Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Το «Αμπού Γκράιμπ» της ΕΛ.ΑΣ.

Καταγγελίες για πρωτοφανή βασανιστήρια σε αστυνομικό τμήμα - Η άγνωστη δικογραφία

«Με είχαν τυλίξει με μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών που είχε γεμίσει κόπρανα από τον φόβο των βασανιστηρίων. Μου έβαζαν το πιστόλι στο μάτι. Απειλούσαν να με σκοτώσουν και με κτυπούσαν. Αμέσως μετά με έβαζαν να προχωράω… κουτσό, στο ένα πόδι. Κι όταν δεν τα κατάφερνα με κτυπούσαν πάλι»

Απόσπασμα από την κατάθεση ενός 35χρονου Αλβανού που είχε συλληφθεί προ μερικών ετών από αστυνομικούς κεντρικού τμήματος της Αθήνας και είχε υποστεί πρωτοφανή βασανιστήρια που παραπέμπουν στο…. Αμπού Γκράιμπ της ΕΛ.ΑΣ! Πρόκειται για μια υπόθεση που ουδέποτε είχε δημοσιοποιηθεί και η οποία προσφάτως παραπέμφθηκε να εκδικασθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με κατηγορούμενους αστυνομικούς του εν λόγω τμήματος.

Τον τόπο και τα μάτια σας !

 ένα σχόλιο για την “ενημερωτική” εκπομπή της “Xρυσωρυχεία Θράκης” στη ΔΕΛΤΑ TV:Από τον  Θανάση Παντελόγλου



“Πες-πες ψεματα στο τελος ολο και κατι μενει”. Αρχη της γκαιμπελικης προπαγανδας.

Δεν ειναι τυχαιο οτι τετοιες εκπομπες πολλαπλασιαζονται …προκειμενου να πληροφορησουν για την πραγματικη αληθεια ΤΟΥΣ!!
Αγωνιζονται να πεισουν …τον καθε γεωργο,τον καθε κτηνοτροφο, τον καθε κατοικο των “τυχερων χωριων” του Εβρου και της Ροδοπης οτι…. ΑΥΤΟΙ!! θα τρωνε “με χρυσα κουταλια”,…..αφου ομως ΕΚΕΙΝΟΥΣ τους “ξεσπιτωσουν” και τους παρουν το χωμα, τα νερα, την περιοχη της ζωης τους. (προσεξτε πως ολα οσα υποσχονται να κανουν και να φτιαξουν, αναγονται στον …”κατοπιν εορτης” χρονο!!).
Ελπιζω ομως…οτι ο κοσμος πλεον καταλαβαινει. ..(η γκατζολια βρε παιδι μου που τοσο αγαπω!!) Μπορει να ξεχωριζει την “ηρα απο το σταρι” μπορει να κρινει,ακομη και μεσα απο εναν τετοιο “διαλογο”. Εστω και με τετοιους εξοργιστικους “παρουσιαστες της τηλεορασης” που σπευδουν εκεινοι, να δινουν τις εταιρικες απαντησεις, οταν ο εταιρικος ομιλητης κομπιαζει σε κατι, ειτε βγαζουν της συμπερασματικες θεσεις για λογαριασμο των ακροατων του……. σαν ναταν ετοιμος απο καιρο…..
Δεν ειναι τυχαιο ομως….οταν βλεπεις τετοιους νεους εταιρικους επιστημονες να μιλουν (σαν τον κ. Γ. Μπαρα), σου ερχεται συνεχως να πεις: “Στα ματια κυτταξε μας νεαρε μου”…..”στα ματια σου λεω”…. και απαντησε με ειλικρινεια και αληθειες, κ. επιστημονα!!!.
“Μην ξεχνας πως μιλας, σε εναν ολοκληρο κοσμο, συντοπιτες σου, και με αυτα που “τους περιγραφεις ωραιοποιημενα” , μετα θα κληθειτε να ζησετε μαζι, μια ζωη με “ροκανισμενη υγεια ανθρωπων και περιβαλλοντος”, “σε ενα τοξινωμενο τοπο” το υπολοιπο της ζωης σας!!!.
Μην λησμονας, φιλτατε επιστημονα, οτι μιλας προς ενα κοσμο που σου εδωσε την δυνατοτητα να σπουδασεις για να προσφερεις στην κοινωνια και τον τοπο σου. Να τον υπηρετησεις με της γνωσεις σου, για να τον κανεις καλυτερο, ομορφωτερο, ξιοβιωτο!!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

"ΟΥΤΕ ΛΙΜΝΗ ΤΕΛΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ ΦΡΑΓΜΑΤΑ": ΠΩΣ ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ



Κυριάκος Αρίκας
Υφηγητής Ινστιτούτου Ορυκτολογίας–Πετρογραφίας Πανεπιστημίου Αμβούργου
Εισαγωγή
Σύμφωνα με την παλαιότερη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (2000) της εταιρείας „Χρυσωρυχεία Θράκης“ είχε προγραμματιστεί λεκάνη („λίμνη“) καθίζησης των μεταλλευτικών τελμάτων διαμέτρου περίπου 800 μέτρων σε μορφολογικό άνοιγμα του κεντρικού ρέματος „Παλιόρεμα“, περίπου 1500 μέτρα νοτιοδυτικά του οικισμού Περάματος. Η εταιρεία προβάλλει το τελευταίο διάστημα ένα νέο σχέδιο λεκάνης τελμάτων (βλ. σχήμα 1) περίπου 500 μέτρα νότια του οικισμού Περάματος και 200 μέτρα νοτιοανατολικά τουπρογραμματιζόμενου επιφανειακού ορυχείου, που θα περιλαμβάνει τη χαράδρα ενός ......
ρέματος που εκρέει στο Παλιόρεμα. Ο χώρος αυτός θα έχει περίπου τριγωνικό σχήμα (Σχ. 1 και 2) με πλευρές μήκους περίπου 900, 750 και 650 μέτρα και κύριο φράγμα (ανάχωμα) ύψους 40!! μέτρων. Σημειώνεται ότι η πελώρια αυτή λεκάνη θα βρίσκεται σε περιοχή ισχυρά τεκτονισμένων πρασινοσχιστολίθων (βλ. επίσης παρακάτω).