Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ

 
Ιδιαίτερα μαζική, δυναμική και αποφασιστική ήταν η συγκέντρωση κατά των χρυσωρυχείων την Κυριακή 4-11 στο Πέραμα Έβρου, που διοργανώθηκε από τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου-Ροδόπης και τους Δήμους Αλεξ/πολης, Μαρώνειας-Σαπών και Κομοτηνής.

Μετά από όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια, που με επιστημονική τεκμηρίωση απάντησαν ομόφωνα αρνητικά στη Μελέτη Περιβαλλονικών Επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης, ήρθε να προστεθεί ακόμη μία μεγάλη αρνητική απόφαση των κατοίκων της περιοχής.

Μεγάλο πλήθος πολιτών από την Αλεξ/πολη, την Κομοτηνή, τις Σάπες και των γειτονικών με το Πέραμα χωριών συγκεντρώθηκαν στο λόφο του Περάματος όπου η εταιρεία Eldorado Gold θέλει να εγκαταστήσει τα ορυχεία χρυσού. Για ακόμη μια φορά αλληλέγγυοι στον αγώνα μας στάθηκαν κάτοικοι της Χαλκιδικής που με την παρουσία τους έδειξαν ότι ο αγώνας είναι κοινός σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης, οι Δήμαρχοι Αλεξ/πολης Β. Λαμπάκης και Μαρώνειας-Σαπών Η. Ιωαννάκης, οι Βουλευτές Χαλκιδικής και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και Αϊχάν Καραγιουσούφ, τοπικοί εκπρόσωποι των κομμάτων Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κ.Κ.Ε. και ΔΗΜ.ΑΡ. καθώς και αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι. Ταυτόχρονα  πραγματοποιήθηκε συμβολική δενδροφύτευση στον χώρο που αποψίλωσε την θαμνώδη δασική βλάστηση η εταιρεία χρυσού.
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, επιστημονικοί, κοινωνικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, πολίτες όλων των ηλικιών, διαδήλωσαν και τόνισαν για ακόμη μια φορά ότι:
÷ Το σύνολο της τοπικής κοινωνίας έχει πάρει την απόφασή του και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την αγνοήσει. 
÷ Σε μια θετική απάντηση του Υπουργείου θα είμαστε στον λόφο του Περάματος έτοιμοι να αντισταθούμε στην καταστροφή του τόπου μας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου