Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ συνεχίζουν την αντιλαϊκή επίθεση με στόχο την ολοκληρωτική ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων. Σειρά έχει τώρα το Τεχνολογικό Λύκειο που προσαρμόζεται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Καταργούν 52 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Κλείνουν σχολεία, τμήματα και ταυτόχρονα ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στους επιχειρηματίες που
δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση (ΚΕΚ, Ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ) να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Στέλνουν στην ανεργία αρχικά 2000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς ενώ άλλους τους μετακινούν υποχρεωτικά. Δεν θα είναι οι τελευταίοι!
Στερούν τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν το σχολείο! Με την «καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας» στέλνουν τα παιδιά για δουλειά, για τζάμπα εργασία. Αυτό είναι το περιβόητο διπλό σύστημα γενικής – τεχνολογικής εκπαίδευσης: από το θρανίο στην εργασία χωρίς δικαιώματα και αντίστροφα. Αυτό είναι το «νέο σχολείο» της αγοράς! Των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ημιμάθειας για δουλειά χωρίς δικαιώματα, για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Αυτό το σχολείο έχουν σχεδιάσει επιχειρηματίες-Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν ακόμα ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, πριν τα Μνημόνια.

Προωθούν σε διαθεσιμότητα - απολύσεις 2,5 χιλιάδες εκπαιδευτικούς και πάνω από 3 χιλιάδες σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες. Ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς καμία μέριμνα 1500 εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες, αδυνατούν να μπουν στην τάξη και μέχρι τώρα εργάζονταν αποτελεσματικά σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Όπως πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, έτσι ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των σχολείων.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, κάθε υπάλληλο, φτωχό αγρότη και ΕΒΕ, κάθε άνεργο.
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Με πρόσχημα την κινητικότητα και το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν ΝΔ  - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø      Να μην ψηφιστεί το «πολυνομοσχέδιο».
Ø      Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ø      Καμιά απόλυση - Καμία διαθεσιμότητα - Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.
Ø      Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά και 15 παιδιά για νηπιαγωγεία και Α,Β τάξη Δημοτικού.
Ø      Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια.
Ø      Δημόσια, Κοινωνική, καθολική ασφάλιση για όλους.
Ø      Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στα σχολεία. Καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών (φύλαξη, καθαριότητα κ.α.) με εταιρίες καθαριότητας, security ή κάμερες παρακολούθησης.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ,
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ,

ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αναρτήθηκε απο τη Νίκη

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η ΕΡΤ ξεγύμνωσε την πολιτική υποκρισία

Η απορία είναι απλή και διαυγής: Oλοι όσοι εκόπτοντο τις προάλλες και διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το κλείσιμο της EPT (για το γεγονός, όχι για τον τρόπο), πού ζούσαν άραγε τα τελευταία τριάντα εννέα χρόνια; Σε άλλον πλανήτη; Tο κόμμα που προκάλεσε κυβερνητική κρίση επικαλούμενο τη «δημοκρατική του ευαισθησία» (!), τα πλήθη που διαδήλωναν με πάθος και οργή, οι συνδικαλιστικοί φορείς που αποφάσιζαν απεργίες, αυτοί όλοι, δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, δεν κατάλαβαν ποτέ τι γινόταν στην EPT, δεν είχαν καμιά επαφή με την πραγματικότητα;

Tριάντα εννέα ολόκληρα χρόνια η EPT αποτελούσε το σκανδαλωδέστερο αποκύημα της κομματοκρατίας στην Eλλάδα: κορύφωμα φαυλότητας, αυθαιρεσίας και ιταμότητας. O σεμνοπρεπής κ. Kουβέλης ζήτησε να συνεχίσει τη λειτουργία της η EPT με αλώβητο το προσωπικό της. Aγνοούσε άραγε ποιο ποσοστό του προσωπικού είχε διοριστεί μόνο με το κομματικό σημείωμα, χωρίς καμία κρίση, αξιολόγηση, έλεγχο προσόντων; Aγνοούσε ο αμύντωρ και της «Δημοκρατίας» και της «Aριστεράς» ποιες εξωφρενικές, μυθικές αμοιβές απολάμβαναν οι αυθαίρετα διορισμένοι λακέδες του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος – πρόεδροι, γενικοί διευθυντές, «σύμβουλοι» (χωρίς αρμοδιότητες ή υποχρεώσεις προσφοράς υπηρεσιών), δημοσιογράφοι στον ρόλο του κυβερνητικού προπαγανδιστή (συντονιστές «πολιτικών» συζητήσεων, «αναλυτές» ή και παρουσιαστές ειδήσεων);

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Απεργίες πείνας στην Ελληνική Δημοκρατία, της Άντας Ψαρρά


Η επιλογή αυτής της μορφής πολιτικής διαμαρτυρίας έχει μεγάλη παράδοση στη χώρα μας. Τα αιτήματα έχουν πάντα σχέση με τον σεβασμό των συνταγματικών δικαιωμάτων, τη νομική μεταχείριση αλλά και τις συνθήκες κράτησης
Από το ημερολόγιο του, μέχρι θανάτου, Ιρλανδού απεργού πείνας Μπόμπι Σαντς: "5.3.1981. Αγνοώ τη θέα της τροφής που μου βάζουν μπροστά στα μάτια μου, καθημερινά. [...] Πιστεύω ότι η υλική τροφή δεν είναι αρκετή για να ζήσει ο άνθρωπος για πάντα και με ξαλαφρώνει το γεγονός πως θα βρω υπέροχη τροφή εκεί πάνω αν την αξίζω. Και μετά κολλάω στην τρομακτική ιδέα ότι εκεί πάνω δεν τρώνε...»
Οι απόπειρες «αυτοκτονίας σε αργή κίνηση» έχουν μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα και πάντα με αιτήματα που έχουν άμεση σχέση με τον σεβασμό των συνταγματικών δικαιωμάτων των κρατουμένων και φυσικά με τη νομική τους μεταχείριση αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης στα διάφορα κέντρα κράτησης.

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της Εldorado Gold


 

Την αναγκαστική απαλλοτρίωση 1.000 στρεμμάτων στη Μεγάλη Παναγιά που βρίσκονται στην έκταση που έχει παραχωρηθεί από το κράτος στην Eldorado Gold ζητά η Ελληνικός Χρυσός.

Όπως αποκαλύπτει το alterthess.gr, από το πρωί της 4ης Ιουλίου, υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Μεγάλης Παναγιάς άρχισαν να κοινοποιούν στους «φερόμενους ιδιοκτήτες» τα σχετικά περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ιδιωτικών περιουσιών και εφαρμογής του «μεταλλευτικού κώδικα» από τον νέο ιδιοκτήτη της περιοχής την Eldorado Gold.