Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - DEALER ΕΝ ΔΡΑΣΗ! ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ...

Το τελευταίο διάστημα είναι συχνός ο δημόσιος χαρακτηρισμός για τον κ. Σαμαρά, ως ντήλερ ξένων και ντόπιων ιδιωτικών συμφερόντων. Οι τελευταίες ανακοινώσεις για την εκχώρηση και την εκποίηση δημόσιας γης κόντρα στην θέληση και τα σχέδια των τοπικών κοινωνιών, επιβεβαιώνουν πανηγυρικά αυτόν τον χαρακτηρισμό:
1. Για να εξευμενίσει το Κράτος του Κατάρ που ζητά να μετατρέψει το πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού σε "Ντόχα", δηλαδή μια καταριανή αποικία νεόπλουτων στο εσωτερικό τη χώρας, μετέβη στο Σεΐχη και έδωσε τα διαπιστευτήρια του... Την επομένη τα σενάρια τσιμεντοποίησης του πολύπαθου ελληνικού που θα γινόταν το πρώτο μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας, ξαναφούντωσαν. Τι και αν χρόνια τώρα όλοι οι περιφερειακοί Δήμοι και φορείς της Αττικής ζητούν τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού  πάρκου πόλου έλξης για όλο το λεκανοπέδιο. Τι και αν έχει εκφραστεί θετικά για μια τέτοια προοπτική το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και επιστημονικοί φορείς όπως το Μετσόβιο πολυτεχνείο κ.α. Τώρα έχουμε κρίση  και θέλουμε άμεσες επενδύσεις, δηλαδή χρήματα στο δημόσιο ταμείο για τους δανειστές και άμεσες θέσεις εργασίας ακόμα και αν αυτές είναι κακοπληρωμένες από τους άραβες...
2. Στα ίδια σχέδια και η εκχώρηση για εκμετάλλευση όλης της παραλιακής ζώνης από το στάδιο Ειρήνης και φιλίας έως το Σούνιο, για να μετατραπεί σε Αττική Ριβιέρα κατά τα πρότυπα του Ελληνικού, Μαρίνες, μαντρωμένες πλαζ, πολυτελή σκάφη κ.α. Και αυτά στο βωμό της αποπληρωμής των υποχρεώσεων που απερρέουν από την κατά τα άλλα... λάθος συνταγής της τρόικας. Και βέβαια εκατοντάδες περιοχές σε όλη τη χώρα και τα νησιά μας, έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο τους.
3. Στη Χαλκιδική το κράτος πρώτα έστειλε τα ΜΑΤ, για να προστατέψουν ποιους; Μια παράνομη επένδυση που καταστρέφει το παρθένο δάσος της Χαλκιδικής, την γη και τον αέρα, μια πολυεθνική που αντιμετωπίζει τους ντόπιους σαν ιθαγενείς που πρέπει να υποταχθούν, έναν Δήμαρχο που σαν υπουργός φρόντισε να εκποιήσει έναντι 11.000.000€,  320.000 στρ. γης και ένα μεταλλείο αξίας από 2,5 ως 12 δις ευρώ και ο οποίος σαν να μην έφταναν όλα αυτά επιδότησε και την εταιρία που το αγόρασε! Χτυπήσανε εκατοντάδες πολίτες, εφάρμοσαν στην περιοχή στρατιωτικό νόμο  και τώρα που αυτή η προκλητική συμπεριφορά άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου έστειλαν τον ανεκδιήγητο Δένδια να επιβάλει μια φασιστική χούντα στη περιοχή: με κουκουλοφόρους ασφαλίτες να κυκλοφορούν στους δρόμους των χωριών, με αναίτιες προαγωγές, με λήψη δειγμάτων DNA για να βρεθούν οι ένοχοι, με κατασκευασμένες κατηγορίες για ηθική αυτουργία, σε αγωνιστές που με ανιδιοτέλεια και κυρίως με συνεχή αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας, έχουν αποδείξει τον παραλογισμός αυτής της επένδυσης και την ανεπανόρθωτη καταστροφή που θα επιφέρει.
4. Τώρα που η μετοχή της El Dorado πέφτει ο πρωθυπουργός - Ντήλερ βγαίνει ξανά και προεξοφλεί την έναρξη της επένδυσης στο Πέραμα και τις Σάπες. Τι και αν εκεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία, οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, η περιφέρεια ΑΜΘ, το ΤΕΕ και επαγγελματικοί φορείς και κυρίως οι πολιτες της Θράκης, έχουν χαρακτηρίσει την επένδυση ταφόπλακα για μια εναλλακτική ανάπτυξη της περιοχής, με επίκεντρο τον τουρισμό την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Τι και αν όλες οι διαβουλεύσεις  κατέληξαν σε απόρυψη της επένδυσης. Τι και αν εκρεμμεί η προσφυγή στο ΣτΕ για την έγκριση της ΜΠΕ. Αυτές είναι λεπτομέρειες για τους Ντήλερ... Η δουλειά θα γίνει! 
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί οι κοινωνίες καταλαβαίνουν πως αυτή η πολιτική έχει πλέον δείξει τα όρια της. Δεν θα την αποδεχθούν σαν ένα φυσικό φαινόμενο που θα καταστρέψει το μέλλον της χώρας και θα σβήσει κάθε δυνατότητα για την επανασχεδίαση της οικονομίας στη βάση ενός εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξης με επίκεντρο την φύση, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των δανειστών.

Άρης Φρουζάκης
Διανομαρχιακή Έβρου - Ροδόπης













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου