Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σχολείο αλληλεγγύης στην Ξάνθη. Στήριξη μαθητών από εθελοντές Εκπαιδευτικούς  

E-mail Εκτύπωση PDF
Την παροχή δωρεάν μαθημάτων πρόσθετης στήριξης σε μαθητές της Γ’ Λυκείου από εθελοντές καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παράσχει το Σχολείο Αλληλεγγύης.
Η πρωτοβουλία αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε υποψήφιους των πανελλαδικών να παρακολουθήσουν όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα σε ολιγομελή τμήματα που θα στεγαστούν στο 2ο Ενιαίο Λύκειο.
Οι καθηγητές που δημιούργησαν το 1ο Σχολείο Αλληλεγγύης Ξάνθης, απευθύνονται σε όλους τους  μαθητές της Ξάνθης που μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, στις οποίες θα συνεκτιμηθούν και τα οικονομικά δεδομένα των οικογενειών, αφού όπως αναφέρουν οι εθελοντές καθηγητές, πρωταρχικός στόχος είναι η στήριξη των μαθητών από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και θα γίνονται από τις 14.30 μέχρι τις 19.30 στο Δεύτερο Λύκειο. Θα διδάσκονται τα μαθήματα που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο,  τα μαθήματα γενικής παιδείας που επιλέγουν οι μαθητές, καθώς και τα μαθήματα του ελεύθερου σχεδίου  των Αγγλικών και των Γερμανικών για μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου που προσανατολίζονται σε σχολές που απαιτούν ιδιαίτερη εξέταση σ΄αυτά τα μαθήματα.
Όπως αναφέρεται από τους έχοντες την πρωτοβουλία, οι καθηγητές που θα διδάσκουν είναι όλοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με εμπειρία στο αντικείμενό τους και θα προσφέρουν οικειοθελώς μέρος του ελεύθερου χρόνου τους χωρίς να αμείβονται.  Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Διευθυντή του 2ου Λυκείου Ξάνθης που παραχώρησε τον χώρο καθώς και την ΕΛΜΕ Ξάνθης που παραχωρεί μέρος των συνδρομών των καθηγητών που προορίζονταν για συνδικαλιστικούς σκοπούς , ώστε να καλυφθεί το κόστος των υλικών (φωτοτυπίες καθαριότητα  κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου