Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

18/10 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!

Κρίσιμη η αυριανή πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η νέα λαίλαπα μέτρων έχει ήδη συμφωνηθεί από κυβέρνηση και Τρόικα και η ψήφιση τους είναι προ των πυλών. Αν η αυριανή απεργία πετύχει μπορεί να αποτελέσει την αρχή για έναν ανένδοτο αγώνα της εργατικής τάξης, με επαναλαμβανόμενες απεργίες και κλιμάκωση των πορειών και των κινητοποιήσεων, που μπορούν να οδηγήσουν όχι μόνο στην ακύρωση των μέτρων αλλά και στην ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου, που εφαρμόζεται εδώ και πάνω από δυο χρόνια στη χώρα μας. Σημαντική προϋπόθεση για μια νικηφόρα πορεία του λαού μας, η ενότητα και η αποτελεσματική ανάπτυξη από τα κάτω, μιας ισχυρής συμμαχίας των αγωνιστικών πρωτοβάθμιων σωματίων,  λαϊκών συνελεύσεων και κομμάτων της αριστεράς, που θα παρακάμψουν την απαξιωμένη επίσημη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τα εργατικά κέντρα σφραγίδες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που μέχρι τώρα καταφέρνουν να διαχειρίζονται με ελεγχόμενες απεργιακές εκτονώσεις, το καζάνι της ελληνικής κοινωνίας που βράζει. Η συζήτηση για απεργίες και κινητοποιήσεις διαρκείας, έχει ήδη ανοίξει στους χώρους δουλειάς, καθώς είναι έκδηλη η διαπίστωση πως αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η πλήρης φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, θα είναι σύντομα γεγονός...

Αριστείδης Φρουζάκης

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η «χρυσή» καταστροφή του δάσους στις Σκουριές στο όνομα των συμφερόντων δεν θα περάσει!




ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ; (ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΠΕΥΚΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΞΥΕΣ;). ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/10 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


Στις Σκουριές οι κάτοικοι με αλληλέγγυο κόσμο από την υπόλοιπη Ελλάδα αντιστέκονταν στα επενδυτικά σχέδια εξόρυξης χρυσού και χαλκού της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και του Μπόμπολα.

Εδώ και χρόνια δίνουν έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην καταστροφή της περιοχής τους και την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Το έργο αυτό θα οδηγήσει στην αποψίλωση ενός πανέμορφου αρχέγονου δάσους, στην αποστράγγιση του βουνού, στην περαιτέρω ρύπανση της θάλασσας και στη δηλητηρίαση του αέρα με τους τόνους σκόνης και τοξικών αερίων που θα εκλύονται από το ορυχείο. 


Το σχέδιο της καταστροφής στο όνομα των συμφερόντων...

Το Υ.ΠΕ.ΚΑ. υπό την πίεση της εταιρείας και πιθανότατα άλλων εξωτερικών παραγόντων παραβλέπει και παρακάμπτει τις νόμιμες διαδικασίες, καθώς δεν υπάρχουν οι προαπαιτούμενες εγκρίσεις («Ειδική Έγκριση Επέμβασης» και «Έγκριση Τεχνικής Μελέτης»). Νομιμοποιεί έτσι την πάγια τακτική της εταιρείας που επιδιώκει να φέρει προ ανεπίστρεπτων τετελεσμένων την τοπική κοινωνία και τη διοίκηση.

Με επείγον έγγραφο, διέταξε το Δασαρχείο Αρναίας να προχωρήσει στην υπογραφή "Πρωτοκόλλου Εγκατάστασης και Υλοτόμησης", ώστε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. να προχωρήσει στην υλοτόμηση ολόκληρης της παραχωρηθείσας έκτασης δάσους στη Β.Α. Χαλκιδική (4.130 στρέμματα) για την εγκατάσταση μεταλλείου. 
 
***********

Το πρωί της 12ης Οκτωβρίου 2012, 50 γυναίκες ανέβηκαν στις Σκουριές για να δούνε με τα μάτια τους πόσο έχει προχωρήσει η καταστροφή του βουνού από την Ελλ. Χρυσός/ELDORADO GOLD.


Αν σας πονέσουν οι εικόνες που θα δείτε, σκεφτείτε ότι 3.300 στρέμματα αρχέγονου δάσους πρόκειται να κοπούν και να ξεριζωθούν για να γίνει η επιφανειακή εξόρυξη, το εργοστάσιο, δρόμοι και χαβούζες τοξικών αποβλήτων.


Δείτε το βίντεο: