Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Ως φίλοι του Εθνικού,
ως αγανακτισμένοι πολίτες Αλεξανδρούπολης,
ως άνθρωποι που δεν αντέχουν να βλέπουν τον τόπο τους να ξεπουλιέται στα συμφέροντα εταιριών, στην προκειμένη περίπτωση στα «Χρυσωρυχεία Θράκης», αναρτήσαμε δύο πανό στον αγώνα βόλεϊ Εθνικού – Ολυμπιακού στις 24/10/2011.

Στα πανό ήταν γραμμένα τα εξής: «Η υγεία των παιδιών μας αξίζει πιο πολύ από το χρυσό τους» και «ο Εθνικός έχει ιστορία, δεν ξεπουλιέται στα χρυσωρυχεία».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και με το που αναρτήθηκε και το δεύτερο πανό σε εμφανές σημείο, η πλειοψηφία των φιλάθλων του Εθνικού χειροκρότησε και ένα κομμάτι της κερκίδας ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα κατά των χρυσωρυχείων.

Η διοίκηση του Εθνικού μίλησε για «επιδίωξη πρόκλησης επεισοδίων και διακοπής του αγώνα» κάτι που απέχει τόσο από την πραγματικότητα, που μόνο κάποιος που δεν βρισκόταν στο γήπεδο θα μπορούσε να το γράψει. Σε πλήρη αντίθεση με αυτή τη δήλωση, εμείς σεβόμαστε τον Εθνικό και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη.
Επιπλέον, διαφωνούμε πλήρως με την επιλογή της τωρινής διοίκησης να χρησιμοποιεί το σωματείο υπέρ των σχεδίων της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης», βάζοντας στις φανέλες των ομάδων της την επωνυμία της εταιρίας. Είναι γνωστό (και στη διοίκηση του Εθνικού) ότι η εταιρία για να αδειοδοτηθεί πρέπει να παρουσιάσει στο φάκελο της, «έργα κοινωνικής προσφοράς» και «δράσης αποδοχής της τοπικής κοινωνίας».

Αυτό είναι ο Εθνικός;

Ένα πάτημα για τα «Χρυσωρυχεία Θράκης» να μας δείξει το «κοινωνικό της προφίλ»;

Τι σχέση έχει ένα αθλητικό σωματείο που προάγει τα ιδανικά του αθλητισμού και την υγεία των παιδιών-αθλητών του με μια εταιρία που υποβαθμίζει το φυσικό πλούτο και την υγεία των κατοίκων της περιοχής;

Τι σχέση έχει με μια εταιρία που μιλάει για ανάπτυξη προτείνοντας θέσεις εργασίας υψηλής επικινδυνότητας, αποκρύπτοντας όλες αυτές που θα χαθούν άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, εξαιτίας της ρύπανσης που θα προκληθεί από τα τοξικά απόβλητα;

Εμείς λέμε να φύγουν τώρα τα χρυσωρυχεία! Και δεν είμαστε μόνο εμείς! Είναι απαίτηση της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας (εδώ και χρόνια) και των φορέων της Θράκης, που φυσικά δεν επιδίδονται σε οικονομικά αλισβερίσια με την εταιρία.

Φίλοι του Εθνικού – Αγανακτισμένοι πολίτες Αλεξανδρούπολης

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ’ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου