Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Τον τελευταίο χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, δικαιώματα που κατακτήθηκαν ύστερα απο δεκαετίες εργατικών και λαικών αγώνων. «Αιχμή του δόρατος» στην εφαρμογή των μέτρων που έχει ήδη επιβάλλει η τρόικα μέσω του Mνημονίου 1 και εκείνων που σκοπεύουν να επιβάλλουν το Μνημόνιο 2 (Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα), ο εφαρμοστικός νόμος και τα Μνημόνια 3, 4, ...,114 που πρόκειται να επακολουθήσουν είναι ο Καλλικρατικός δήμος.
Με την εφαρμογή του Καλλικράτη ένας μεγάλος αριθμός αρμοδιοτήτων, πολλοί απο τους οποίους αφορούν ευαίσθητους τομείς (π.χ. παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία) έχει μεταφερθεί στους δήμους χωρίς να τους έχουν δοθεί οι ανάλογοι πόροι ώστε να αντεπεξέλθουν. Αντίθετα οι επιχορηγήσεις των δήμων μειώθηκαν δραματικά.
Το κράτος προγραμματίζει «παύση πληρωμών» των κοινωνικών δαπανών και μεταφέρει τις ευθύνες του στους δήμους, που ασφυκτιούν οικονομικά.
Το μεσοπρόθεμο πρόγραμμα προβλέπει ότι μέχρι το 2015 τα έσοδα των δήμων θα αυξηθούν και οι ανελαστικές δαπάνες θα περικοπούν. Κι αυτό ενώ πρόκειται να μειωθούν ακόμη περισότερο οι επιχορηγήσεις του κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Από που θα αυξηθούν τα έσοδα αν όχι απο την αύξηση των δημοτικών τελών, των εσόδων απο τη στάθμευση, απο αυξήσεις των τροφείων των παιδικών σταθμών; Δηλαδή απο εμάς.
Απο που θα μειωθούν οι δαπάνες εαν δε μειωθεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων και δεν περιοριστούν – μηδενιστούν οι προσλήψεις; Εάν δεν απολυθούν ή δε μπουν σε απλήρωτη εφεδρεία οι υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης (όπως διαφαίνεται από τα μνημόνια και τον εφαρμοστικό νόμο);.
Από που θα μειωθούν οι δαπάνες αν όχι από την έλλειψη της συντήρησης των δρόμων, την υπολειτουργία ή το κλείσιμο παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, των υπηρεσιών πρόνοιας, πολιτισμού και αθλητισμού;
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ;

  • Θα γίνει πειθήνιο όργανο των μνημονίων ή θα παλέψει, μαζί μας, για εμάς;
  • Θα προσληφθούν υπάλληλοι στην καθαριότητα ή θα πεταχθούν οι συμβασιούχοι στο δρόμο και η Αλεξανδρούπολη θα γίνει σκουπιδότοπος;
  • Δεσμεύεται ο δήμος, ότι θα υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων του, ότι δε θα τους περικόψει το χρόνο εργασίας - μισθό και δε θα τους θέσει σε εργασιακή εφεδρεία;
  • Θα χαμηλώσει τα υψηλά δημοτικά τέλη ή θα αυξήσει την τοπική φορολογία και θα μας βάλει να ξαναπληρώσουμε αυτά που έχουμε ήδη πληρώσει στο κράτος, όπως διαφαίνεται απο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
  • Θα καταργήσει τα υψηλά τροφεία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμων; Θα βοηθήσει τις οικογένειές μας;
  • Θα καταργήσει τα δημοτικά τέλη για τους ανέργους και τους απολυμένους;
  • Θα συνεχίσει να παρακολουθεί τους γονείς να πληρώνουν το πετρέλαιο για να μην παγώσουν τα παιδιά τους στην τάξη; Θα φροντίσει να ζεσταίνονται τα παιδιά μας;
  • Θα καταργήσει την υποχρέωση των σχολείων, γηροκομείων κλπ να πληρώνουν δημοτικά τέλη;
  • Θα κάνει υπόγειο παρκινγκ το πάρκο μας ή θα αναζητήσει περιφεριακούς δημόσιους χώρους για δημόσιο-δωρεάν πάρκινγκ;
  • Θα προστατεύσει τους ελάχιστους εναπομείναντες δημόσιους χώρους ή θα τους παραχωρήσει για ιδιωτική εκμετάλευση;
  • Θα ολοκληρώσει τα ημιτελή δημοτικά έργα;
  • Θα αντισταθεί μέχρι το τέρμα στα χρυσωρυχεία που θα ρημάξουν τον τόπο και εμάς;

Και τελευταίο και πιο σημαντικό:
Θα συγκρουστεί ο δήμος με τις επιταγές τη κυβέρνησης του μνημονίου ή ‘νίπτωντας τας χείρας’ θα συμβάλλει στο γκρέμισμα όσων με τόσο κόπο έχουμε κατακτήσει;


ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕN ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ, ΣΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. 


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕI: Ή ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ Ή ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ.


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου