Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η τριτοκοσμική Αθήνα της αιθαλομίχλης...

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 26 Δεκέμβρη το βράδυ. Η χωρίς κανένα σχεδιασμό, παράλογη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κάνει την Αθήνα θάλαμο αιθάλης από τα αναμμένα τζάκια , τις σόμπες και την καύση κάθε λογής ξύλων προκειμένου ο κόσμος να ζεσταθεί με οικονομία. Ένα πείραμα σε βάρος της υγείας όλων. Ένα έγκλημα κατά του ανθρώπου και της φύσης, στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών και της πολιτικής των μνημονίων που μας γυρνάει δεκαετίες πίσω...

Τα πήρα.... εγώ; Σας παρακαλώ πως τολμάτε!


 

Ρεζίλι πανευρωπαϊκώς. Το Γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France2, στην εκπομπή του: «Ειδικός απεσταλμένος», την Πέμπτη 20-12-2012 είχε μια εκπομπή για την Ελλάδα, με τίτλο: «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα».
Το κανάλι είναι πανεθνικής εμβέλειας και την συγκεκριμένη εκπομπή, εγκυρότατη, την βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές.
Στα 25 περίπου λεπτά της εκπομπής γίνεται εκτενής αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία και την κληρονομιά που έβγαλε η χώρα μας κυριολεκτικά στο σφυρί (νησιά, λιμάνια, παλάτια, ακόμα και μεταλλεία), καθώς και για τις κακοδαιμονίες μας.
Το τελευταίο μέρος της εκπομπής (αυτό που προβάλλουμε) αφορά την πονεμένη ιστορία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική και τον σκοτεινό ρόλο του Πάχτα σ’αυτήν.
Πόσα πήρες; Τον ρωτά η δημοσιογράφος κι αυτός εθίγη, η τιμή του δηλαδή (κυριολεκτικά, όπως επεσήμανε εύστοχα ένα άλλο blog) και σταμάτησε την συνέντευξη.
Απολαύστε την.
 

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Villa Amalias: Αρνούμαστε όλες τις κατηγορίες

Κείμενο μέσα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση εξέδωσαν οι συλληφθέντες από την εισβολή της αστυνομίας στην Κατάληψη Villa Amalias.
 
Το κείμενο
 
Η Κατάληψη Villa Amalias εδώ και 23 χρόνια αποτελεί έναν ανοιχτό πολιτικό πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο, καθώς και στεγαστική κολεκτίβα. Όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή δραστηριοποιούνται πολλές ομάδες όπως: θεατρική ομάδα, συναυλιακή ομάδα, studio, ομάδα βιτρώ, παιδικό στέκι, ομάδα χορού, γυμναστικής, ξένων γλωσσών, Η/Υ, τυπογραφική κολλεκτίβα, ομάδα προβολών,δανειστική βιβλιοθήκη, ανταλακτήριο δισκων και cd και επίσης έχουν φιλοξενηθεί πολιτικές και πολίτιστικές εκδηλώσεις άλλων ομάδων. Επιπλέον, η Κατάληψη Villa Amalias, πέραν των εσωτερικών δραστηριοτήτων έχει συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων της γειτονιάς, συμμετεχοντας τόσο στη συνέλευση κατοίκων πλατείας Βικτωρίας, όσο και πραγματοποιωντας ανοιχτές και εξωστρεφείς δράσεις στην περιοχή, όπως μικροφωνικές παρεμβάσεις,χαριστικά παζάρια, συλλογικές κουζίνες και παιδικές εκδηλώσεις στην πλατεία.
 
Όλα αυτα τα 23 χρόνια, η Καταληψη Villa Amalias, μέσα από την πολύμορφη σύνθεση των