Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Προβολή Ταινίας




Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι με τους: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσκι, Μισέλ Μπλαν, Ζαν-Κλοντ Μπριαλί 

Ο Λόρις, ένας ονειροπόλος εργένης, πέφτει θύμα παρεξηγήσεως και ταυτίζεται με έναν παρανοϊκό δολοφόνο που τρομοκρατεί τη Ρώμη. Ο Μπενίνι σ' ένα ρεσιτάλ του τι σημαίνει κωμικός του σώματος.

Ο εξτρεμισμός του πολιτικού κέντρου στην Ελλάδα


του Άρη Χατζηστεφάνου

"Η Χρυσή Αυγή έγινε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των οικονομικών ελίτ και των μέσων ενημέρωσης. Αυτό που τείνουν να ξεχνούν είναι ότι ήταν ο εξτρεμισμός του κέντρου που προώθησε ενεργά τον εφιάλτη του νεοναζισμού στην πολιτική γεωγραφία".
Ο Walter Benjamin είχε πει κάποτε ότι «κάθε φασισμός είναι ένας δείκτης μιας αποτυχημένης επανάστασης". Υπό αυτή την έννοια, η εκλογή 21 μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η επαναστατική αποτυχία του αιώνα. Οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, αναμφισβήτητα απέτυχαν να σταματήσουν το κύμα των νεοφιλελεύθερων μέτρων λιτότητας που επέβαλε η "τρόικα" (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΕΕ).

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Mειώσεις μισθών έως και 40% για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους

 

ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

 

 

 

Σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα οδηγούνται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, καθώς λήγει σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου «Ρυθμίσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με το Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012», η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οπότε και ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Με τη λήξη της μετενέργειας οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων παύουν να ισχύουν και διατηρείται μόνο ο βασικός κλαδικός μισθός, ενώ καταργούνται περίπου 70 επιδόματα.
Αυτό σημαίνει οτι από αύριο βρίσκονται στον αέρα οι εργαζόμενοι, καθώς σχεδόν 8 στους 10 απασχολούνται ήδη ή θα κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα να εργασθούν χωρίς κλαδική σύμβαση, σε ένα περιβάλλον όπου οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις καλπάζουν, ενώ οι μισθοί κατρακυλούν συνεχώς.