Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πληρωμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι στη Θράκη από τα “Χρυσωρυχεία”!


Για πρώτη φορά έγιναν επίσημα τέτοιου είδους καταγγελίες, που όλοι ξέρουμε ότι ισχύουν αλλά κανείς δεν τόλμαγε να μιλήσει, και μάλιστα μέσα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (εδώ).
ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ;
Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του Περιφερειακού Σύμβουλου Χρήστου Τρέλλη στη συνδρίαση της Παρασκευής για πληρωμένα Μ.Μ.Ε, δημοσιογράφους και υπάλληλους.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε δημοσίως αυτό που μέχρι σήμερα μόνο σε ιδιωτικές συζητήσεις αναφερόταν για τις σχέσεις των Χρυσορυχείων με Μ.Μ.Ε της Θράκης. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή στην Κομοτηνή ο Χ. Τρέλλης έκανε λόγο για «πληρωμένους γενίτσαρους» που χρησιμοποιεί η εταιρεία χρυσού καθώς και για πληρωμένα ΜΜΕ, δημοσιογράφους και υπαλλήλους.
Μπορεί ο περιφερειακός σύμβουλος να μην ανέφερε ονόματα, όπως θα ήταν λογικό εφόσον προχώρησε στην καταγγελία, όμως ήταν η πρώτη φορά που μίλησε ένα πολιτικό πρόσωπο δημοσίως για όσα μέχρι σήμερα οι δημοσιογράφοι και τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής περιγράφουν ως ντροπή. Αρκετά Μ.Μ.Ε. της Θράκης έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με την κοινωνία, αφού η υποστήριξη θέσεων υπέρ του χρυσού που είναι φανερό ότι η κοινωνία απορρίπτει μαζικά και ομόθυμα, προκαλεί έντονα το δημόσιο αίσθημα.
Παρότι αυτού του είδους οι υπόγειες διαδρομές δεν αποδεικνύονται, οι σχέσεις Χρυσού και Μ.Μ.Ε στη Θράκη, έχουν προκαλέσει μεγάλες προστριβές το τελευταίο διάστημα.
Αναδημοσίευση από Παρατηρητηριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (http://antigoldgreece.wordpress.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου