Τεχνικές οδηγίες για το χαράτσι της ΔΕΗ

  Παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου οι Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια Άρτας. Σε πρώτη φάση “πάγωσαν” οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης, που είχαν εκδοθεί, για όσους συμμετείχαν στα ομαδικά εξώδικα. Νεότερη ενημέρωση από την πλευρά του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ θα υπάρξει τη Δευτέρα.
Σε δελτίο τύπου αναφέρουν:
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ , για να διαμαρτυρηθούμε για την απρόσμενη και αιφνιδιαστική εξέλιξη της έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης σε συμπολίτες μας που πλήρωσαν μεν τον λογαριασμό του ρεύματος, αλλά δεν πλήρωσαν το χαράτσι.
Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει αυτή την ενέργεια παράνομη και αντισυνταγματική δεν ήταν αρκετή για να τους σταματήσει.
Η γνωστοποίηση προς την ΔΕΗ με εξώδικο ότι το ρεύμα έχει πληρωθεί, δεν ήταν αρκετή για να τους σταματήσει.
Ελπίζουμε ότι η σημερινή κινητοποίηση και η διαμαρτυρία του κόσμου θα είναι αρκετή και δεν θα χρειαστεί να υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Νωρίτερα, αντιπροσωπεία της κίνησης «Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια» επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία της ΔΕΗ και ενημέρωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν με σταυρωμένα χέρια την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση..
Οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι πιθανώς να υπήρξε αβλεψία και δεσμεύτηκαν ότι θα προωθήσουν προς τους ανωτέρους τους, στα Γιάννενα και στην Πάτρα, το θέμα της διασταύρωσης των στοιχείων των καταναλωτών πριν τις διακοπές ηλεκτροδότησης.
Εάν όμως μέχρι τότε, έρθει συνεργείο για να κόψει το ρεύμα σε συμπολίτη μας που έχει συμπεριληφθεί σε εξώδικο, να πάρει επί τόπου τηλέφωνο τον διευθυντή της ΔΕΗ Κ. Νταλιάνη, στο τηλ: 2681027390 ή να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο του καταστήματος εμπορίας κ. Ματσίρα και να αναφέρει ότι έχει πληρώσει την οφειλή του προς τη ΔΕΗ και το έχει γνωστοποιήσει στην εταιρεία με εξώδικο.
Καλούμε τη ΔΕΗ Άρτας να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων περιοχών, όπου τα γραφεία της ΔΕΗ δέχονται την πληρωμή του λογαριασμού μόνο του ρεύματος, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοιες… «αβλεψίες»
Όπως γίνεται αντιληπτό η συμμετοχή του κόσμου στα ομαδικά εξώδικα και στις άλλες ενέργειες είναι απαραίτητη για να διασφαλιστούν από πιθανές διακοπές ηλεκτροδότησης.
Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Ο συντονισμός κι η αλληλοενημέρωση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Δεν θα τους αφήσουμε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.
– ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
– ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
– ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
– ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
                                                                                              Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια Άρτας

Ενημέρωση από την απόκρουση συνεργείου εργολάβων την Τετάρτη 28-03-12
Να αποκρούσουμε τα συνεργεία των εργολάβων σε κάθε γειτονιά!
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
Το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου η Συνέλευσή μας ειδοποιήθηκε για άλλη μια διακοπή ρεύματος στη γειτονιά της Καισαριανής. Άμεσα ειδοποιήθηκαν όλοι όσοι συμμετέχουν στο δίκτυο αλληλεγγύης και άμεσης δράσης που έχει οργανώσει η Συνέλευση ενάντια στις διακοπές του ρεύματος. Έτσι, περίπου 15 άτομα βρέθηκαν στο σπίτι και έκαναν άμεσα την επανασύνδεση σε συνεννόηση με τον ένοικο του σπιτιού.
Το δίκτυό μας ενημερώνεται συνεχώς για τις διακοπές που συμβαίνουν ώστε όχι μόνο να γίνεται η επανασύνδεση αλλά και να υπάρχουν αυξημένα αντανακλαστικά από μέρους μας ώστε να αποτραπούν οι επόμενες. Και δικαιωθήκαμε!!!
Λίγη μόλις ώρα μετά, ειδοποιηθήκαμε από συναγωνιστές ότι στην συμβολή των οδών Σμύρνης και Χρ.Σμύρνης στην Καισαριανή, υπάρχει υπάλληλος του εργολάβου και διενεργεί διακοπή ρεύματος. οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο σχεδόν έσωσαν τον εργατοτεχνίτη της Γεωρροής Α.Ε (εταιρεία που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν…) που αναλαμβάνει τις διακοπές ρεύματος στις περιοχές μας, από τα χέρια ενός ανθρώπου που έσπευσε να υπερασπιστεί το δίκιο του εμποδίζοντας την διακοπή του ρεύματος. Γρήγορα, μαζευτήκαμε πάνω από 30 άτομα και απαιτήσαμε από τους 2 υπαλλήλους της Γεωρροής Α.Ε να μας παραδώσουν τις εντολές διακοπής που διαθέτουν καθώς και να ειδοποιήσουν άμεσα τον εργοδότη τους γι’ αυτό που συμβαίνει. Παρά την αρχική τους άρνηση, γρήγορα κατάλαβαν ότι το δίκιο ήταν με το μέρος μας…όπως και οι περίοικοι που βγήκαν από τα σπίτια τους.
Μετά την παράδοση των εντολών διακοπής σπεύσαμε να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους που τους είχαν κόψει το ρεύμα καθώς και μ’ αυτούς που επρόκειτο να τους το κόψουν. Οι υπάλληλοι του εργολάβου έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες ενώ τους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα γίνουν ανεκτοί στις γειτονιές μας. Κατά την διάρκεια της διένεξής μας, ένα διοικητικό στέλεχος της ΔΕΗ ονόματι Αθήνης ζήτησε να «μιλήσει μαζί μας και να βρούμε μια λύση». Παράλληλα, μας απειλούσε εμμέσως ότι αν πάρουμε τις εντολές διακοπής θα…Ανώφελο! Οι εντολές είχαν ήδη παρθεί και ο μηχανισμός τους είχε απενεργοποιηθεί. Χάνοντας το ύφος του φουσκωμένου γάλου έκλεισε το τηλέφωνο…
Να σημειωθεί ότι οι διακοπές αφορούσαν οφειλόμενα ποσά λίγων εκατοντάδων ευρώ χωρίς να γίνεται σαφές αν πρόκειται για οφειλή της αξίας του ρεύματος ή του χαρατσιού. Διαχωρισμό που πλέον η ΔΕΗ αρνείται να κάνει ανοίγοντας το δρόμο για μαζικές διακοπές ρεύματος.
Λίγο πριν το τέλος, να αναφέρουμε και το εξής αξιοσημείωτο. Λίγες ώρες μετά από τα γεγονότα αυτά, το τηλέφωνο της Συνέλευσης δέχτηκε κλήση από τον κ. Παναγιώτη Στρατικόπουλο, αναπληρωτή Διευθυντή της διεύθυνσης περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ. Ο κ. Στρατικόπουλος μας ζήτησε να κλείσουμε ραντεβού (!!!!!) ώστε να «δούμε τι μπορεί να γίνει»!!!! Είναι ξεκάθαρο ότι η αποφασιστικότητα του αγώνα μας έχει αρχίζει και δημιουργεί τα πρώτα σημαντικά ρήγματα. Ο κ. Στρατικόπουλος νομίζοντας ότι συνδιαλέγεται με κάποιους συνδικαλιστές ή πρωτοβουλίες που κλείνουν ραντεβού και παζαρεύουν τον αγώνα τους, θέλησε να μας προτείνει κάποια συνδιαλλαγή κάτω ή και πάνω από το τραπέζι. Εμείς από την πλευρά μας να του θυμίσουμε ότι είμαστε παλιοί γνώριμοι. Σε προηγούμενη παρέμβαση της Συνέλευσής μας στα γραφεία της Γεωρροής Α.Ε στη γειτονιά μας που έλαβε χώρα στις 21/11/2011, ο ίδιος απέναντι στις εκκλήσεις βοήθειας του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Γρ.Τζαμάκου απάντησε «κλείσε το μαγαζί σου και άστους να φωνάζουν!». Τι τραγική ειρωνεία! Μόλις μετά από λίγους μήνες, ήρθε η σειρά μας: Αφήστε να φωνάζουμε, κυρ-Παναγιώτη, αφήστε μας να φωνάζουμε…
Το ρεύμα είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Δεν το διαπραγματευόμαστε.
Να οργανώσουμε την συλλογική στάση πληρωμών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012


Απετράπη Απόπειρα διακοπής ρεύματος στον Αγ. Νικόλαο

Από Αλληλέγγυους Πολίτες Μεραμβέλου:
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα έγινε απόπειρα διακοπής ρεύματος σε σπίτι καταναλωτή στον Αγ. Νικόλαο Κρητης που είχε πληρώσει το ρεύμα και όχι το χαράτσι. Η διακοπή απετράπη. Ο καταναλωτής δήλωσε ότι το ρεύμα έχει πληρωθεί και έχει κατατεθεί σχετικό εξώδικο για μη πληρωμή του χαρατσιού.
Σας ενημερώνουμε ότι έχει κατατεθεί εξωδικό στη ΔΕΗ Αγ. Νικολάου, στον Δήμο Αγ. Νικολάου και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου. Ρητά αναφέρουμε ότι η πληρωμή μας αφορά την αξία του ρεύματος και τα ανταποδοτικά τέλη και όχι το χαράτσι (τέλος ακινήτων).
Κάθε απόπειρα διακοπής του ρεύματος είναι παράνομη.
Χρειάζεται ετοιμότητα και εγρήγορση σχετικά με το θέμα.
Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλου
  •  Για περισσότερες ειδήσεις που αφορούν τη γενικευμένη αντίδραση ενάντια στα χαράτσια επισκεφθείτε τον ιστότοπο:


Συμπολίτη, συμπολίτισσα:
Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα βρίσκονται στο απόσπασμα. Οι απανωτοί φόροι δεν αφήνουν τους πολίτες, -τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες- να πάρουν ανάσα. Το μαύρο μέτωπο εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-τραπεζιτών, ΕΕ, ΔΝΤ με την επικουρία των ΜΜΕ σε ρόλο γραφείου τύπου συνεχίζει να ξεζουμίζει την εργαζόμενη πλειοψηφία για να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Αποκορύφωμα της φοροεισπρακτικής πολιτικής, ο κεφαλικός φόρος για τα κτίσματα, το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ. Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή διακοπής ρεύματος χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ, τη στιγμή που δεν έχουν καν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 του Ν. 4021/2011, αποτελεί  κοινωνικά βάρβαρη  επιβολή φόρου. Η θεσμοθέτησή του παραβιάζει βασικές συνταγματικές διαδικασίες και μόνος δρόμος είναι η κατάργησή του από τον ίδιο το Λαό. Το ρεύμα αδιαμφισβήτητα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο εκβιασμού για την είσπραξη φόρων.

Συμπολίτη, συμπολίτισσα δε χρωστάς
Όλα όσα σου κλέβουν με τη συνεχόμενη φορομπηξία, την διάλυση των κοινωνικών      υπηρεσιών, την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος δε γίνονται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις άλλων συμπολιτών σου αλλά για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι των αγορών.

Συμπολίτη συμπολίτισσα μην πληρώνεις:
            Μην πληρώνεις το χαράτσι της ΔΕΗ γιατί οι ανάγκες σου δεν πρέπει να περικοπούν για να πληρώσεις την κοινωνική βαρβαρότητα που σου επιβάλλουν.
Μην πληρώσεις γιατί αν το χαράτσι πληρωθεί σήμερα αύριο θα το ακολουθήσουν νέα παρόμοια ενώ ήδη έχει αναγγελθεί η επιβολή του και τα επόμενα χρόνια. Μόνο με τη μαζική   συλλογική ανυπακοή είναι δυνατό να καταρρεύσει ο φόρος. Μόνο με την απειθαρχία στις επιλογές της τρόικας και του μαύρου μπλοκ εξουσίας θα διασφαλίσουμε την αξιοπρέπειά μας, την κάλυψη των αναγκών μας, το δικαίωμα στο όνειρο για μας και τα παιδιά μας.

Συμπολίτη συμπολίτισσα μη φοβάσαι:
            Δεν είσαι μόνος/μόνη σου. Στην πολυκατοικία σου, στο απέναντι σπίτι, στο διπλανό μαγαζί υπάρχουν και άλλοι χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου σαν και σένα. Ήδη πληθαίνουν οι πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο.
            Συζήτησε με τους γείτονές σου σε επίπεδο πολυκατοικίας ή γειτονιάς ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλοενημέρωσης και αλληλεγγύης σε όλη την πόλη. Ένα δίκτυο που θα αποτρέψει τη διακοπή ρεύματος σε οποιοδήποτε σπίτι.
Συγκρότησε μαζί με γείτονες και φίλους ομάδες περιφρούρησης ενάντια στις τυχόν     απόπειρες διακοπής ρεύματος.
Συγκρότησε μαζί με γείτονες και φίλους συνεργεία για την επανασύνδεση του ρεύματος αν αυτό κάπου κοπεί.
Απευθύνσου στη Λαϊκή Συνέλευση Αγανακτισμένων Πολιτών Αλεξανδρούπολης για κάθε υποστήριξη (ηθική, νομική) για την παρουσία και την έμπρακτη αλληλεγγύη συμπολιτών σου  για την αποτροπή της διακοπής ρεύματος. Ήδη έχει ξεκινήσει η συγκρότηση ομάδων σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Πάρε μέρος στην ανοιχτή διαδικασία της Λαϊκής Συνέλευσης πολιτών κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 9:00μ.μ στο ισόγειο του εργατικού κέντρου.Τεχνικές οδηγίες για την πληρωμή μόνο της αξίας του ρεύματος
α) Παίρνουμε το λογαριασμό μας και πάμε σε ένα ΑΤΜ τράπεζας.
γ) Εισάγουμε την κάρτα και επιλέγουμε διαδοχικά: Άλλες συναλλαγές
                                                                                       Πληρωμή ΔΕΚΟ
                                                                                         ΔΕΗ
γ) Εισάγουμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που βρίσκεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και θα μας ζητήσει να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
δ) Αφαιρούμε από το συνολικό λογαριασμό το ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι                (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ) και ορίζουμε ποσό πληρωμής το υπόλοιπο.
ε) Πληρώνουμε το υπόλοιπο, παίρνουμε την απόδειξη
στ) Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και τα καταθέτουμε στο Δήμο, μαζί με μια αίτηση στην όποια ζητάμε την νομική και κάθε άλλη δυνατή συνδρομή του προς την αποφυγή της διακοπής του ρεύματος: «επειδή έχουμε περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση με τη ραγδαία μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων μας και περιγράφοντας και ειδικότερα προβλήματα που έχουμε ως δημότες και γιατί θεωρούμε τη θέσπιση του αντισυνταγματική και την απειλή διακοπής του ρεύματος σε αυτές τις συνθήκες ανάλγητη, που θίγει τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα μας και απειλεί την ίδια μας την επιβίωση».
Τα παραπάνω ανεξάρτητα αν ανταποκρίνονται  στα στενά κριτήρια που θέτει ο Δήμος)
Πρωτοκολλούμε την αίτηση και κρατάμε τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Αν έχετε ήδη δώσει την 1η δόση του χαρατσιού αρχίστε απ’ την επόμενη,
έτσι κι αλλιώς ακολουθούν διαδοχικά άλλες τρεις – μια για το 2011 και 2 για το 2012

!!!ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ λΗΞΗΣ ΤΟΥ καθε λΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΟδηγίες για τη συγκρότηση δικτύου πολιτών σε κάθε γειτονιά
για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν
αλλά και για να επανασυνδεθεί όπου ίσως κοπεί.

α) Διαδίδουμε το παρόν κείμενο. Μπορείς να το μοιράσεις στην πολυκατοικία σου, στους γείτονές σου, σε φίλους και σε όποιον κρίνεις εσύ.

β) Απευθύνσου στα παρακάτω τηλέφωνα ανάλογα με την περιοχή που μένεις όπου ήδη έχει    αρχίσει η συγκρότηση του δικτύου αλληλεγγύης και περιφρούρησης για τη μη διακοπή ρεύματος πουθενά και πάρε μέρος σε αυτές! 

Περιοχή Καλλιθέας : 2551061480, 6971784081
Κέντρο 6978624216 – 2551550205,  2551071786, 6934663347
Περιοχή Αγίου Νικολάου: 6970180689, 6977755774
Περιοχή Αγίου Ελευθερίου: 6982212063, 6974146227
Περιοχή Αγίου Βασιλείου: 6974898262
Περιοχή Αγίας Κυριακής: 6977314934, 6977781216
Περιοχή Εφορείας - μάνας του νερού: 2551023232 – 6982147106
Περιοχή Στρατοπέδου Παρμενίωνα: 6972120542
Περιοχή Πάρκου Ανατολικής Θράκης: 6934804157
Παραλιακή : 6989206007, 6986324419
Μαϊστρος: 6947701274
Χιλή: 6984866135

γ) Αν μένεις σε κάποια άλλη περιοχή να απευθυνθείς στη Λαϊκή Συνέλευση στα τηλέφωνα 6970180689, 6974898262, 69346633

δ) Πάρε μέρος στην ανοιχτή διαδικασία της Λαϊκής Συνέλευσης πολιτών κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 9:00μ.μ στο ισόγειο του εργατικού κέντρου.

Για να μην κοπεί το ρεύμα σε σένα και σε κανέναν, για να μην πληρώσει η εργαζόμενη                 πλειοψηφία την κρίση και τα χαράτσια η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη.