Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013


Δίκτυο Π.&Κ. Δ.: «Στη Χαλκιδική αναβιώνει η Χούντα!»

Ημερομηνία: 18/02/2013

Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Χαλκιδική.

Η τρόικα εσωτερικού κάνει σήμερα ένα βήμα παραπάνω στην πορεία του εκφασισμού. Αναβιώνει τη χούντα στη Χαλκιδική, προχωρώντας σε διώξεις αγωνιστών ως ηθικών αυτουργών για τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ. Όσο και να ακούγεται απίστευτο, το μόνο "αποδεικτικό στοιχείο" εναντίον τους είναι το ότι έχουν δηλώσει αντίθετοι στις εξορύξεις χρυσού και συμμετέχουν στις διαδηλώσεις κατά της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. Πρόκειται δηλαδή για επιστροφή στις φρονηματικές διώξεις και το ιδιώνυμο.
Θυμίζουμε ότι  η εταιρία (θυγατρική της Καναδικής EL DORADO GOLD) έχει εγκατασταθεί στο δάσος των Σκουριών στο όρος Κάκαβος της Χαλκιδικής που της παραχωρήθηκε με σκανδαλώδη τρόπο και σχεδόν τσάμπα από το ελληνικό δημόσιο (πάνω από 300.000 στρέμματα με περίπου 35 ευρώ το στρέμμα).  Θυμίζουμε επίσης το πόσο καταστροφική για το περιβάλλον είναι η εξόρυξη, καθώς και το πόσο είναι επικίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων, όπως έχει τεκμηριωθεί απο δεκάδες φορείς και ειδικούς αλλά και όπως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού απ' όποιον περάσει απο τα παλιά μεταλλεία. Θυμίζουμε τέλος τις μαχητικές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που αντιμετωπίστηκαν με κτηνώδη τρόπο από τα ΜΑΤ.


Με αφορμή την χτεσινή εμπρηστική επίθεση, κυβέρνηση, ΜΜΕ, εταιρία, αστυνομία και ο γνωστός διαπλεκόμενος Χρήστος Πάχτας στήνουν βρώμικο κατά της Αριστεράς και όποιου άλλου κινείται στην περιοχή κατά της εταιρείας. Επιχερούν να ποινικοποιήσουν την αντίσταση και να επιβάλουν τη σιωπή του νεκροταφείου. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι αυτοπροσώπως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σπεύδει σήμερα στη Χαλκιδική  προκειμένου να "ενημερωθεί" για τις έρευνες... Με πιο απλά λόγια, η χώρα πρέπει να βγει στο σφυρί χωρίς αντιδράσεις. Αυτός εξάλλου είναι ο λόγος που τόσον καιρό τα κανάλια και η κυβέρνηση αποκρύπτουν τις λεπτομέρειες της επένδυσης και του αντιπεριβαλλοντικού - αντικοινωνικού της χαρακτήρα που καταστρέφει μια τεράστια περιοχή (νερό, αέρα, δάσος και κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα), όπως αποκρύπτουν και τις μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων.  Εμείς το μόνο που τους λέμε είναι ότι οι ηθικοί αυτουργοί για την κλιμάκωση της έντασης είναι η κυβέρνηση και η εταιρία. Όποιος σπέρνει ανέμους, να μην εκπλήσσεται όταν θερίζει θύελλες


Κάτω τα χέρια απο τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής - Άμεση παύση των διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμεων κατοίκων


ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου