Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ψήφισμα της Πλατείας Φάρου 03/06/2011
 ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΦΑΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΚΟΜΑ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τώρα μιλάμε εμείς: Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε  διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μας ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!

ñ   γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές - το χρέος δεν είναι δικό μας και δε θα το πληρώσουμε,
ñ   γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί
ñ   γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργείας
ñ   γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο
ñ   γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων
ñ   γιατί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει


Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: Δ.Ν.Τ., Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μας εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι “Ταραχή να πέσει στον Άδη και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου”.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε, να ψηφίσουμε, να ζήσουμε. Κι αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί.
Κλείστε τις τηλεοράσεις και ελάτε όλοι έξω στις πλατείες.

Άμεση δημοκρατία τώρα!


Αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι πολίτες Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου