Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ!


Συμπολίτη, συμπολίτισσα:
Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα βρίσκονται στο απόσπασμα. Οι απανωτοί φόροι δεν αφήνουν τους πολίτες, -τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες- να πάρουν ανάσα. Το μαύρο μέτωπο εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-τραπεζιτών, ΕΕ, ΔΝΤ με την επικουρία των ΜΜΕ σε ρόλο γραφείου τύπου συνεχίζει να ξεζουμίζει την εργαζόμενη πλειοψηφία για να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ: Στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο δεν υπάρχει πλέον κάποιος να κόψει το ρεύμα!

Σημαντική απόφαση-σταθμός, υπόδειγμα και πρόταση προς όλες τις πρωτοβουλίες, κινήσεις, σωματεία, δημοτικές κινήσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι αποτέλεσμα παρέμβασης πίεσης προς το Σύνδεσμο από το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου του οποίου ο πρόεδρος Μάκης Θεοφιλάτος αποτελεί ενεργό μέλος του κινήματος ενάντια στα χαράτσια.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ` ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ   
                                                     ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο σύλλογος Ε.Δ.Ε. Μεσολογγίου –Ναυπάκτου , έχοντας υπ΄όψιν την επιβολή Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών  (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) μέσω της Δ.Ε.Η. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παραπάνω εισφορά  η οποία πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα , θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς που είναι αντίθετοι στην εισφορά και δεν θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κατακερματίζει τους συμπολίτες μας
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ   να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας  και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΞΗΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                         ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ 3ΜΕΡΗ ΠΑΝΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εμείς οι λαϊκές συνελεύσεις, οι συλλογικότητες και τα άτομα που αποδεχόμαστε το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας και την ανάγκη συντονισμού της οργάνωσης και της δράσης μας,

– υπερψηφίζουμε επί της αρχής την Πρόταση Διακήρυξης για την Άμεση Δημοκρατία,

– καλούμε ανοιχτά και συνδιοργανώνουμε μια τριήμερη πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα στις 16,17 και 18/12/2011.

Προτείνεται το πρόγραμμα της συνδιάσκεψης να περιέχει εργαστήρια και θεματικές ομάδες επί των θεμάτων που ενδιαφέρουν το κίνημα.

Για το σκοπό αυτό ζητείται από τις συνελεύσεις, τις συλλογικότητες και τα άτομα που αποδέχονται επί της αρχής την Πρόταση Διακήρυξης και την συνδιοργάνωση της συνδιάσκεψης να καταθέσουν προτάσεις θεματολογίας έως τις 9/12/2011.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παρέμβαση σε ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη στη Λυών

Το πείραμα του Wörgl (1932-1933) – Μια ιστορία σαν παραμύθι

Μια μεγάλη απόφαση

Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους.