Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αναβρασμός σε Ιταλία, Ισπανία και η ΕΕ κάνει πλάκα

Αυτοπυρπολήσεις και άγριο ξύλο

Ένας 58χρονος Ιταλός οικοδόμος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την υπηρεσία είσπραξης φόρων στην Μπολονία και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας υποστεί εγκαύματα σε όλο του σώμα. Στην ίδια πράξη απελπισίας προέβη και ένας 27χρονος Μαροκινός εργάτης στην πλατεία του δημαρχείου στη Βερόνα και νοσηλεύεται επίσης σε σοβαρή κατάσταση

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πολιορκείται από κόσμο το Δημαρχείο Ιερισσού – ΜΑΤ μέσα κι έξω!

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό:
Ο κόσμος πολιορκεί το Δημαρχείο όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη και φωνάζει συνθήματα κατά της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κατά του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα και κατά του Αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου. Η πλατεία του Δημαρχείου είναι ήδη γεμάτη ενώ κι άλλοι κάτοικοι καταφθάνουν συνεχώς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο Δημαρχείο και ακόμα περισσότερες και αρκετές κλούβες είναι έξω από αυτό. Όλα  τα φώτα στο Δημαρχείο, στην πλατεία και στους γύρω δρόμους έχουν σβήσει!  Hδη έχουν ξεκινήσει συγκρούσεις με τα ΜΑΤ !
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Μιχάλης Βλαχόπουλος ζήτησε την παραίτηση του Αντιδημάρχου Μοσχόπουλου για τον ηγετικό ρόλο που έπαιξε την περασμένη Τρίτη στην άνανδρη επίθεση των 500 τραμπούκων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ εναντίον των 30 ανθρώπων που βρισκόταν στις Σκουριές. Ο Δήμαρχος “HELLAS GOLD” δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η αντιπολίτευση αποχώρησε από το Συμβούλιο, δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάει με έναν “αντιδήμαρχο επικεφαλής τρομοκρατών”.
Η κατάσταση φαίνεται πως τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο μετά τις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις  Πάχτα και τη παράνομη υπεράσπιση της εταιρίας από τις δυνάμεις καταστολής και την κατάπτυστη Δημοτική Αρχή κατά τη μεγαλειώδη πορεία του κόσμου προς τις Σκουριές τη Κυριακή 25/03.

Ένα αποκαλυπτικό Γαλλικό ντοκιμαντέρ για τη μετανάστευση στον Έβρο και τον φράκτη της ντροπής...


Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τους ZAPATISTAS

Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τους ZAPATISTAS την Παρασκευή 30/3 στις 21:00 στο κοινωνικό στέκι Αλεξανδρούπολης.

Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 120΄ και παραγωγής του 2010 από την ανεξάρτητηTerra nostra films έχει λάβει το βραβείο Salvador Allende στο φεστιβάλ Βελγίου 2010. Το βραβείο κοινού στα φεστιβάλ Burdeos/ Γαλλία 2010, Sucre/ Βολιβία 2010, Tepoztlan/ Μεξικό 2009 και διακρίσεις σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων είναι το διεθνές φεστιβάλ ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μεξικού και το 6ο φεστιβάλ λατινοαμερικάνικου σινεμά, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Σύνοψη: «Καθώς τα φώτα θα χαμηλώσουν, στην οθόνη θα αναδυθούν χιλιάδες ιθαγενείς ινδιάνοι από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού αποχαιρετώντας τον Subcomandante Marcos κατά την αναχώρησή του για ένα πολύμηνο ταξίδι, ώστε να συναντήσει, να ακούσει και να μιλήσει με τους μεξικανούς και τις μεξικανές που αντιστέκονται και αγωνίζονται για ένα άλλο Μεξικό. Έτσι ξεκινά το ταξίδι στο οποίο θα διασχίσει όλη τη χώρα φέρνοντάς τον μέχρι τα σύνορα με τις ΗΠΑ. ΄Ο,τι είχε ξεκινήσει ως απομονωμένος ψίθυρος γιγαντώνεται σε μια δυνατή φωνή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων:VIVA MEXICO. Με αυτόν τον τρόπο σκιαγραφείται το ξεχασμένο πρόσωπο μιας χώρας, ο αγώνας για γη και αξιοπρέπεια…».


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120 min.

Συμβούλιο της Ευρώπης: ΤΟ ΝΑΤΟ άφησε τους πρόσφυγες να πεθάνουν απο πείνα και δίψα




Μια έρευνα εννέα μηνών του Συμβουλίου της Ευρώπης, των 47 κρατών που αποτελούν το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φέρνει στο φως ανθρώπινες και θεσμικές παραλείψεις που καταδίκασαν στο θάνατο τους πρόσφυγες που επέβαιναν σε ένα πλοίο στη Μεσόγειο, του οποίου η τύχη αγνοούνταν για μέρες, τον προηγούμενο

Εκδιώχθηκε από τις Σκουριές η ΠΑΡΑΝΟΜΗ “Ελληνικός Χρυσός”




Τα μαζεύει και φεύγει άρον άρον η εταιρεία από το βουνό. Με έγγραφό του την Δευτέρα 26 Μαρτίου, το Δασαρχείο Αρναίας διέταξε την άμεση διακοπή κάθε εργασίας στις Σκουριές από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, την αποχώρηση όλων όσων βρίσκονται στην “φρουρά” εκεί και την εντός τριών ημερών εκκένωση του βουνού από τα μηχανήματα, οχήματα, κοντέινερς, προσωπικό της εταιρείας και συνεργεία υπεργολάβων.

Κυνική ομολογία Τρόικας: Μισθοί και συντάξεις να φτάσουν στα επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας!

ΡΕΝ: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ Η ''ΛΑΘΟΣ'' ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ! ΤΟΜΣΕΝ: ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΕΡΑΤΑΙΡΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ!
Την Τρίτη στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της Τρόικα, (Όλι Ρέν, Γιοργκ Άσμουσεν και Πολ Τόμσεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι σκοπός του είναι να προχωρήσει η συμφωνημένη (με ποιόν άραγε??) εσωτερική υποτίμηση και οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα.  Δείτε στη συνέχεια τα σχετικά βίντεο! Είναι άκρως αποκαλυπτικά για το τι μας επιφυλάσουν η Τρόικα και οι  ντόπιοι υπάλληλοι τους!
 

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Για τους ανέργους

Οταν για να βρεις δεν υπαρχει πια καμια δουλεια  
πρεπει ν αντισταθεις ! 
πρεπει ολακερο το κρατος 
τα πανω κατω αναποδα να φερεις 
μεχρι να γινεις ο ιδιος του εαυτου σου εργοδοτης 
και τοτε παντα διαθεσιμη δουλια για σενα θα χει. 
Οταν για την αδυναμια σας σας περιγελουν 
δεν επιτρεπεται καιρο να χανετε αλλο 
πρεπει ετσι να φροντισετε 
που ολοι ,οσοι αδυνατοι ειναι, να βαδισουνε μαζι  
 τοτε μεγαλη δυναμη πια θα’ στε 
                                                       να σας περιγελαει τοτε δε θα τολμα κανένας.
                                                       Μπέρτολτ Μπρέχτ

Οι Αργεντίνοι σταματούν τις εξορύξεις χρυσού!


Όταν το 2001 η Αργεντινή χρεοκόπησε, πολυεθνικές μεταλλευτικές εταιρείες ήρθαν να σώσουν τον λαό από τη φτώχεια και να τους χαρίσουν ένα καλύτερο μέλλον, όπως υπόσχονταν σε τηλεοπτικά σποτ σαν αυτό .Τελικά οι κάτοικοι αν και με κάποιους ενδοιασμούς δέχτηκαν τις εταιρείες.
Μετά από 10 χρόνια η κατάσταση στις περιοχές αυτές αλλά και σε μεγάλη απόσταση γύρο από τα μεταλλεία μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο τραγική, στη βόρεια Αργεντινή ποτάμια στέρεψαν όπως ο Saldo και ο Copiapo και περισσότεροι από 300.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό εξαιτίας των ανοιχτών εξορύξεων στη Pascua Lama και το El Moro.
Όμως ο λαός της Αργεντινής είπε φτάνει

Σημαντική επισήμανση για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής η οποία αφορά άμεσα και τη Θράκη!



Ο Επίτιμος καθηγητής Γεωλογίας στο Washigton State University των ΗΠΑ,  Στέφανος Βερτόπουλος, πραγματοποιήσε την ακόλουθη δήλωση για το ιστορικό της εταιρίας El Dorado Gold, η οποία δραστηριοποιείται στη Χαλκιδική και τη Θράκη... Τα σχόλια δικά σας!

Δε γνωρίζω το συγκεκριμένο ζήτημα και συνεπώς δε δικαιούμαι να έχω άποψη. Θα σημειώσω όμως ότι η εταιρεία εκμετάλλευσης που αναφέρεται έχει κατάπτυστο παρελθόν και η λειτουργία της σε άλλες περιοχές έχει αξιολογηθεί με μελέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ολέθρια για τον τοπικό πληθυσμό.  Άλλες Βαλκανικές χώρες στις οποίες η εταιρεία στο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στο πρόσφατο παρελθόν απέρριψαν συνοπτικά τις σχετικές αιτήσεις όταν διερεύνησαν την προϊστορία της. Αντιλαμβάνομαι τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα γενικά και ιδιαίτερα η ορεινή Χαλκιδική, αλλά η υποθήκευση του μέλλοντος, του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της περιοχής δε θα πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμα. Το χαμηλό μεροκάματο που θα καταβάλλεται στους τοπικούς εργαζομένους δεν αντισταθμίζει ούτε τον κόπο τους ούτε την επικείμενη καταστροφή της περιοχής. Μην ξεπουλάτε τη γη σας για ένα κομμάτι ψωμί. Μην ξεπουλάτε το μέλλον των παιδιών σας. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Στέφανος Βερτόπουλος
Επίτιμος καθηγητής Γεωλογίας Washington State University, ΗΠΑ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο λαθρεπιβάτης


Καταδίκη του καθημερινού ρατσισμού μέσα από μια ιστορία σε ένα τραμ. Ταινία μικρού μήκους που κέρδισε το αναλογο όσκαρ το 1994.

Εργασιακός Μεσαίωνας! Συγκλονιστική έκθεση του ΣΕΠΕ.

Τα στοιχεία που προέρχονται από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, αφορούν το πρώτο δίμηνο του 2012 και δείχνουν μια τραγική επιδείνωση των συνθηκών και των όρων της εργασίας. Οι αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση  με επικεφαλής τον τραπεζίτη Παπαδήμο, γυρίζουν το ρολόι πολλές δεκαετίες πίσω!

Μια μικρή ιστορία για εθνικιστές (Μ. Μπρέχτ)

 Από τις ιστορίες του κου.Κοϋνερ η παρακάτω ιστορία:

Ο κ.Κοϋνερ δεν το έκρινε απαραίτητο να ζει σε μια συγκεκριμένη χώρα.
Πάντοτε έλεγε: παντού μπορεί να πεινάσω.
Κάποτε όμως έτυχε να περνάει μέσα από μια πόλη που την είχε κυριέψει ο εχθρός της χώρας όπου ζούσε...

Την σκούπα κ. υπουργέ την χρησιμοποιούμε για να μαζεύουμε σκουπίδια κι όχι ανθρώπους

Η επιστολή του κ. Παύλου έχει ως εξής:
«Είτε το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες είτε όχι, είτε το θέλετε, είτε όχι θα γίνει» είπε ο κ. Χρυσοχοίδης και από τηλεοράσεως, αλλά και στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών δηλαδή στο Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, στον Αντιπεριφεριάρχη, στην Δήμαρχο Βοίου, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βοίου τον οποίο απρεπώς διέκοψε και τον χαρακτήρισε σαν λαϊκιστή, «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα» λέει βέβαια ο λαός μας και στους τοπικούς Βουλευτές, σχετικά με την δημιουργία στρατοπέδου συγκεντρώσεως, γιατί περί αυτού πρόκειται, στην Νεάπολη Κοζάνης.
 Αλήθεια κ. Υπουργέ, ποιός είσθε εσείς που μιλάτε με αυτό τον τρόπο;

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Χρυσωρυχεία: O πόλεμος για Γη και Ελευθερία μόλις άρχισε! Η Χαλκιδική δείχνει το δρόμο στους Θρακιώτες!

 
  

Μεγαλειώδης κινητοποίηση, αυτοκινητοπορεία και διαδήλωση 3000 κατοίκων στη Μεγάλη Παναγιά, με αψιμαχίες στην πρόσβαση του βουνού, με τα ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Συλλήψεις και έλεγχοι σε διερχόμενους σε όλο το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής που θύμιζαν άλλες εποχές.Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν μαζικά την εμφάνιση τους στη Χαλκιδική και ιδιαίτερα στο βουνό του Κάκαβου, πάνω απο τη Μεγάλη Παναγιά, υπερασπιζόμενες τους εργαζόμενους της Ελληνικος Χρυσός που κατέλαβαν παράνομα τη θέση Σκουριές. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, κατοίκους των χωριών της Βόρειας Χαλκιδικής, αλλά και αλληλέγγυους απο Θράκη, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη όταν θέλησαν να πλησιάσουν στο βουνό.
Γκρεμίστηκαν τα μυθεύματα περι εμφυλίου μεταξύ εργαζόμενων στην εταιρεία και ομάδας «οικολόγων τρομοκρατών», που καλλιεργούσαν αυτές τις μέρες οι χρυσοθήρες, με τη μαζική κινητοποίηση ενάντια στην καταστροφή της ΒΔ Χαλκιδικής.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την παρέλαση στην Ιερισσό στην οποία οι μαθητές παρέλασαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία με μαύρα περιβραχιόνια. Ακολούθησε συλλαλητήριο στην πλατεία του Δημαρχείου και στη συνέχεια πομπή αυτοκινήτων στην Μεγάλη Παναγια, το χωριο που βρισκεται στο επίκεντρο λόγω της κοντινής του θέσης με το σημείο που πρόκειται να γίνει η εξόρυξη.Εκεί πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις που έγινε ποτέ στην περιοχή με τη συμμετοχή περισσότερων από 3000 κατοίκων της περιοχής και αλληλέγγυων από άλλες περιοχές με παρόμοια προβλήματα. Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι είτε με τα πόδια, είτε με αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στην διασταύρωση με το δρόμο που οδηγεί στο βουνό. Εκεί βρέθηκαν απέναντι σε ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν επέτρεπαν την είσοδό τους στο δάσος του Κάκαβου.
Στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων να ανοίξει η πρόσβαση προς το βουνό και να έλθει επί τόπου εισαγγελέας, τα ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λαμψης και δακρυγόνα.
Οι διαδηλωτές έμειναν στις θέσεις του για περισσότερο από μία ώρα, και το γεγονός οτι δεν ανακατάλαβαν τη θέση του φυλακίου οφείλεται στο οτι δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους. Αξιοσημείωτο είναι οι διαδηλωτές είχαν μαζί τους και τα παιδιά τους ακόμα και μωρά.


Στη Μεγάλη Παναγιά και στον δρόμο για τις Σκουριές...



Μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ μέσα στο δάσος!

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η χούντα δεν τελείωσε το '73...

Σε κλίμα πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη. Πάνω από 300 αστυνομικοί και ΜΑΤ, περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, ενώ πριν την έναρξη της παρέλασης, η αστυνομία πραγματοποίησε πέντε προληπτικές(!) προσαγωγές ανυποψίαστων πολιτών, οι τρείς εκ των οποίων επισκέπτες της πόλης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Στη συνέχεια αφέθησαν όλοι ελεύθεροι, αφού δε βρήκαν τίποτα να τους προσάψουν... Παρά το παραπάνω κλίμα τρομοκρατίας και σε αυτήν την επαίτιο, εκφράστηκε δυναμικά η διαμαρτυρία για τη πολιτική κυβέρνησης και Τρόικας και αποδοκιμάστηκε η πολιτική ηγεσία του τόπου, ως συνυπεύθυνη για τη ψήφιση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που οδηγούν σε εξαθλίωση το λαό.

Φωτο. Από τη διαμαρτυρία έξω απο το αστυνομικό τμήμα για τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής.

 Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Ορεστιάδας.


Στο Ηράκλειο παρέλασε ο κόσμος


Ακυρώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο στην Κρήτη, αντί αυτής ο κόσμος έκανε πορεία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2o Ανταλλακτικό Παζάρι

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Ανταλλακτικό παζάρι αλληλεγγυης το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Στέκι Αλεξανδρούπολης (έναντι πάρκου Ακαδημίας). Εκατοντάδες συμπολίτες μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης και αντάλλαξαν ρούχα, βιβλία και άλλα αγαθά,  συμμετέχοντας σε μια συλλογική κίνηση αλληλεγγύης και στήριξης, κόντρα σε όσα μας θέλουν μόνους και ευάλωτους στη κρίση τους. Για άλλη μια φορά σημαντική ήταν η προσφορά σε αγροτικά προϊόντα του σωματείου παραγωγών Αλεξανδρούπολης.

 Σκοπός πλέον το Παζάρι να αποτελέσει θεσμό στη πόλη και να πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση στον ίδιο χώρο, με επέκταση και σε άλλα αγαθά αλλά και σε ανταλλαγές υπηρεσιών μεταξύ των πολιτών.

Το 3ο ανταλλακτικό παζάρι θα πραγματο-ποιηθεί στο Κοινωνικό Στέκι το Σάββατο  28 Απριλίου 2012.