Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !": ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ.

Ιδρύθηκε το τελυταίο διάστημα στη χώρα μας η συλλογικότητα "Αλληλεγγύη για όλους" η οποιά φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ευρύ, ανοιχτό δίκτυο επικοινωνίας και συντονισμού, των διάσπαρτων κινήσεων αλληλεγγύης, που ενεργοποιούνται ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Παραθέτουμε μια από τις διακηρύξεις της. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο δοκιμαστικό site: http://www.solidarity4all.gr/

 Σε καιρούς κρίσης και επίθεσης, κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, υπαρξιακής, επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στη ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των «από κάτω».
Σε αυτή την κοινωνία, από την Κρήτη ως τον Έβρο, χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, διαφορετικών πολιτικών εντάξεων και ιδεολογικών πεποιθήσεων, αλλά όλοι και όλες πεισμένοι ότι οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει να ανατραπούν και πως κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση, έχουμε δημιουργήσει έναν ολόκληρο γαλαξία δικτύων και δομών έμπρακτης αλληλεγγύης: κοινωνικά ιατρεία και φάρμακα, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν διανομή τροφίμων και απευθείας σχέσεις παραγωγών – καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες, ανταλλακτικά – χαριστικά παζάρια, υποστηρικτικά μαθήματα, τράπεζες χρόνου και κοινωνικά νομίσματα, στέκια και χώρους εναλλακτικής ψυχαγωγίας, δομές νομικής υποστήριξης και αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.
Η Αλληλεγγύη για Όλους είναι μια συλλογικότητα που επιδιώκει:
  • Να διευκολύνει την επικοινωνία όλου αυτού του γαλαξία, μέσω της καταγραφής κατά περιοχή και θέμα όλων των δικτύων και των δομών έμπρακτης αλληλεγγύης, καθώς και της ανταλλαγής εμπειριών και «τεχνογνωσίας». Η Αλληλεγγύη για Όλους είναι ανοιχτή συλλογικότητα σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Αυτοοργάνωση, δεν επιδιώκει ούτε να εκφράσει ούτε να εκπροσωπήσει όλον αυτόν τον γαλαξία, αλλά να αποτελέσει έναν πανελλαδικό κόμβο διευκόλυνσης της συνάντησης και της επικοινωνίας των δικτύων και των δομών έμπρακτης αλληλεγγύης.
  • Να ενισχύσει όλα τα υπάρχοντα εγχειρήματα με κάθε δυνατό τρόπο (εφοδιασμό με υλικά και ανθρώπους, οικονομική στήριξη, αλληλοκάλυψη αναγκών κτλ), καθώς και να προωθήσει τη δημιουργία νέων σε περιοχές ή θεματικές που δεν καλύπτονται.
  • Να διαδώσει την πολιτική αντίληψη ότι όσοι πληττόμαστε από την κρίση/επίθεση πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, ότι δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το πό διάλυση «κράτος πρόνοιας», αλλά αντίθετα, διεκδικώντας κοινωνικά δικαιώματα για όλους/ες μια ζωή που μα μας ξίζει, οικοδομούμε την ενότητα εργαζομένων – ανέργων, ντόπιων – μεταναστών, υγειονομικών – ασθενών, εκπαιδευτικών – μαθητών, μέσα από την αλληλεγγύη αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. 
  • Να προωθήσει τη διθνή καμπάνια αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό τόσο σε πολιτικό όσο και στο οικονομικό πεδίο, με κινητοποιήσεις, διεθνείς μέρες δράσεις, αποστολή χρημάτων, φαρμάκων και τροφίμων, οριζόντι διασύνδεση οργανώσεων ή φορέων του εξωτερικού με δομές και δίκτυα αλληλεγγύης στην Ελλάδα.
Η Αλληλεγγύη για Όλους φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ακόμα λιθαράκι στον αγώνα για μια ζωή χωρίς μνημόνια, φτώχεια, εκμετάλλευση, φασισμό και ρατσισμό, για τη δημιουργία μιας ριζοσπαστικής και αποτελεσματικής κοινωνικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου