το πως;; νεοι επιστημονες δεχονται να μιλουν για παραμυθια. Ειναι ισως ευπιστοι. Αλλα φοβαμαι πως “δεν ξερουν και ιστορια, εστω την ιστορια της μεταλλευτικης εκμεταλλευσης στην Ελλαδα” και των κατωρθωματων της “στα πλαισεια του αποικιακου, ισχύοντος μεταλλευτικου Κωδικα και νομου!!(που ποτε δεν εφαρμοζεται εστω και στις φτωχες προνοιες του).
Βεβαια μιλουν καλυμενοι παντα απο “αδειοδοτησεις επενδυσεων” fast track, ενος “αναξιοπιστου κρατους” που ποτε δεν εφαρμοσε τιποτα γυρω απο την αποκατασταση ορυχειων.
Eνος κρατους”που συμπρατει στο εγκλημα της αρπαχτης” και που εχει μεταλαχτει σε “καθεστως ΤΟΥΣ”, και το οποιο, το μονο που το νοιαζει ,ειναι να “εξυπηρετει επενδυσεις και επενδυτες” βοηθωντας τους να βαλουν στο “χερι” τον “λαικο πλουτο” και να “τον μασουλησουν κατευτυχισμενοι” εις υγεια των κοροιδων!!!
Ολοι τους μαζι, υποσχονται πως “ολα αυτα τα θαυμαστα” σε ενα τοπο “ανοιχτης εξορυξης”, που θα τον κανουν να γινει παραδεισος” θα γινουν “μετα”!!!
Μετα απο την “ανοιχτη εξορυξη” και τα εκατομυρια τονους “αφυδατωμενου” εξορυχτικου τοξικου αποβλητου!! (Το οποιο μετα εχουν κανονισει μαγικα να το καταπινουν!!!
Και υποσχονται πως θα το καμουν ,(ισως διαταζοντας το) να μην προκαλει “οξινη απορροη” στον αιωνα τον απαντα!!! καθως θα οξειδωνονται τα μικτα θειουχα πετρωματα των “στειρων” στα χρονια που θα περνανε και (θα τους πουν ισως) να μην τοξινωσουν τα νερα των τοπων με βαρεα μεταλλα καθιστωντας τα ακαταλληλα για να πινονται ,να ποτιζουν χωραφια,ειτε και να πινουν ζωντανα!!
Αναρωτιεμαι:
Αραγε τετοιοι νεοι περιβαλλοντικοι επιστημονες-υπαλληλοι, θα τολμουσαν να σηκωσουν αναστημα, λεγοντας σαν υπαλληλοι απλα στην εταιρεια τους κατι απλο για το ιδιο το συμφερον της: Να κανουν π.χ ”υπογεια εκμεταλλευση” οπως στην Σμυρνη με τα κλιματα και της κλιματοβεργες!! (ετσι για να δουν …ποσα απιδια ποιανει ο σακος!!!)
Κουραγιο και αγωνα λοιπον, φιλτατοι Γκατζοληδες !! Τον τοπο και τα ματια σας απο τα αρπαχτικα!! …και που ειστε: Σκεφτειτε διπλα ,πριν ριξετε ξανα την ερημη την ψηφο σας!!!για να διαλεξετε αλλη κυβερνηση το κανετε!!
Τωρα εχετε ενα λογο ακομη να προσεξετε που τον ριχνετε!! Φιλτατοι μου.
Με αγωνιστικους χαιρετισμους απο τον κακοπαθημενο νοτια,
Θανασης Παντελογλου

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν πατάτε μια μύνηση στο ΔΕΛΤΑ για κλοπή και χρήση των φωτογραφιών σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή