Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ συνεχίζουν την αντιλαϊκή επίθεση με στόχο την ολοκληρωτική ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων. Σειρά έχει τώρα το Τεχνολογικό Λύκειο που προσαρμόζεται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Καταργούν 52 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Κλείνουν σχολεία, τμήματα και ταυτόχρονα ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στους επιχειρηματίες που
δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση (ΚΕΚ, Ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ) να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Στέλνουν στην ανεργία αρχικά 2000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς ενώ άλλους τους μετακινούν υποχρεωτικά. Δεν θα είναι οι τελευταίοι!
Στερούν τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν το σχολείο! Με την «καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας» στέλνουν τα παιδιά για δουλειά, για τζάμπα εργασία. Αυτό είναι το περιβόητο διπλό σύστημα γενικής – τεχνολογικής εκπαίδευσης: από το θρανίο στην εργασία χωρίς δικαιώματα και αντίστροφα. Αυτό είναι το «νέο σχολείο» της αγοράς! Των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ημιμάθειας για δουλειά χωρίς δικαιώματα, για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Αυτό το σχολείο έχουν σχεδιάσει επιχειρηματίες-Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν ακόμα ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, πριν τα Μνημόνια.

Προωθούν σε διαθεσιμότητα - απολύσεις 2,5 χιλιάδες εκπαιδευτικούς και πάνω από 3 χιλιάδες σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες. Ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς καμία μέριμνα 1500 εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες, αδυνατούν να μπουν στην τάξη και μέχρι τώρα εργάζονταν αποτελεσματικά σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Όπως πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, έτσι ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των σχολείων.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, κάθε υπάλληλο, φτωχό αγρότη και ΕΒΕ, κάθε άνεργο.
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Με πρόσχημα την κινητικότητα και το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν ΝΔ  - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø      Να μην ψηφιστεί το «πολυνομοσχέδιο».
Ø      Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ø      Καμιά απόλυση - Καμία διαθεσιμότητα - Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.
Ø      Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά και 15 παιδιά για νηπιαγωγεία και Α,Β τάξη Δημοτικού.
Ø      Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια.
Ø      Δημόσια, Κοινωνική, καθολική ασφάλιση για όλους.
Ø      Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στα σχολεία. Καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών (φύλαξη, καθαριότητα κ.α.) με εταιρίες καθαριότητας, security ή κάμερες παρακολούθησης.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ,
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ,

ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αναρτήθηκε απο τη Νίκη

1 σχόλιο:

  1. σχόλιο άσχετο με το θέμα: Σήμερα, 15 Ιουλίου, συνεδριάζει η διανομαρχιακή για τα χρυσορυχεία; και αν ναι τι ώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή