Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

Μέρες Νοέμβρη, μέρες εξέγερσης, μέρες παλλαϊκού ξεσηκωμού των Ελλήνων, απέναντι στο «εθνοσωτήριο» καθεστώς της ξενοκίνητης χούντας, με πρωτεργάτες τους φοιτητές.
Είναι πάλι Νοέμβρης. Τριάντα οκτώ χρόνια, μετά και μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», θέλει πάλι να μας σώσει. Οι δυνάμεις «εθνικής σωτηρίας», ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, υπέγραψαν με τον πιο επίσημο τρόπο και παρέδωσαν την κυβέρνηση, στον εκλεκτό των δυνάμεων κατοχής. Το νέο σχήμα κυοφορείται, εδώ και μήνες, υπό την απαίτηση της τρόικας.
Ο κ. Παπαδήμος, φυσικός εκπρόσωπος των πιο αδίστακτων κερδοσκόπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ήρθε για να εξασφαλίσει την κατά γράμμα υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης του Οκτώβρη. Ο ρόλος του γνωστός. Θα φροντίσει για την ταχύτατη εκποίηση του δημόσιου πλούτου, την ληστρική εκμετάλλευση του λαού και την επίσημη πτώχευση της Ελλάδας, υπό καθεστώς αποικιακής κηδεμονίας.
Ήρθε να τελειώσει την βρώμικη δουλειά του ξεπουλήματος, που ξεκίνησε η τηλεοπτική δημοκρατία της παραπλάνησης και των εκβιασμών που ζούμε. Ήρθε μετά το βροντερό ΟΧΙ, που φώναξε ο λαός, την 28η του Οκτώβρη. Ένα ΟΧΙ αυθόρμητο, ακηδεμόνευτο. Ένα ΟΧΙ που τους τρόμαξε. Που συσπείρωσε γύρω του χιλιάδες πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας.
Όχι άλλα μνημόνια. Όχι άλλες δόσεις. Όχι άλλη δουλεία. Όχι άλλη τραπεζοκρατία. Όχι άλλη τρομοκρατία πείνας και ανεργίας. Όχι άλλη εξαθλίωση.
Καθήκον μιας στοιχειωδώς δημοκρατικής κυβέρνησης, απέναντι σε μια τέτοια λαϊκή οργή, θα ήταν, να ακούσει την θέληση του λαού και με γνώμονα αυτήν, να πορευτεί. Απάντηση των αυτοδιοριζόμενων σωτήρων μας ήταν ένα νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δημιούργησαν και πάλι εθνοσωτήρες, όπως τότε, το ’67, μόνο που τώρα δεν είναι συνταγματάρχες, αλλά κομισάριοι της τρόικας.
Έχουμε χούντα και είναι Νοέμβρης. Τον δρόμο τον έχουμε περπατήσει ξανά. Τον ξέρουμε, τον τιμάμε. Δεν είναι μνημόσυνο για μας η 17 του Νοέμβρη. Είναι αγώνας, είναι ιδανικά, είναι το αύριο. Είναι το ψωμί των παιδιών μας, η μόρφωσή τους, η δημοκρατία, η ίδια η ζωή! Σ’ όσους λένε πως το Πολυτεχνείο τέλειωσε το ’73, απαντάμε πως το Πολυτεχνείο άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς που δεν έκλεισαν ποτέ. Λογαριασμούς που προσπάθησαν να «εξαργυρώσουν», Λαλιώτηδες, Μπίστιδες και Δαμανάκισσες, με «καρέκλες» και αξιώματα, μα στην συνείδηση του λαού είναι ανοιχτές πληγές και απλήρωτα χρέη.
Όλοι μαζί, να διαφυλάξουμε το Πολυτεχνείο! Όλοι μαζί, να συγκροτήσουμε και πάλι ένα πλατύ δημοκρατικό λαϊκό μέτωπο. Δεν τους φοβόμαστε. Είναι απέναντί μας και τρέμουν σε κάθε μας ΟΧΙ. Οργανώνουν κοινοβουλευτικές οπερέτες και ευτελίζονται, προκειμένου να αποφύγουν την αντίσταση μας. Όλοι μαζί, να προστατέψουμε την Πύλη του Πολυτεχνείου. Γιατί αυτή η πύλη είναι ο ίδιος ο λαός. Είμαστε όλοι εμείς. Είναι η αξιοπρέπειά μας, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισονομία. Είναι η ίδια η δημοκρατία. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Συνέλευση πολιτών της πλατείας της Δράμας
Συγκέντρωση και πορεία, την 17η Νοέμβρη και ώρα 18:00, στην πλατεία της Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου