Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο μύθος του μεγάλου δημόσιου τομέα


Μια εξαιρετικά τεκμηριωμένη δουλειά από το  eparistera.blogspot.com  που αποκαλύπτει τόσο τους μύθους γύρω από το ”σπάταλο και  υπερμεγέθες δημόσιο τομέα στην Ελλάδα” ,
όσο και τους πραγματικούς στόχους αυτής της προπαγάνδας που δεν είναι άλλοι από την καταλήστευση του δημόσιου κοινωνικού πλούτου από το κεφάλαιο και το χτύπημα του έμμεσου κοινωνικού μισθού της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Τα βασικά συμπεράσματα, που στηρίζονται σε αδιάσειστα στοιχεία, είναι τα παρακάτω:
Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει υπέρογκες δαπάνες. Πολύ περισσότερο δε που ένα  μεγάλο μέρος των δαπανών του κατευθύνονται στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
  1. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι από τους μικρότερους για αναπτυγμένη χώρα.
  2. Οι μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα.
  3. Οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων είναι από τις χαμηλότερες, αν όχι οι χαμηλότερες στην ευρωζώνη πλην ορισμένων περιπτώσεων που το αστικό κράτος αμείβει πλουσιοπάροχα εκείνα τα τμήματα των δημοσίων υπαλλήλων που τα χρησιμοποιεί σαν στηρίγματά του.

Ο Max Kaiser για τον Παπανδρέου και τους φίλους τους


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

συνάντηση αγανακτισμένων

Αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα γίνει συνάντηση των αγανακτισμένων στις 7μμ μπροστά στο Δημαρχείο για συλλογή υπογραφών και κάλεσμα για  άρνηση πληρωμής του χαρατσιού.

Η συνέλευση θα γίνει στις 9.15μμ στην πλατεία του Φάρου.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνω την έκτακτη εισφορά

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! την έκτακτη εισφορά

·         Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ.Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση,  έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι 303 ευρώ.
·         Άρα αν καθυστερήσουμε έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσουμε η προσαύξηση είναι αμελητέα. Να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, ώστε να αναγκαστούν να φύγουν μαζί με την έκτακτη εισφορά!
·         Στην περίπτωση που χρειαστούμε φορολογική ενημερότητα μπορούμε να την πάρουμε τώρα, πριν την προθεσμία καταβολής της δόσης. Η φορολογική ενημερότητα ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση.
·         Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς), κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5.000 ευρώ και άνω.
·         Επίσης, έχει συνταχθεί κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ. Εδώ μπορείς να βρεις το κείμενο, καθώς και οδηγίες :
·         Τέλος, ακόμα ένας λόγος να καθυστερήσουμε την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, είναι για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δεν έχουν να την πληρώσουν!

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:
Μίλα με τους συναδέλφους σου, τους γείτονες σου, τους φίλους σου. Διέδωσε το!
Οργάνωσε στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου μια συζήτηση. Δράστε από κοινού!
Μπορείτε να μαζέψετε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσετε στην ΔΟΥ.

Να θυμάσαι:
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ των Μνημονίων!

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη ΝΕΤ

Το "επικινδυνο" video

Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έχει αναπτυχθεί στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας ένα πρωτοφανές κίνημα υπεράσπισης του δημόσιου  πανεπιστημίου. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κρατούν φιμωμένη τη φωνή των φοιτητών, συκοφαντούν τον αγώνα τους και οργανώνουν εκστρατεία παραπληροφόρησης.

 Την Κυριακή το βράδυ φοιτητές απο τα κατηλλειμένα Πανεπιστήμια πήγαν στο κτίριο της ΕΡΤ και διεκδίκησαν τη μετάδοση των αιτημάτων τους απο το βραδυνο δελτίο ειδήσεων. Έξω απο το κτίριο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κόσμου συμπαραστεκόμενοι στους φοιτητές.

Επικράτησε πανικός στη διοίκηση της ΕΡΤ, δεν άφησε τους φοιτητές να μιλήσουν, διέκοψε το δελτίο ειδήσεων και διαπραγματεύτηκε τη μετάδοση ενός μαγνητοσκοπημένου μηνύματος.

Το μήνυμα αυτό δε μεταδόθηκε ποτε,  με παρέμβαση της κυβέρνησης.

Στο video παρουσιάζεται η δήλωση των φοιτητών που φοβήθηκε τόσο πολύ ο πρωθυπουργός μας να μην ακούσει ο Ελληνικός λαός.


Άρνηση πληρωμής στα χαράτσια της κυβέρνησης

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  
ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η κυβέρνηση προσηλωμένη στις εντολές της Τρόικας, οδηγεί τους πολίτες της Ελλάδας σε πλήρη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Επέβαλε τη μείωση των μισθών/συντάξεων, την περικοπή/κατάργηση των δώρων και επιδομάτων αδείας, το ψαλίδισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη σύνταξη «μετά θάνατον», την αύξηση του Φ.Π.Α. σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, διαρκείς φόρους σε καύσιμα, κ.λπ.
Η πολιτική του Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε με «χημικό πόλεμο» εναντίον του αγανακτισμένου λαού, έχει οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους στην ανεργία (πάνω από 20%) και τη φτώχεια. Η επιβολή του Μεσοπρόθεσμου σημαίνει την πλήρη, όχι απλά ιδιωτικοποίηση, αλλά καταστροφή της Παιδείας και της Υγείας όπως ήδη τη ζούμε στα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία που έχουν μείνει ακόμα σε «λειτουργία».
Το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας που ετοιμάζεται για να πάρουν λίγα δισεκατομμύρια οι «δανειστές», θα αποτελειώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, θα ιδιωτικοποιήσει και θα διαλύσει έτσι όλη την υποδομή της χώρας που φτιάχτηκε με τις θυσίες και τον ιδρώτα των εργαζομένων τα τελευταία 80 χρόνια.
Από την αρχή λένε ψέματα και τα μέτρα τους δε θα έχουν τελειωμό. Τώρα ζητάνε μεταξύ άλλων:
  •  χιλιάδες απολύσεις καθώς και μείωση μισθών και συντάξεων, είτε με άμεση περικοπή, είτε με το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων
  • πρόσθετη κεφαλική φορολογία για τα εισοδήματα του 2010 για τα οποία ήδη έχουμε πληρώσει φόρους
  • χαράτσι για όλες τις κατοικίες πολύ υψηλότερο από αυτό που έλεγαν στην αρχή (από 4 ως 20€/μ2), που θα εισπραχθεί άμεσα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ υπό την απειλή της διακοπής ρεύματος
  • τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανεξαρτήτως εισοδήματο
  • ο φόρος του πετρελαίου κίνησης θα προσεγγίσει αυτόν της θέρμανσης μέχρι τελικής εξίσωσης
  • αφορολόγητο στις 5.000€
  • κατάργηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και φορολόγησή τους με τιμές αγοράς.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες. Να απορρίψουμε τον εκβιασμό τους: μέτρα ή χρεοκοπία. Είναι ψεύτικος. Μας έχουν ήδη χρεοκοπήσει και τώρα μας ξεζουμίζουν πριν ανακοινώσουν την καταστροφή. Να διώξουμε κυβέρνηση, Τρόικα, Μνημόνια. Αυτοί μας οδήγησαν στην καταστροφή και τώρα μας σπρώχνουν στο γκρεμό.
Να τους σταματήσουμε. Οργανωμένα και συντονισμένα να σταματήσουμε τα μέτρα τους. Ενισχύουμε κάθε αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση!
Κανείς να μην πληρώσει τον κεφαλικό φόρο στην εφορία (η μη πληρωμή επιφέρει πολύ μικρή πρασαύξηση, μόλις 1% το μήνα). Διότι η συλλογική άρνηση πληρωμής θα ακυρώσει στην πράξη τα ληστρικά αυτά μέτρα. 
Κανείς να μην πληρώσει το τέλος επιτηδεύματος που γονατίζει αδιακρίτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μικρομάγαζα, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται και σε όλους τους μισθωτούς – μαύρα αμοιβόμενους με μπλοκάκι ακόμα και αν αυτοί δεν έχουν κόψει ούτε 1 ευρώ αποδείξεων.
Κανείς να μην πληρώσει το χαράτσι ακινήτων στη ΔΕΗ. Όλοι μαζί να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα: Στη γειτονιά μας, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και πανεπιστήμια να οργανώσουμε την ανυπακοή στα μέτρα και τους νόμους τους.

δε χρωσταμε, δεν πουλαμε, δεν πληρωνουμε!

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ–ΤΡΟΙΚΑ–ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ
OΣΟ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!