Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Όταν το ψέμα δεν κρύβεται...με τίποτα!

Στις 10/04/2012 στο κεντρικό δελτίο της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ο παρουσιαστής και εκπρόσωπος της εταιρίας Χρυσωρυχεία Θράκης, μας έκαναν την μεγάλη τιμή να ασχοληθούν λεπτομερώς με δημοσίευμα μας στη σελίδα της ανοιχτής συνέλευσης που είχε θέμα την επένδυση χρυσού στο Πέραμα και τις ολέθριες επιπτώσεις της στους κατοίκους των χωριών της περιοχής (Μπορείτε να το αναζητήσετε στη σελίδα μας). Σε αυτή την παρωδία ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της εταιρίας αναμάσησε τα χιλιοειπωμένα ψεύδη της εταιρίας τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι αυτά: 
 1. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων στη περιοχή όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθεί αλλά θα βελτιωθεί!
2. Δεν υπάρχει λίμνη τελμάτων! Μόνο αφυγρασμένο μη τοξικό, αβλαβές, στερεό υπόλειμμα της επεξεργασίας χρυσού.
3.Δεν θα υπάρχει όξινη απορροή επειδή το άνω εκμεταλλεύσιμο μετάλλευμα είναι οξειδωμένο = αβλαβές;;! (και σημείωση μας, οι αλουνίτες, τα θειούχα πετρώματα που βρίσκονται σε κατώτερους ορίζοντες και τα οποία περιέχουν αρσενικό, κάδμιο, ψευδάργυρο, μόλυβδο, ενώσεις αλουμινίου και βέβαια άφθονο Θείο που σε επαφή με την ατμόσφαιρα και τη βροχή σχηματίζει θειικό οξύ δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης...).
4. Το δάσος της μαύρης Πεύκης θα μείνει εν πολλοίς ανέπαφο!
5. Το κυάνιο δε θα ξεπερνάει το 1ppm με όριο τα 10 στο υπόλειμμα και θα είναι αβλαβές...
Και άλλα ωραία...
Σημειώνουμε την μεγάλη δυσκολία του εκπροσώπου ακόμα και να διατυπώσει τα παραπάνω ψεύδη (δείτε το βίντεο για να πειστείτε!) γεγονός που αποδεικνύει πως όταν η επιστημονική άποψη δεν συμβαδίζει με την αλήθεια και την ηθική, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν κρύβεται!
Αλλά και τη προσπάθεια του παρουσιαστή να διαστρεβλώσει τις θέσεις μας πετσοκόβοντας αποσπάσματα του κειμένου μας, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να παρουσιάσει αναφορά μας στους ελάχιστους χειριστές που υπάρχουν στα γύρω χωριά του Περάματος, Κόμαρου ,κλπ ώστε να μπορούν να πιάσουν δουλειά όπως τους τάζει η εταιρία, ως ατυχή μας  αναφορά που αφορά ολόκληρο το Νομό Έβρου!

Ως απάντηση σε όλα αυτά τα εξόφθαλμα ψεύδη παραθέτουμε απλά την απόφαση-πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για απαγόρευση της χρήσης Κυανίου στη μεταλλουργία, ως άκρως επικίνδυνη μεθόδου για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Και το ακόλουθο άρθρο στη σελίδα μας, του Καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και καταξιωμένο Εβρίτη επιστήμονα, απόλυτο γνώστη και μελετητή της γεωλογίας της περιοχής κ. Αρίκα, το οποίο, παρά τις κάποιες εξειδικευμένες αναφορές του, αξίζει όλοι να το ανατρέξετε καθώς απαντάει με συγκλονιστικό και τεκμηριωμένο τρόπο, σε όλα τα βρώμικα ψεύδη της εταιρίας. Και θα ακολουθήσουν βέβαια και άλλα...
Και κάτι τελευταίο: Όσο οι απαντήσεις της εταιρίας και η δήθεν "αντικειμενική ενημέρωση" τοπικών καναλιών, υποτιμούν με τόσο ακραίο και εξόφθαλμο τρόπο την νοημοσύνη και τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και το δικαίωμα της στη πλήρη ενημέρωση για τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των παιδιών της, τόσο θα εξοργίζουν και θα πεισμώνουν τους πολίτες της .


Το ένα από τα δύο βίντεο της συνέντευξης το άλλο μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο

1 σχόλιο:

  1. http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/04/19/panteloglou-perama/

    Αγωνιστικές καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή