Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η υποκρισία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ


Γράφει ο Γιάννης

Πριν δύο χρόνια, τέτοιο καιρό, χιλιάδες πολίτες σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας συναντιόντουσαν στις πλατείες βλέποντας το κακό που ερχόταν. Η πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα ήταν γεμάτη από κόσμο, τόσο κάτω όσο και πάνω στο δρόμο, που αποδοκίμαζε το πολιτικό σύστημα.
Παρόλα αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα, δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος από την ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 να καλέσει τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

Εδώ και τρεις μέρες βλέπω την ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ μέσα απο το vimeo αφού πλέον στα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ υπάρχει μαύρη εικόνα και παρακολουθώ τους δημοσιογράφους συνεχώς να καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Κατά λέξη.
Τώρα που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Ο ορισμός της κρατικοδίαιτης ιδιοτέλειας.

Στις 24 Νοεμβρίου 2012, έγινε στη Θεσσαλονίκη μία μεγαλειώδης πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 5000 πολίτες.
Για την πορεία αυτή δεν υπήρξε κανένα ρεπορτάζ και καμία αναφορά σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι. Μάλιστα το παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων την είχε ονομάσει τότε σε άρθρο του ως «Αόρατη Πορεία» (http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/11/27/proini-enimerosi/).
Χρειάστηκαν έντονες διαμαρτυρίες προς την ΝΕΤ ώστε να παρουσιαστούν πλάνα από την πορεία τρεις μέρες μετά σε μία πρωινή εκπομπή.
Τώρα όμως που υπάρχει το πρόβλημα στην ΕΡΤ, δείχνουν συνεχώς πλάνα από τον κόσμο που υπάρχει μπροστά από το κτήριο της Αγίας Παρασκευής αλλά και από οπουδήποτε υπάρχει συγκεντρωμένος κόσμος ή γίνεται κάποια πορεία υπέρ της ΕΡΤ. Ο ορισμός της μεροληπτικής ενημέρωσης.

Οι ακόμα ανοιχτές κάμερες της ΕΡΤ τραβάνε πάνω τους παπάδες, κομματάρχες και συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως τα σκατά τις μύγες. Οι ίδιοι άνθρωποι που μυήθηκαν στην αρπαχτή, το ρουσφέτι, τη διαπλοκή και το βόλεμα, το παίζουν μπροστά στις κάμερες αλληλέγγυοι και ανθρωπιστές.

Αν πάμε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που κάνουν τώρα εκπομπή και τους πούμε να μην ανησυχούν, τα μέτρα αποδίδουν, από το 2014 έρχεται ανάκαμψη και ότι τα πράγματα πάνε καλά, θα πουν οτι είμαστε τρελοί. Εμείς που δυο χρόνια τώρα τρώμε αυτό το παραμύθι, στις ειδήσεις και τις εκπομπές τους, οτι τα μέτρα αποδίδουν και οτι πάμε καλά, τι πρέπει να κάνουμε;

4 σχόλια:

  1. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.... ΓΙΑ ΟΠΟΙΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!
    ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ, ΝΤΡΟΠΗΗΗΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΦΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, Η ΣΤΑΗ, Ο ΛΙΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ Κ.Α. (30 ΤΟΣΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΥΦΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΟΣΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ! ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΑ ΙΔΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ...) ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι απλοι τεχνικοι, ρεπορτερ ηταν στη πορεια για τα μεταλλεια οπως επρεπε. η διοικηση λογοκρινε αυτες τις εκπομπες (οι οποιες παιζονται στην ερτ3 αυριο, μαζι με αλλες λογοκριμενες εκπομπες) και μπλοκαρε αλλες απο το να γινουν. ειναι ακυρο λοιπον να τσουβαλιαζονται ολοι ακριβως στη λογικη σαμαρα-κεδικογλου. τα λαμογια που λετε δεν ειναι αυτη την ωρα στη ερτ, περιμενουν απο το σπιτι τους χορτατοι να τους ανακοινωσουν τις θεσεις τους στη νεα ερτ (νεριτ)που ετοιμαζεται... λιγο λογικη ρε παιδια. και αν δε ξερετε ρωτηστε και καποιον αλληλεγγυο να σας πει. και γω δεν ηξερα, πηγα σημερα στην ανοιχτη συνελευση, ρωτησα - εμαθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή