Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗ ΔΕΗ


 

 

 

       ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

     ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα έχουν αρχίσει εδώ και μέρες να φτάνουν σε σπίτια και σε καταστήματα οδηγώντας σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες οι οποίοι, εν μέσω απόλυτης οικονομικής εξαθλίωσης καλούνται με ένα ακόμα φορο-εφεύρημα της κυβέρνησης (μετά τις έκτακτες εισφορές, το φόρο επιτηδεύματος, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και βέβαια το ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις) να πληρώσουν τον λογαριασμό για τα «σπασμένα» της οικονομικής κρίσης.
Απέναντι σε αυτή την άδικη, αντισυνταγματική και βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι πολίτες, μόνη λύση είναι η οργανωμένη συλλογική αντίσταση μέσα από λαϊκές επιτροπές σε γειτονιές και δήμους με τη συμμετοχή πολιτών, του εμπορικού κόσμου και αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Ιδιαίτερα καθοριστική για μια πιο αποτελεσματική και συγκροτημένη κίνηση υπεράσπισης των συμπολιτών μας που αδυνατούν ή δεν επιθυμούν  να πληρώσουν ακόμα ένα δυσβάσταχτο χαράτσι, είναι η συμβολή τουλάχιστον 20 μεγάλων Δήμων της Χώρας (συνεχώς αυξάνονται), οι οποίοι έχουν καλέσει τους δημότες να μην πληρώσουν το χαράτσι ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού (μόνο για την κατανάλωση ρεύματος) στα ATM των τραπεζών, και ζητώντας τους να προσκομίζουν τις αποδείξεις στο Δήμο, για νομική και κάθε άλλη βοήθεια. Θετική είναι και η ανταπόκριση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου της  Αλεξανδρούπολης στο ανοικτό κάλεσμα της συνέλευσης μας, αλλά και άλλων φορέων, να συμβάλει στη παραπάνω προσπάθεια. Ο Δήμος έχει ζητήσει από τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες της πόλης (εξαιρετικά χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι, ΑμΕΑ και άνεργοι) να προσκομίζουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ προτίθεται να προχωρήσει  σε αποστολή μαζικών εξώδικών στη ΔΕΗ και να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την αποφυγή διακοπής του ρεύματος σε αυτές.
Παρά όμως, το θετικό της απόφασης, θεωρούμε πως στις σημερινές συνθήκες όπου το βιοτικό επίπεδο ευρύτερων στρωμάτων επιδεινώνεται δραματικά μέρα με τη μέρα, το ζητούμενο εκτός από την αναγκαία στήριξη των ευπαθών ομάδων, είναι να ανακόψουμε τη πορεία εξαθλίωσης του λαού μας και την ολοένα αυξανόμενη φτώχεια . Για αυτό, χρειάζεται η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ και η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ όλων των εργαζομένων και ανέργων που δοκιμάζονται, στην οποία και τους καλούμε.
ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Κανείς να μη πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ με την ακόλουθη διαδικασία:
1.  Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2.  Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές
                                                              β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
                                                              γ) ΔΕΗ                                                                                       
 3.  Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4.  Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6.   Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και τα καταθέτουμε στο Δήμο, μαζί με μια αίτηση στην όποια ζητάμε την νομική και κάθε άλλη δυνατή συνδρομή του προς την αποφυγή της διακοπής του ρεύματος, ΕΠΕΙΔΗ : α) έχουμε περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση με τη ραγδαία μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων μας (ή περιγράφοντας και ειδικότερα προβλήματα που έχουμε ως δημότες ανεξάρτητα αν ανταποκρίνονται  στα στενά κριτήρια που θέτει ο Δήμος)    β) θεωρούμε τη θέσπιση του αντισυνταγματική και την απειλή διακοπής του ρεύματος σε αυτές τις συνθήκες  ανάλγητη, που θίγει τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα μας και απειλεί την ίδια μας την επιβίωση. Πρωτοκολλούμε την αίτηση και κρατάμε τον αριθμό πρωτοκόλλου.                                                       
 7. Στη συνέχεια απευθυνόμαστε στις επιτροπές που έχουν στηθεί (Λαϊκή Συνέλευση Αγανακτισμένων Πολιτών, άλλων φορέων, αλλά και στο Σωματείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ που κλαδικά έχει πάρει θέση), γνωστοποιούμε την ενέργεια και τα στοιχεία μας και ζητάμε τη συνδρομή τους σε περίπτωση που απειληθούμε με διακοπή του ρεύματος.                                                                        
  8. Προσπαθούμε να συντονιστούμε σε επίπεδο γειτονιάς ή και πολυκατοικίας για τη αποτροπή της διακοπής σε κάποιο νοικοκυριό. Στήνουμε δίκτυο αλληλοενημέρωσης και επικοινωνίας στη πόλη.
Να ξεκαθαρίσουμε πως η επιτυχία της κίνησής μας (ανάκληση, σε πρώτη φάση, της απόφασης για διακοπές του ρεύματος) θα κριθεί από την μαζικότητα σε πανελλαδικό επίπεδο και την αλληλεγγύη, στοιχεία που σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη αναπτυχθεί. Κανείς, ούτε ο Δήμος, δε μπορεί να διασφαλίσει απόλυτα πως θα αποτρέψει τη διακοπή του ρεύματος, ούτε μπορούμε να έχουμε αυτή την απαίτηση. Η πράξη μας είναι συλλογική πράξη ανυπακοής, από την οποία, αυτό που στο τέλος μπορούμε να κερδίσουμε, είναι η αξιοπρέπειά μας και η ανακοπή των χωρίς τέλος ανάλγητων πολιτικών της τρόϊκας και του νέου μαύρου μπλοκ εξουσίας που την υπηρετεί.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ   ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
aganaktismenoi-polites-evrou.blogspot.com
(Τηλ.Επαφής - Ενημέρωσης:, 6970180689, 6974898262, 6934663347)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου