Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η Ομιλία του οικονομολόγου Δ.Καζάκη στην πλατεία της Δράμας


Σάββατο 2 Ιουλίου 2011
Το βράδυ του Σαββάτου διεξήχθη  η προγραμματισμένη ομιλία του κ. Καζάκη στην πλατεία της Δράμας. Η ομιλία ξεκίνησε γύρω στις εννέα και μισή και διήρκησε περίπου ένα τρίωρο. Παρά το τριήμερο, λόγω τοπικής αργίας, η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο, κάτι που φάνηκε από τον αριθμό των Δραμινών πολιτών που συγκεντρώθηκαν, τις πολυάριθμες ερωτήσεις που τέθηκαν στον ομιλητή αλλά και την παραμονή σχεδόν όλων έως το τέλος της ομιλίας.
Ο κ.Καζάκης ανέλυσε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τον εφαρμοστικό νόμο αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε έως  αυτό το σημείο. Επιπλέον, ανέφερε τις οικονομικές συνέπειες που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε εάν αυτά που ψηφίστηκαν εφαρμοστούν στην πράξη, περιγράφοντας ένα μέλλον ζοφερό από οικονομικής και κοινωνικής άποψης. Μοιράστηκε τον προβληματισμό του αλλά και τους φόβους του για τους νέους νομικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς όρους που θα κυριαρχήσουν και τόνισε πως μιλάμε για όρους που μέχρι στιγμής κυριαρχούσαν σε περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.
Ωστόσο, έγινε σαφής για το τι μπορεί να αποτελέσει λύση και για το ποιοι είναι οι τρόποι που θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Σε αυτό το σημείο κατέκρινε τη μαζική εκποίηση της χώρας μας σε ιδιώτες καθώς, όπως υποστήριξε, η εκμετάλλευση των υπηρεσιών και του πλούτου από το κράτος είναι ένα μεγάλο μέρος της λύσης του προβλήματος. Ως οικονομολόγος, όρισε το πρόβλημα νομισματικά αλλά και στο πλαίσιο των εκάστοτε ενώσεων που συμμετέχει  η Ελλάδα (Ε.Ε., Ο.Ν.Ε  κ.λ.π.). Υποστήριξε ότι το ευρώ και οι δεσμεύσεις μας σε ενώσεις/οργανισμούς που συμμετέχουμε, λειτουργούν ανασταλτικά για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας από το ίδιο το κράτος. Σε αντιπαραβολή, έδωσε το παράδειγμα της Νορβηγίας, η οποία είναι εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, διαθέτει μια τεράστια κρατική μηχανη και κατά συνέπεια είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν πλήττεται από την κρίση, έχει έλαχιστη ανεργία, πλήρως ανεπτυγμένο κοινωνικό κράτος, υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και πλεόνασμα στους προϋπολογισμούς της.
Συντομα θα ανέβει και το βίντεο με ολόκληρη την  ομιλία του οικονομολόγου Δ. Καζάκη
www.aganaktismenoi-drama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου