Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ανταλλακτικό παζάρι


Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, 10:00πμ -4:00μμ, θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου Αλεξανδρούπολης, το 1ο Ανταλλακτικό Παζάρι που οργανώνουν οι αγανακτισμένοι πολίτες της Αλεξανδρούπολης.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης και συντροφικότητας έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων και να επεκτείνουμε τέτοιου είδους δράσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες (π.χ. παιχνίδια, ρούχα, βιβλία, εκπαίδευση).

Θέλουμε το παζάρι να μετατραπεί σε γιορτή άμεσης επικοινωνίας των ανθρώπων, κόντρα στο φόβο, την απομόνωση και την οικονομική και ηθική εξαθλίωση, που προσπαθεί να επιβάλλει ο απάνθρωπος πόλεμος των αγορών.

Στην ανταλλακτική πρακτική δεν υπάρχουν τόκοι ή ανατοκισμοί ή τοκογλυφία ή εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε τους συμπολίτες μας να προσφέρουν οτι δεν χρειάζονται ( ρούχα, βιβλία, CD  κλπ) στο σημείο συγκέντρωσης που λειτουργεί κάθε Πέμπτη 18:30 - 20:30 και κάθε Σάββατο 11:00 – 13:00 στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου, Λ. Δημοκρατίας 372.

Τις ημέρες του παζαριού ερχόμαστε κοντά, γνωριζόμαστε και παίρνουμε ότι χρειαζόμαστε.
 
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Κανείς μόνος του στην κρίση
Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα
Άμεση Δημοκρατία παντού


Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο Άδωνης Γεωργιάδης στην Αλεξανδρούπολη


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!
ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ – ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
Ενημερώνουμε πως τη Δεύτερα 12-12 θα βρίσκεται στη πόλη μας, ο γνωστός ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ του ΛΑΟΣ, αγαπημένο παιδί του εφοπλιστικού κεφαλαίου και όψιμα υπουργός Ναυτιλίας στην νέα κυβέρνηση, Α. Γεωργιάδης. Θα μιλήσει σε συνέδριο του Ο.Λ.Α. για τα λιμάνια. Θεωρούμε πως η συμμετοχή ακροδεξιών υπουργών στη νέα κυβέρνηση με τις ευλογίες της Τρόϊκας, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη και καταδεικνύει τη πολιτική χρεωκοπία των εκφραστών της πολιτικής του μνημονίου, οι οποίοι συγκέντρωσαν όλα τα κατακάθια της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, σε μια βρώμικη συμμαχία που σκοπό έχει την υποταγή του λαού.
ΟΜΩΣ:
Οι πατριδοκάπηλοι εθνικιστές, που υμνούν την χώρα την ίδια στιγμή που ξεπουλάνε κάθε σπιθαμή της είναι περιγέλαστοι στα μάτια του λαού και