Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Αντιφασιστική διαμαρτυρία



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Αύριο Κυριακή 9/12, στις 12:00 το μεσημέρι, όλοι έξω από τον χώρο που διοργανώνεται το ανταλλακτικό παζάρι στο Δημοτικό Θέατρο, για συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση – διαμαρτυρία.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η ιστορία δεν είπε την τελευταία της λέξη: Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη!

6 Δεκ. 2008: Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρες αστυνομικού. Ακολουθεί πανδεμόνιο στους δρόμους της Αθήνας και των υπόλοιπων πόλεων. Ο λαός κατεβαίνει αυθόρμητα στους δρόμους, ένα οργισμένο ετερόκλητο ποτάμι σαρώνει για 15 μέρες τις βολεμένες μας ζωές. Αμφισβητεί στη πράξη το σύστημα και ότι το στηρίζει: τη κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τους μπάτσους, τις τράπεζες. Βάζει φωτιά στις βολεμένες μας ζωές...
Για 15 μέρες ο λαός ανακαλύπτει την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση την αντίσταση. Ολόκληρα σχολεία μαζέυονται έξω απο αστυνομικά  τμήματα και τα πετροβολούν. Ανακαλύπτουν την αντίσταση. Εκείνη η εξέγερση δυσφημίστηκε από το σύστημα, την τσάκισε η καταστολή και η βρώμικη προπαγάνδα των ΜΜΕ.  Ακόμα και η αριστερά τρόμαξε από την ορμή της. Μια μερίδα της την κατήγγειλε ανοιχτή σαν έργο προβοκατόρων. Οι λεγόμενοι νοικοκυραίοι και η μεσαία τάξη τότε, φοβήθηκαν μήπως τα χάσουν όλα και αναδιπλώθηκαν. Ο σπόρος όμως είχε πέσει....

4 χρόνια μετά  η συνέχεια είναι γνωστή και όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους:

 - Η νοικοκυραίοι και η μεσαία τάξη τα έχασε όλα από τη πολιτική των μνημονίων και της άγριας λιτότητας και ο λαός μας φτωχοποιήθηκε. Η παιδεία διαλύθηκε, η νεολαία είδε τα όνειρα και τους ορίζοντες της να  κατακρεουργούνται από τους χασάπηδες του ΔΝΤ, της ΕΕ και των ντόπιων πολιτικών τους υπαλληλίσκων...
 - Ο λαός ξαναβγήκε στους δρόμους και τις πλατείες ξανά μαζικά, ξαναβρήκε το νήμα της αντίστασης και της αυτοοργάνωσης πιό ώριμος και ο ίδιος πιά. Η καταστολή οργίασε και από θαύμα μέχρι σήμερα δεν έχουμε μετρήσει νέους νεκρούς.
- Το παρακράτος ζει ξανά τις μετεμφυλιακές του δόξες και εκπροσωπείται πλέον στο κοινοβούλιο με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Οι μπάστοι τύπου Κορκονέα, αμετανόητοι φασίστες, βγάζουν όλη τους τη χολή  και τη βία σε μετανάστες, σε αντιφασίστες και διαδηλωτές.
- Η κυβέρνηση και το σύστημα εξαντλεί όλες τις εφεδρείες του, εξαπολύει μια τελευταία απέλπιδα Γκεμπελίστικη προπαγάνδα, αλλά και πάλι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η ιστορία δεν είπε την τελευταία της λέξη. Ο Νοέμβρης ήταν η ερώτηση. Φτάνει η ώρα να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Νικητής στο τέλος θα είναι ο λαός!

Περικλής

Υ.Γ. Αυτό το βίντεο για να μην ξεχνάμε...

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !": ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ.

Ιδρύθηκε το τελυταίο διάστημα στη χώρα μας η συλλογικότητα "Αλληλεγγύη για όλους" η οποιά φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ευρύ, ανοιχτό δίκτυο επικοινωνίας και συντονισμού, των διάσπαρτων κινήσεων αλληλεγγύης, που ενεργοποιούνται ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Παραθέτουμε μια από τις διακηρύξεις της. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο δοκιμαστικό site: http://www.solidarity4all.gr/

 Σε καιρούς κρίσης και επίθεσης, κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, υπαρξιακής, επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στη ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των «από κάτω».
Σε αυτή την κοινωνία, από την Κρήτη ως τον Έβρο, χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, διαφορετικών πολιτικών εντάξεων και ιδεολογικών πεποιθήσεων, αλλά όλοι και όλες πεισμένοι ότι οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει να ανατραπούν και πως κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση, έχουμε δημιουργήσει έναν ολόκληρο γαλαξία δικτύων και δομών έμπρακτης αλληλεγγύης: κοινωνικά ιατρεία και φάρμακα, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν διανομή τροφίμων και απευθείας σχέσεις παραγωγών – καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες, ανταλλακτικά – χαριστικά παζάρια, υποστηρικτικά μαθήματα, τράπεζες χρόνου και κοινωνικά νομίσματα, στέκια και χώρους εναλλακτικής ψυχαγωγίας, δομές νομικής υποστήριξης και αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.
Η Αλληλεγγύη για Όλους είναι μια συλλογικότητα που επιδιώκει:
  • Να διευκολύνει την επικοινωνία όλου αυτού του γαλαξία, μέσω της καταγραφής κατά περιοχή και θέμα όλων των δικτύων και των δομών έμπρακτης αλληλεγγύης, καθώς και της ανταλλαγής εμπειριών και «τεχνογνωσίας». Η Αλληλεγγύη για Όλους είναι ανοιχτή συλλογικότητα σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Αυτοοργάνωση, δεν επιδιώκει ούτε να εκφράσει ούτε να εκπροσωπήσει όλον αυτόν τον γαλαξία, αλλά να αποτελέσει έναν πανελλαδικό κόμβο διευκόλυνσης της συνάντησης και της επικοινωνίας των δικτύων και των δομών έμπρακτης αλληλεγγύης.
  • Να ενισχύσει όλα τα υπάρχοντα εγχειρήματα με κάθε δυνατό τρόπο (εφοδιασμό με υλικά και ανθρώπους, οικονομική στήριξη, αλληλοκάλυψη αναγκών κτλ), καθώς και να προωθήσει τη δημιουργία νέων σε περιοχές ή θεματικές που δεν καλύπτονται.
  • Να διαδώσει την πολιτική αντίληψη ότι όσοι πληττόμαστε από την κρίση/επίθεση πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, ότι δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το πό διάλυση «κράτος πρόνοιας», αλλά αντίθετα, διεκδικώντας κοινωνικά δικαιώματα για όλους/ες μια ζωή που μα μας ξίζει, οικοδομούμε την ενότητα εργαζομένων – ανέργων, ντόπιων – μεταναστών, υγειονομικών – ασθενών, εκπαιδευτικών – μαθητών, μέσα από την αλληλεγγύη αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. 
  • Να προωθήσει τη διθνή καμπάνια αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό τόσο σε πολιτικό όσο και στο οικονομικό πεδίο, με κινητοποιήσεις, διεθνείς μέρες δράσεις, αποστολή χρημάτων, φαρμάκων και τροφίμων, οριζόντι διασύνδεση οργανώσεων ή φορέων του εξωτερικού με δομές και δίκτυα αλληλεγγύης στην Ελλάδα.
Η Αλληλεγγύη για Όλους φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ακόμα λιθαράκι στον αγώνα για μια ζωή χωρίς μνημόνια, φτώχεια, εκμετάλλευση, φασισμό και ρατσισμό, για τη δημιουργία μιας ριζοσπαστικής και αποτελεσματικής κοινωνικής αντιπολίτευσης.

Δικαίωση του κινήματος η απόφαση Πρωτοδικείου για τα χαράτσια !

 


 
Παράνομη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.  Η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι, ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη.

 
"Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει στη ΔΕΗ να διακόπτει το ρεύμα λόγω μη καταβολής του "χαρατσιού", της επιβάλει να αποδέχεται την πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το ποσό που αφορά το εδικό τέλος, να μην το ενσωματώνει, υπολογίζει και καταλογίζει στους λογαριασμούς που εκδίδει και επιπλέον δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να ζητήσουν αποζημίωση για οποιαδήποτε από τις παραπάνω παράνομες ενέργειές της, δικαιώνει οριστικά και αμετάκλητα τον τεράστιο αγώνα του κινήματος ενάντια στα χαράτσια. 

Αποτελεί δικαίωση αυτού του κινήματος και ήττα των αντιλαϊκών αντισυνταγματικών και βάρβαρων επιλογών των τροϊκανών κυβερνήσεων!

Ποιος βάζει βόμβες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής;

  Του Στέλιου Κούλογλου
«Η πρώτη φάση πολιτικής δράσης μας πρέπει να συνίσταται στην δημιουργία μιας κατάστασης χάους σε όλες τις δομές του καθεστώτος και η δραστηριότητά μας θα πρέπει να αποσκοπεί στην υπονόμευση του δημοκρατικού κράτους, με ενέργειές μας που θα αποδίδονται σε κομμουνιστές ή φιλο-μαοϊκούς». (εσωτερικό κείμενο των νεοφασιστών που έδρασαν στην Ευρώπη και την Ιταλία την δεκαετία του 70)
 Στην τρομοκρατία, επειδή όλα είναι σκοτεινά, δεν είναι κανείς ποτέ σίγουρος για τους δράστες και το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται από πίσω. Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα, είναι ποια πλευρά ωφελείται πολιτικά από μια τρομοκρατική ενέργεια. Τη χθεσινή βομβιστική επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής έτρεξε να αξιοποιήσει η ίδια η νεοναζιστική οργάνωση. Μιχαλολιάκος και Κασσιδιάρης έσπευσαν να κατηγορήσουν την αριστερά: «Πρόκειται για πασίγνωστες αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις που τα μέλη τους γνωρίζει η ασφάλεια».To site της οργάνωσης δημοσίευσε «αποκλειστικές φωτογραφίες» από τα κατεστραμμένα γραφεία στον Ασπρόπυργο, όπου και φωτογραφήθηκε με στολή-παραλλαγή της αντιτρομοκρατικής και γάντια ο Κασιδιάρης, σε μια νέα εκδοχή life style, την εποχή της κρίσης.

Μεγαλύτερη σημασία έχει η συνέχεια της προηγούμενης δήλωσης Κασιδιάρη: «Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο που δεχόμαστε αυτή τη βομβιστική επίθεση μία ημέρα μετά αφού δεχθήκαμε άλλη επίθεση, επικοινωνιακή​, από τα διεφθαρμένα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου». Εννοεί άραγε ο ποιητής ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος δίνουν γραμμή στην τρομοκρατία; Πάντως το ηθικό δίδαγμα ήταν σαφές: είμαστε ήρωες, θύματα και εξοργισμένοι. Θα έχουμε άδικο αν μαχαιρώσουμε κανένα μετανάστη για να ξεσπάσουμε;

Τα περί γνωστών αριστερών τρομοκρατικών οργανώσεων είναι τρίχες... κασιδιάρικες: όσες υπήρχαν έχουν εξαρθρωθεί, η δε Σέχτα Επαναστατών(αν μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί ότι κινιόταν στην άκρα αριστερά) έχει εξαφανιστεί μετά την δολοφονία του Σ. Γκιόλια, το καλοκαίρι του 2010. Συνήθως οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη των ενεργειών τους, οι οποίες άλλωστε πραγματοποιούνται ακριβώς για να μαθευτεί η οργάνωση και οι στόχοι της. Το περίεργο είναι ότι καμιά οργάνωση δεν έχει πάρει την ευθύνη για την επίθεση που έγινε πριν από καιρό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σωκράτους. Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι τις βάζουν μόνοι τους. Μπορεί οι δράστες να είναι κάποιοι ηλίθιοι αριστεριστές, που νομίζουν ότι έτσι κάνουν αντιφασιστικό αγώνα. Αλλά ποιός μπορεί να αποκλείσει ότι η δουλειά έχει γίνει από τμήματα του παρακράτους, που ελέγχει τμήματα και έχει διεισδύσει στην Χρυσή Αυγή;

Η ιταλική εμπειρία είναι εξαιρετικά πλούσια σε αυτόν τον τομέα. Το 1969 ξεκινούν βομβιστικές επιθέσεις με κορυφαίο γεγονός την Σφαγή στην Πιάτσα Φοντάνα του Μιλάνου που είχε ως αποτέλεσμα 18 νεκρούς και 84 τραυματίες. Η αστυνομία κατηγορεί τον αναρχικό Πιέτρο Βαλπρέντα για να αποκαλυφθεί μετά από χρόνια ότι η επίθεση ήταν έργο της νεοφασιστικής οργάνωσης «Νέα Τάξη».

Μόνο το 1969 έγιναν τουλάχιστον 145 βομβιστικές ενέργειες από τους νεοφασίστες, ενώ παρόμοιες τρομοκρατικές ενέργειες συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια. Τον Απρίλιο του 1972 ύστερα από μια βομβιστική επίθεση στο Πετεάνο, δολοφονούνται τρεις καραμπινιέροι. Οι αρχές κατηγορούν ξανά την αριστερά, για να αποδειχθεί το 1990 ότι δράστες –και της βομβιστικής επίθεσης και των δολοφονιών των καραμπινιέρων- ήταν στελέχη ακροδεξιών τρομοκρατικών οργανώσεων, με επικεφαλής τον νεοφασίστα τρομοκράτη Βίνσεντ Βινσινγκουέρρα. Στην δική του ο Βινσινγκουέρρα ομολόγησε αφοπλιστικά: «κάθε βομβιστική επίθεση από το 1969 και μετά συνδεόταν με μια ομάδα. Οι διαταγές δίνονταν από ένα μηχανισμό που ανήκε στο κράτος και ειδικότερα από μια παράλληλη μυστική δομή του υπουργείου Εσωτερικών».

Σε μια εποχή που η Ιταλία περνούσε μια βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση, η στρατηγική της έντασης είχε συγκεκριμένο στόχο, σύμφωνα με τα ντοκουμέντα των νεοφασιστών που ήρθαν αργότερα στο φως: «Αυτές οι ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη εχθρότητα απέναντι σ’ εκείνους που απειλούν την ειρήνη του έθνους (δηλ. την αριστερά). Πρέπει να χειριστούμε κατάλληλα την κοινή γνώμη ώστε να πειστεί για την αποτυχία και την ανικανότητα των νόμιμων αρχών και θεσμών και να εμφανιστούμε ως η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια σταθερή κοινωνική, πολιτική και οικονομική λύση αυτή τη στιγμή».

Τη στρατηγική της έντασης προσπάθησε αδέξια να μιμηθεί και ο Ν. Μιχαλολιάκος τη δεκαετία του ‘70 στην Ελλάδα, όταν άρχισε να σπέρνει βόμβες στην Αθήνα. Τη νύχτα της 23ης Ιουλίου 1978, σημειώθηκαν 13 εκρήξεις βομβών, ενώ είχαν προηγηθεί οι εκρήξεις στους κινηματογράφους «Έλλη» και «Ρεξ». Από την πρώτη είχαν τραυματιστεί 18 θεατές, οι τρεις πολύ σοβαρά, και από τη δεύτερη 15. Λίγο καιρό μετά η Γενική Ασφάλεια Αθηνών εξάρθρωσε φασιστική τρομοκρατική οργάνωση. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε  «για κατάρτιση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, προς διάπραξη εγκλημάτων δι' εκρηκτικών υλών». Με τόση πείρα, αναρωτιέται κανείς γιατί δεν πήγε ο ίδιος να επιθεωρήσει τα χαλάσματα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, αλλά έστειλε τον άπειρο Κασιδιάρη...

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη: "Επιστημονική και Στρατηγική ανάλυση του ορυκτού πλούτου της Β. Ελλάδας"

Στις 8 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει
ημερίδα με θέμα την "Επιστημονική και Στρατηγική ανάλυση του ορυκτού πλούτου της Β. Ελλάδας".

Ομιλητές:
- Γ. Τριαναταφυλλίδης (Δρ. Μεταλλειολόγος Μηχανικός, Επκ. Καθ. Α.Π.Θ.),
- Σ. Δημητριάδης (Ομότιμος Καθ. Γεωλογίας του τομέα Ορυκτολογίας-Κοιτασματολογίας Α.Π.Θ.),
- Θ. Ζάγκας (Καθ. στην Σχολή Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.),
- Κ. Παναγιωτόπουλος (Καθ. Εδαφολογίας στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ.),
- Ν. Λυγερός (Στρατηγικός Σύμβουλος)



Παύλος Παυλίδης: Το πάλκο είναι τόπος ελευθερίας


Ο Παύλος Παυλίδης μιλά στη LifΟ λίγο πριν από τη διπλή συναυλία στο Passport στις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με τι συναισθήματα ξεκινάς να κάνεις μια συναυλία;

Δεν γεννήθηκα μουσικός και οι πρώτες μου αναμνήσεις ήταν γεμάτες από τη βία που ζούσανε οι μετανάστες, όπως οι γονείς μου στη Γερμανία. Πήγα σε γερμανικό σχολείο και ξέρω καλά τι αισθάνονται τα αντίστοιχα παιδιά στην Ελλάδα του σήμερα. Γι’ αυτό και αρνούμαι να δεχτώ ότι η κρίση είναι σημερινή. Σημερινή είναι η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Το πάλκο ήταν και είναι και για μένα τόπος ελευθερίας. Ανεβαίνω εκεί μόνο όταν έχω να πω κάτι, να μοιραστώ κάτι. Αλλιώς, τα φώτα με διώχνουν.

Πιστεύεις ότι και από μόνο του το γεγονός της οποιασδήποτε πολιτικής έκφρασης στις μέρες μας είναι μια πολιτική πράξη;