Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αστυμομικοί πέταξαν μετανάστη απο το μπαλκόνι

Βασανισμό από αστυνομικούς καταγγέλλει Αφγανός – Ανοιχτή επιστολή στον Δένδια

«δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται στη συγκεκριμένη περιοχή η απάνθρωπη και ρατσιστική συμπεριφορά της Αστυνομίας μαζί με κλοπές σε βάρος προσφύγων και μεταναστών»
 
Όπως καταγγέλλει το ίδιο το θύμα της επίθεσης, ο Αφγανός Ahsan Hossin Zade, την Τετάρτη, στις 25 Ιουλίου, δύο αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του, στην οδό Λιοσίων, περίπου στις 22.00.
 
«Οι αστυνομικοί ήταν κανονικά με την στολή τους. Μπήκαν στο σπίτι κρατώντας στα χέρια τους τα γκλόμπ τους και άρχισαν να ζητάνε χρήματα από τους συμπατριώτες μου  που βρίσκονταν εκεί και από εμένα λέγοντας ‘φέρτε όσα χρήματα έχετε’», καταγγέλλει ο Αφγανός και συνεχίζει:
 
«Στην συνέχεια οι συμπατριώτες μου κατάφεραν να ξεφύγουν από το μπαλκόνι με την βοήθεια της σκάλας κίνδυνου και να κατέβουν από το τρίτο όροφο. Παρέμεινα και δεν προσπάθησα  να φύγω από το μπαλκόνι και έλεγα στους αστυνομικούς «δεν έχω κάνει κάτι, τι σας φταίμε»; Στην συνέχεια ήρθαν  στο σπίτι άλλοι δύο αστυνομικοί. Ο ένας παρέμεινε και  ο άλλος βγήκε έξω από τη πόρτα και έφυγε».
 
«Όταν είπα ότι δεν έχω χρήματα οι αστυνομικοί άρχισαν να με χτυπάνε με τα γκλόμπ και μου έλεγαν «δεν πηδάς εσύ από το μπαλκόνι; θα σε βοηθήσω και εγώ» κλοτσώντας με  μέχρι το μπαλκόνι. Τη στιγμή που με έσπρωξαν  στο μπαλκόνι κρατήθηκα από ένα σίδερο ενώ οι αστυνομικοί συνέχισαν να με χτυπάνε μέχρι που έπεσα από το μπαλκόνι», αναφέρει.
 
Ο Ahsan Hossin Zade μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται, όπως δήλωσε στο tvxs.gr o Ρεζά Γκολαμί, πρόεδρος του Συλλόγου Ενωμένων Αφγανών Ελλάδας.
 
«Η παραπάνω μαρτυρία μας δόθηκε σε επίσκεψη που κάναμε στο νοσοκομείο σήμερα», αναφέρουν οι δύο οργανώσεις και τονίζουν πως «δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται στη συγκεκριμένη περιοχή η απάνθρωπη και ρατσιστική συμπεριφορά της Αστυνομίας μαζί με κλοπές σε βάρος προσφύγων και μεταναστών».
 
Ο Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών Ελλάδας και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ρωτούν στην επιστολή τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, αν «έχει ολοκληρωθεί άραγε η ανακριτική διαδικασία που αφορούσε απειλές σε βάρος της ζωής μεταναστών που είχαν καταγγείλει ανάλογο περιστατικό;» και αν τελικά «πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς μετανάστες για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας;». 

Εν τω μεταξύ, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει μία ακόμα επίθεση κατά μετανάστη στο Περιστέρι. Ο Γκανζαφάρ Αλί, από το Πακιστάν, δέχτηκε επίθεση στο Περιστέρι στην οδό Τεύθιδος, σήμερα στις 9.00 το πρωί, ενώ ξεκίναγε να πάει στη δουλειά του.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία δύο άτομα βγήκαν από ένα αυτοκίνητο και τον σταμάτησαν λέγοντάς του ότι είναι αστυνομικοί. Ο Γκανζαφάρ Αλί τους ζήτησε να του δείξουν τις αστυνομικές ταυτότητές τους και «αμέσως τον έριξαν κάτω χτυπώντας τον στο πρόσωπο και τραυματίζοντας τον στα χέρια».
 
Όπως αναφέρεται «αρκετά κοντά υπήρχε περιπολικό της αστυνομίας». Ακούγοντας τις κραυγές για βοήθεια του Γκανζαφάρ Αλί οι αστυνομικοί πλησίασαν στο σημείο. Αρχικά «γελούσαν και στη συνέχεια τον συνέλαβαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες αφήνοντας του τραύμα στα χέρια. Μετά τον πήγαν στο ΑΤ Περιστερίου όπου του είπαν ‘Φύγε και μην πεις τίποτα για ότι έγινε’». 
 
Σύμφωνα με την καταγγελία ο Γκανζαφάρ Αλί τις επόμενες μέρες θα καταθέσει μήνυση. «Οι αστυνομικές ρατσιστικές επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένες, είναι το νέο δόγμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια. Καλούμε τους μαζικούς φορείς και  τα συνδικάτα να καταδικάσουν τις αστυνομικές ρατσιστικές επιθέσεις που στόχο έχουν  την μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία των μνημονίων. Μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν η Τρόικα και η συγκυβέρνηση ενωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες,  θα δώσουμε την απάντηση», καταλήγει η ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. 

Πηγή: Tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου