Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Η 36η ημέρα στην πλατεία της Δράμας


Η οργή και ο θυμός μετά τα τραγικά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος λειτούργησαν καταλυτικά για να γεμίσει από κόσμο και η πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα. Αγανακτισμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης και πριν την ανακοίνωση της πορείας συζητούσαν στις παρέες τους για την επικαιρότητα. Λίγο πριν ξεκινήσουμε, έγινε μια ενημέρωση για τα σημερινά γεγονότα στην Αθήνα, αλλά και στη Δράμα, όπου οι αγανακτισμένοι κάναμε κατάληψη το πρωϊ της ημέρας στην νομαρχία.
 Έπειτα η πορεία κατέβηκε στο δρόμο και κατευθύνθηκε αρχικά προς τα γραφεία των βουλευτών, δυναμικά και με πολύ παλμό τόσο απ’τα συνθήματα, όσο κι απ’τις τυμπανοκρουσίες. Κεντρικά συνθήματα όπως “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία / η χούντα δε τελείωσε το ’73″ και “Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι / ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι”  δε σταμάτησαν να ηχούν με εναλλαγές άλλων συνθημάτων. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγαλειώδης. Περνώντας από τις τράπεζες πετάχτηκαν αυγά και ξηλώθηκε η επιγραφή στα γραφεία του Αηδόνη. Έπειτα η πορεία συνέχισε προς το αστυνομικό τμήμα της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην βιαιότητα της πλατείας Συντάγματος και σε αλληλεγγύη όσων την ζήσανε.
Λίγο αργότερα, η πορεία κατέληξε στην πλατεία, όπου ο κόσμος δεν έφευγε και παρέμενε συγκεντρωμένος. Έγιναν συζητήσεις για τη συνέχεια της δράσης μας, και ψηφίστηκε από την Λαϊκή Συνέλευση, η παρέμβασή μας στην κατάθεση στεφανιών των τοπικών αρχόντων στο άγαλμα της Ελευθερίας για τα ελευθέρια, την Παρασκευή το πρωϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου