Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

"Εσχάτη Προδοσία για τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το Μνημόνιο ν.2"


(από αναγνώστρια του blog)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΌΙΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
Petition:
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Εμείς οι έλληνες πολίτες που υπογράφουμε την παρούσα, προειδοποιούμε / καλούμε εσάς τους βουλευτές της ελληνικής βουλής να μην προχωρήσετε στην ψήφιση του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος (ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΟ 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ) που έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τους ξένους δυνάστες – εκπροσώπους των διεθνών τοκογλύφων δανειστών, που αφού σας εκβίασαν εν ονόματι της λήψης επαχθούς και απεχθούς ενυπόθηκου δανείου για την εξόφληση προηγουμένων δανειακών υποχρεώσεων του κράτους, να ψηφίσετε με συνοπτικές διαδικασίες τις κατάπτυστες συμβάσεις τους, υποθήκευσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, απαγόρευσαν τις εναλλακτικές πηγές δανεισμού, υπονομεύουν το μέλλον του ελληνικού λαού, με τις εξοντωτικές περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, θέσεων εργασίας και λοιπών κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, οδηγώντας παράλληλα την οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου εξωτερική εξάρτηση, ύφεση και αποσύνθεση. 
Τα ψεύτικα λόγια δεν μπορούν να κρύψουν τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα. Γνωρίζετε εξ άλλου από τη διεθνή εμπειρία, αλλά και από τις πολλές πλέον επισημάνσεις πνευματικών ανθρώπων, έγκριτων επιστημόνων, οικονομολόγων, νομικών, συνταγματολόγων, διεθνολόγων ότι στη χώρα μας υπάρχει εναλλακτική επιλογή, η οποία δεν καταδικάζει την ελληνική κοινωνία στην αποσύνθεση. Αυτή συνίσταται στην αμφισβήτηση και άρνηση της πληρωμής του χρέους - όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα - διότι το μεγαλύτερο μέρος του είναι και μπορεί να αποδειχθεί μη νόμιμο, εφόσον πέραν της διασπάθισης των χρημάτων αυτών σε υπέρμετρες και υπερτιμολογημένες στρατιωτικές δαπάνες και λοιπούς εξοπλισμούς, δυσβάστακτους τόκους, φορολογικές απαλλαγές των υποκαταστημάτων πολυεθνικών επιχειρήσεων στη χώρα μας και πληθώρας άλλων σπαταλών, για την οποία την κύρια ευθύνη έχουν οι δανειστές τοκογλύφοι, οι οποίοι δια στόματος των επισήμων πολιτικών εκπροσώπων τους έχουν ομολογήσει ότι από καιρό γνώριζαν την κατάσταση, άρα όπως αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, σκοπίμως μας οδήγησαν μέχρις εδώ. Επομένως, παρόλο που για την εν λόγω κατάσταση την ηθική αυτουργία έχουν οι δανειστές-τοκογλύφοι, η ευθύνη για την έμπρακτη υλοποίησή της βαραίνει αποκλειστικά εσάς, διότι δίχως τη δική σας αδιαφορία να υπηρετήσετε με όλες σας τις δυνάμεις το ιερό αξίωμα που σας ανατέθηκε από τον ελληνικό λαό και να τον υπερασπίσετε μέχρις εσχάτων, η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να αποτραπεί· συνεπώς σας θέτει υπόλογους απέναντι στο νόμο.Τώρα λοιπόν σε εφαρμογή και εξειδίκευση των απαιτήσεών τους, σας καλούν να ψηφίσετε νέα επαχθή μέτρα, ολοκληρωτικής λεηλασίας του εθνικού πλούτου - που αφορούν κυρίως τις εναπομένουσες δημόσιες επιχειρήσεις, την παροχή κοινωνικών αγαθών, τις υποδομές της χώρας - και νέο φαύλο κύκλο ατέρμονων περικοπών των εισοδημάτων της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού - με το κύριο βάρος στις πλάτες των πλέον αδύναμων - ώστε να επέλθει η απόλυτη εξαθλίωση και συντριβή του, η διάλυση του κράτους, της κοινωνίας και των οικονομικών δομών και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας, προς όφελος αποκλειστικά μιας δράκας διεθνών και εγχωρίων άνομων συμφερόντων, αρπαγής και λεηλασίας. Έχετε γνώση πως μετά από όλα αυτά θα σας παραπέμψουμε για εσχάτη προδοσία διότι έχετε παραβεί τον υπέρτατο νόμο που αποτελεί το Σύνταγμα, αλλά και το διεθνές δίκαιο που έχει δημιουργηθεί για την προστασία των λαών έναντι των διεθνών τοκογλύφων, αφού επιλέγετε να μας οδηγήσετε στον όλεθρο για την ολοσχερή ικανοποίηση των υπέρογκων απαιτήσεων των δανειστών - τοκογλύφων, δημιουργώντας πρωτοφανές διεθνές νομικό προηγούμενο. Θα είστε απολύτως υπεύθυνοι γι’ αυτήν σας την πράξη και υπόλογοι απέναντι στο νόμο εφόσον με την ενδεχόμενη θετική σας ψήφο σε τέτοια μέτρα θα βάλετε την ταφόπλακα στην ιστορία ενός κράτους που ξεκίνησε πριν 190 χρόνια με τις τεράστιες θυσίες των προγόνων μας για να αποτινάξουν την σκλαβιά και να μας οδηγήσουν στην ελευθερία.


Υπογράψτε εδώ το παραπάνω κείμενο

"Αφιερωμένο..."

(Από αναγνώστρια του blog )

Κυριακή 12/6: Πορεία Διαμαρτυρίας στις 20:00



Πρόσκληση σε συμμετοχή στην πορεία της Κυριακής 12 Ιουνίου 2011,
  τρίτης πανευρωπαϊκής ημέρας διαμαρτυρίας,
 που θα ξεκινήσει στις 8:00μμ από την Πλατεία Φάρου
με κεντρικό σύνθημα

"ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ! ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !
ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ! "

Η πορεία, όπως και όλες οι συγκεντρώσεις και οι συνελεύσεις, θα είναι ειρηνική και μακριά από κομματικά σύμβολα και συνθήματα. Ο καθένας μπορεί να συμβάλλει δημιουργικά στην πορεία σεβόμενος τις δύο αυτές παραμέτρους (όπως πχ με σφυρίχτρες, ξυπνητήρια, κατσαρόλες κτλ).- Με σκοπό τη σφαιρική ενημέρωση όλων μας, στην πλατεία Φάρου μετά το τέλος της πορείας,γίνει προβολή ταινίας-ντοκιμαντέρ.






Βίντεο-πρόσκληση και ανταπόκριση

Το βίντεο - διαρκής πρόσκληση :

Και η μαζική ανταπόκριση των Αλεξανδρουπολιτών:


Σάββατο 11/06, 21:00, Προβολή ταινίας "Το Πείραμα της Αργεντινής"



Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9μμ, στην Πλατεία Φάρου, 
θα γίνει προβολή της ταινίας/ ντοκιμαντέρ του Εξάντα 
"Το πείραμα της Αργεντινής".

Υπόθεση:Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!». Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.
Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, που είχε εργαστεί στην Αργεντινή το 2001-2002 κατά την περίοδο της κρίσης, επιστρέφει για μια νέα αυτοψία στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας.




Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Λίγες σκέψεις για τις συνελεύσεις"


του Πασχάλη Κεκέ
Ψυχολόγου-ψυχαναλυτικού ψυχοθεραπευτή


Ζώντας στην εποχή του απόλυτου βομβαρδισμού από ερεθίσματα πάσης φύσεως αλλά και της σύγχυσης και της κακοφωνίας που μπορούν να προκαλέσουν στο μέσο άνθρωπο,είναι αναμενόμενο μια τέτοια κατάσταση να μεταφερθεί αυτούσια και στις συνελεύσεις των αγανακτισμένων.Το ετερόκλητο των απόψεων πάντα παρουσιάζει ενδιαφέρον,αρκεί κάποια στιγμή να συντεθεί για να βγάζει ένα νόημα.
Κατά τη δική μου οπτική η παρουσία των ανθρώπων στις συγκεντρώσεις και κυρίως στο ενεργητικότερο τμήμα τους,στις συνελεύσεις δηλαδή,εξυπηρετεί καταρχήν λόγους προσωπικής σωτηρίας από την τρέλα της εποχής.Και ίσως είναι ο πιο ασφαλής τρόπος σωτηρίας...Η έμπρακτη παρουσία εκεί προσφέρει το χώρο αλλά και το χρόνο για να επεξεργαστούν αλλά και να εκφράσουν οι παρευρισκόμενοι τα άγχη,τις αγωνίες,τους φόβους τους σχετικά με την κρίση αλλά και να μπορέσουν να αποδώσουν κάπου το όλο κακό,ίσως και το δικό τους κακό!Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι αυτές οι συγκεντρώσεις αποτελούν ένα ξεκάθαρο σύμπτωμα-απάντηση στο νοσηρό σύστημα που έφερε τα πράγματα ως εδώ.Ένα σύστημα που το έστησαν μεν οι πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών με το οποίο αλληλοδιαπλέχθηκε-δυστυχώς-και το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας!Από την άλλη ένα σύμπτωμα,όπως είναι αυτές οι συγκεντρώσεις,δεν θεραπεύει την ασθένεια,βοηθά όμως στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες μακροπρόθεμα ώστε η πάθηση είτε να περάσει σε ύφεση ή και να θεραπευθεί πλήρως.Υπό αυτό το πρίσμα οι κινήσεις αυτές από μόνες τους ομιλούν-ίσως δηλαδή να μη χρειάζεται να γίνουν περισσότερα πράγματα ή πιο πρακτικά.Νομίζω πως στην παρούσα φάση στόχος χρειάζεται και είναι να παραμείνουν ζωντανές και ενεργές αυτές οι προσπάθειες στη διάρκεια του χρόνου με τρόπο σταθερό.Αλλά και να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο κόσμο που το θέμα τον αφορά.Και ίσως προς αυτή την κατεύθυνση πορείες όπως αυτή της κυριακής να βοηθούν εξαιρετικά.Όταν η προσπάθεια κινείται και μεταφέρεται προς τον κόσμο,παρακινεί τον κόσμο...
Από την άλλη γίνεται αρκετός λόγος για τους στόχους και τις θέσεις των αγανακτισμένων.Μα η θέση είναι ξεκάθαρη και μια-το όχι στο μνημόνιο δηλαδή με την πραγματική αλλά και τη συμβολική του διάσταση!Με άλλα λόγια περιορισμός όσο γίνεται της καταστροφής,αυτή είναι και η θέση και η πρόταση.Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια.Εξάλλου η ίδια η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και κοινή λογική-τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο...

"Ξαναδιαβάζοντας την κρίση"


του Πασχάλη Κεκέ
Ψυχολόγου-ψυχαναλυτικού ψυχοθεραπευτή


Το τελευταίο διάστημα,με τις κινητοποιήσεις αγανακτισμένων προς το σύστημα πολιτών,συνεχώς διατυπώνεται ένα ερώτημα. Μα γιατί αυτές οι συγκεντρώσεις δεν μαζεύουν περισσότερο κόσμο ? Γιατί άραγε ? Μα είναι τελικά τόσο εύκολο να τοποθετηθεί κανείς απέναντι σε ένα τέλος? Κι εδώ μιλάμε για ένα τέλος μιας ολόκληρης εποχής... Η απάντηση είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί η όλη κατάσταση παραπέμπει σε απώλεια,σαν να βιώνουμε ένα θάνατο δηλαδή. Κι ο φόβος του ανθρώπου για το θάνατο, είναι σύμφυτος με την ίδια του την ύπαρξη.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που στις εν λόγω συγκεντρώσεις μαζεύεται κυρίως κόσμος νεαρής ηλικίας-νιότη,ζωντάνια,ερωτική διάθεση για την ίδια τη ζωή,παλμός ζωής με λίγα λόγια. Όποιος είχε την τύχη να πάρει μέρος σε κάποια σχετική πορεία διαμαρτυρίας και με την προυπόθεση ότι δύναται να δει τα πράγματα μέσω αυτής της οπτικής,το βασικό πράγμα που πιστεύω θα είδε είναι αυτό,δηλαδή μια ατμόσφαιρα γιορτής,χαράς,διάθεσης για αλλαγή...
Ας επανέλθω όμως στο ζήτημα των ανθρώπων που φαίνεται να μην συγκινείται ιδιαίτερα από τα συμβαίνοντα.Ή μήπως συγκινείται και απλά αμύνεται? Προφανώς και αμύνεται με τα δικά του μέσα.Δεν είναι καθόλου εύκολο να εγκαταλείψει κανείς ένα συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο έχει μάθει να ζει. Πως να απαρνηθεί κανείς την απόλαυση μιας γυαλιστερής ζωής και να αποδεχθεί το αυτονόητο,ότι δηλαδή η ζωή χαρακτηρίζεται ή και είναι δομημένη γύρω από απαγορεύσεις,ελλείψεις αλλά και από ένα φυσικό τέλος ? Και όχι μόνο γύρω από την ψευδαίσθηση της απόλαυσης. Και πόσο εύκολο είναι όντας κανείς σκλάβος της ποσότητας,να οχυρωθεί γύρω από τα υπάρχοντα του,τα χρήματα του και έτσι να φυλαχτεί από την όποια αποδιοργάνωση προκαλεί η ίδια η εποχή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της...
Η αναφορά μου στους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να κινούνται έτσι,έχει το χαρακτήρα της κατανόησης και της αποενοχοποίησης. Εξάλλου ποιος μπορεί να κατηγορήσει κάποιον που έτσι μπορεί να διαφυλάξει την ίδια του την ύπαρξη? Γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο ναρκισισμός γίνεται φύλακας της ίδιας της ζωής...

Εκδήλωση από τους "Αγανακτισμένους" της Κομοτηνής για τα χρυσορυχεία


Νέα από τους "Αγανακτισμένους" της Κομοτηνής


Δελτίο Τύπου
Αγανακτισμένων Πολιτών Κομοτηνής

Κομοτηνή 8/6/2011

Πραγματοποιήθηκε χθες 7/6/2011 συνάντηση επιτροπής των «Αγανακτισμένων Πολιτών Κομοτηνής» με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Η επιτροπή μετέφερε στον κ. Διοικητή τους προβληματισμούς και την απόφαση της συνέλευσης στο θέμα της «Δωρεάν» Δημόσιας Υγείας και ποιο συγκεκριμένα για το «χαράτσι» των 5 ευρώ που υποχρεούνται να καταβάλουν όλοι όσοι θέλουν να επισκεφθούν τα  Ιατρεία των Νοσοκομείων.
Η συζήτηση αν και τελέσθει σε ήπιο και ευγενές κλίμα κατέσθει μάταια μιας και το χάσμα των απόψεων μεταξύ του κ. Διοικητή και των πολιτών ήταν αγεφύρωτο.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Διοικητής , ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος , υπεραμύνθηκε της πολιτικής του υπουργείου Υγείας υποστηρίζοντας ότι το «χαράτσι» αυτό βοήθησε και βοηθά στην εξυγίανση και στον οικονομικό εξορθολογισμό των δαπανών του Νοσοκομείου γιατί «αν και το ποσό αυτό  καθαυτό είναι μηδαμινό σαν έσοδο για το Νοσοκομείο λειτουργεί αποτρεπτικά στο να επισκέπτονται οι ασθενείς με ελαφρά περιστατικά το Νοσοκομείο!!!!».
Όταν προσπαθήσαμε να θέσουμε το θέμα στη βάση του ηθικού και του αισθήματος αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απέναντι σε ευαίσθητες λόγω οικονομικής κρίσης κοινωνικές ομάδες όπως Άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι , ο Διοικητής (Νομικός άλλωστε) επέμενε να το θέτει στη βάση του οικονομικού και του σύννομου αρνούμενος να επιδείξει ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας. 

ΟΧΙ κύριε Διοικητά , Το δικαίωμα στην δωρεάν υγειονομική περίθαλψη των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. ανήκει σε όλους τους πολίτες που με τους φόρους τους το συντηρούν. Δεν είναι ηθικό να ζητάτε από τον άνεργο να καταθέσει στο ταμείο το «ψωμί» μιας εβδομάδας προκειμένου να εξεταστεί.

Δεν φταίνε τα 5 ευρώ ούτε οι 100 συμπολίτες μας που τώρα αποτρέπονται από την επίσκεψη , για την κατάντια των Νοσοκομείων και το χρέος των 6 δις. Άλλωστε όπως και εσείς μας είπατε υλικά που προμηθευόταν το Νοσοκομείο έως τώρα με 60 ευρώ με τον έλεγχο στην αγορά τα βρήκατε τώρα με 12 ευρώ.

Φταίει η πολιτική Υγείας των κυβερνήσεων των κομμάτων εξουσίας η κακοδιαχείριση και η διαφθορά.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

"Αντιπρόεδρε πεινάμε..."

-δημιουργία αναγνώστη του blog-


Αποφάσεις Αγανακτισμένων Λευκού Πύργου

(Προς ενημέρωση παρατίθενται οι αποφάσεις των "Αγανακτισμένων" του Λευκού Πύργου της 6/6)


Δράσεις: 

1. Να έχουμε ως ορόσημο-μέρα την 15η Ιουνίου και να κλιμακώσουμε ως τότε τη δράση μας. Να κατέβουμε όλοι στην Πανεργατική Απεργία για να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρουν πίσω το μνημόνιο, να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (νέο μνημόνιο) και να πέσει αυτή η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος εκφραστής της.

2. Καθημερινά μετά τη λήξη της συνέλευσης να ακολουθεί πορεία στους δρόμους της πόλης.

3. Να καταθέσει η ομάδα νομικών μηνυτήρια αναφορά εναντίων των ΜΜΕ, της επιτρόπου αλιείας κ. Δαμανάκη, του υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

4. Συλλογή υπογραφών για προειδοποίηση των βουλευτών που επρόκειτο να ψηφίσουν το Μνημόνιο 2 και για εσχάτη προδοσία. Αφού αποφασιστεί και πραγματοποιηθεί με εμάς κάλεσμα όλων των πόλεων να κάνουν το ίδιο.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μερικά βίντεο από την πορεία της Κυριακής






Ευχαριστούμε όσους ανέβασαν τα βίντεο στο διαδίκτυο

Προβολή ταινίας την Τετάρτη 8 Ιουνίου


Με αφορμή την εκπεφρασμένη πρόθεση της πώλησης των υπηρεσιών διαχείρισης νερού, αλλά και άλλων δημόσιων αγαθών, μέσα από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, και αποσκοπώντας στην ενημέρωση όλων μας

την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 στις 20:30 στην Πλατεία Φάρου

θα γίνει προβολή της ταινίας / ντοκιμαντέρ "Πωλείται Ζωή", που εξετάζει την μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στην Χιλή, εκεί όπου το νερό έχει μετατραπεί από δημόσιο αγαθό ζωής σε ιδιοκτησία, και ένα "δικαίωμα νερού" μπορεί να κοστίζει όσο ένα σπίτι. 

Την προβολή θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία/ντοκιμαντέρ μπορείτε να βρείτε εδώ , ενώ απόσπασμα/ trailer  μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από τον παρόντα σύνδεσμο.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Kay Darens - Άντε γεια!





Αφιερωμένο σε κάθε αγανακτισμένο Έλληνα - σε όλους μας που δίνουμε το παρόν καθημερινά σε όποια πόλη και αν βρισκόμαστε, ακομμάτιστα μακριά από ταμπέλες, ειρηνικά - για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Δεν έχω σημασία εγώ που το έγραψα. Δεν έχει σημασία το ποιος προσφέρει κάτι όπως και να το προσφέρει στον αγώνα για μια καλύτερη δημοκρατία. Αν το κομμάτι αυτό εκφράσει κάποιον από εσάς - έστω και έναν και τον παρακινήσει να κατέβει στην πλατεία της πόλης του - τότε θα έχει πετύχει το σκοπό του.

Το κομμάτι δεν προτρέπει στη φυγή από τη χώρα αλλά στη φυγή από αυτή την κατάσταση που ζούμε. Είναι επιλογή μας αν η Ελλάδα που ζούμε θα είναι παράδεισος ή κόλαση και αν οφείλουμε κάτι απέναντι στον εαυτό μας είναι να μη μείνουμε ΕΔΩ - σε αυτή την επιλογή.

Να είστε καλά και ευχαριστώ κάθε Έλληνα αδερφό για την έμπνευση που μου έδωσε να ολοκληρώσω αυτό το τραγούδι!







Kay Darens - Άντε Γειά!
Μουσική: Ares Kalogeropoulos | Στίχοι: Kay Darens
Παραγωγή/Μίξη/Ενορχήστρωση: Ares Kalogeropoulos

Κάποιες φορές νομίζω πως φεύγω
από μια χώρα που με θέλει φυτό
Είμα σα μετανάστης σε μια ξένη χώρα
μ'ανακαλύπτω πως είμαι από δώ.

Είναι ώρα τώρα να τους πω αντίο
Είναι ώρα τώρα να τους πω την κάνω
Είναι ώρα τώρα να τους πώ πως φεύγω
Δεν υπάρχω εδώ, δεν μένω, άλλο δεν αντέχω!

Να μαι πάντα ο μολυβένιος τους στρατιώτης
να μαι πάντα ο καλός ο πατριώτης
να μαι πάντοτε εκείνος που πληρώνει
κι αν δεν έχει άλλα τη φωνή να μην υψώνει!

Τα χρόνια να μου τρώνε στο σχολείο
έχω ελπίδες αφού πάρω το πτυχίο
Ένα χρόνο άνεργος και ένα να δουλεύω
6 μήνες γλείψιμο και 6 να νηστεύω!

Άντε γεια, αντε γειά εχω φύγει,
άλλο πια δε μένω 'δω η μπόχα με τυλίγει!

Θα μαι πάντα εγώ ο πρωτος τους ο στόχος
ο καλός ο νεκρός συνταξιούχος
θα μαι πάντα εγώ ο πολύτεκνος πατέρας
που υφαίνει το χρυσόμαλλο το δέρας

Θα γεμίσω την τράπεζα του κράτους
θα πληρώνω με τα ιδανικά τους
θα ατενίζω με ασφάλεια το μέλλον
αφού με φροντίζουν τι άλλο εγώ να θέλω?

Δεν έχω άλλο πια να δώσω,
δεν έχω τίποτα να σώσω
δεν έχω πλέον δε με νοιάζει
αρκεί να μη χρωστάω αλλιώς τι με πειράζει...

Σήκω Ελληνάρα από τον καναπέ σου
παράτα επιτόπου τον αραχτό φραπέ σου.
Γίνε πάλι ένα με κάθε σου αξία
Σκέψου, άκου, μίλα, γράψε ιστορία!

Αγανακτισμένος σημαίνει νέο μένος
σε καμιά όμως περίπτωση δεν είμαι οργανωμένος
Αν είσαι προβατάκι μείνε στο μαντρί σου
Εγώ είμαι αχρωμάτιστος, είμαι Έλληνας θυμίσου!

Πολιτικοί, κανάγιες μου πούλησαν τη χώρα
Φταίω κι εγώ που ψήφισα, τι φταίνε οι άλλοι τώρα?
Φίλε εγώ δεν έφαγα τίποτα μαζί σου
Εκεί που ξέρεις βάλτην εσύ τη μήνυσή σου!

Άντε γεια, αντε γειά εχω φύγει,(x2)
άλλο πια δε μένω 'δω η μπόχα με τυλίγει!
Άντε γεια, αντε γειά εχω φύγει, (x2)
δίπλα σας δε μένω εγώ η μπόχα με τυλίγει!

Το ντοκιμαντέρ "Debtocracy" που προβλήθηκε μετά το τέλος της πορείας

Επειδή πολλοί το ζητήσατε, μέσω του συνδέσμου αυτού, μπορείτε να παρακολουθησετε το ντοκιμαντέρ "Debtocracy (Χρεοκρατία)", το οποίο αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις

video "Ελληνικό χρέος: το μεγάλο ψέμα"

Ο οικονομολόγος Σπύρος Λαπατσιώρας μιλάει στο ΚΡΗΤΗ ΤV για τα σενάρια περι πτώχευσης και τις αποκρατικοποιήσεις, το Μνημόνιο 2 και τη συζήτηση για το χρέος.

http://www.youtube.com/watch?v=DGuzQ_RY8fo&feature=player_embedded

Οι πρώτες φωτογραφίες από την πορεία της Κυριακής

Οι πρώτες φωτογραφιες από τη σημερινή εντυπωσιακή πορεία είναι εδώ. Παρακαλούμε στείλετε στο maiil μας τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής.