Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Νέα από τους "Αγανακτισμένους" της Κομοτηνής


Δελτίο Τύπου
Αγανακτισμένων Πολιτών Κομοτηνής

Κομοτηνή 8/6/2011

Πραγματοποιήθηκε χθες 7/6/2011 συνάντηση επιτροπής των «Αγανακτισμένων Πολιτών Κομοτηνής» με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Η επιτροπή μετέφερε στον κ. Διοικητή τους προβληματισμούς και την απόφαση της συνέλευσης στο θέμα της «Δωρεάν» Δημόσιας Υγείας και ποιο συγκεκριμένα για το «χαράτσι» των 5 ευρώ που υποχρεούνται να καταβάλουν όλοι όσοι θέλουν να επισκεφθούν τα  Ιατρεία των Νοσοκομείων.
Η συζήτηση αν και τελέσθει σε ήπιο και ευγενές κλίμα κατέσθει μάταια μιας και το χάσμα των απόψεων μεταξύ του κ. Διοικητή και των πολιτών ήταν αγεφύρωτο.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Διοικητής , ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος , υπεραμύνθηκε της πολιτικής του υπουργείου Υγείας υποστηρίζοντας ότι το «χαράτσι» αυτό βοήθησε και βοηθά στην εξυγίανση και στον οικονομικό εξορθολογισμό των δαπανών του Νοσοκομείου γιατί «αν και το ποσό αυτό  καθαυτό είναι μηδαμινό σαν έσοδο για το Νοσοκομείο λειτουργεί αποτρεπτικά στο να επισκέπτονται οι ασθενείς με ελαφρά περιστατικά το Νοσοκομείο!!!!».
Όταν προσπαθήσαμε να θέσουμε το θέμα στη βάση του ηθικού και του αισθήματος αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απέναντι σε ευαίσθητες λόγω οικονομικής κρίσης κοινωνικές ομάδες όπως Άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι , ο Διοικητής (Νομικός άλλωστε) επέμενε να το θέτει στη βάση του οικονομικού και του σύννομου αρνούμενος να επιδείξει ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας. 

ΟΧΙ κύριε Διοικητά , Το δικαίωμα στην δωρεάν υγειονομική περίθαλψη των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. ανήκει σε όλους τους πολίτες που με τους φόρους τους το συντηρούν. Δεν είναι ηθικό να ζητάτε από τον άνεργο να καταθέσει στο ταμείο το «ψωμί» μιας εβδομάδας προκειμένου να εξεταστεί.

Δεν φταίνε τα 5 ευρώ ούτε οι 100 συμπολίτες μας που τώρα αποτρέπονται από την επίσκεψη , για την κατάντια των Νοσοκομείων και το χρέος των 6 δις. Άλλωστε όπως και εσείς μας είπατε υλικά που προμηθευόταν το Νοσοκομείο έως τώρα με 60 ευρώ με τον έλεγχο στην αγορά τα βρήκατε τώρα με 12 ευρώ.

Φταίει η πολιτική Υγείας των κυβερνήσεων των κομμάτων εξουσίας η κακοδιαχείριση και η διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου