Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

1o Ανταλλακτικό παζάρι Αλεξανδρούπολης: Απολογισμός


Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 ολοκληρώθηκε το 1ο Ανταλλακτικό παζάρι στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου της Αλεξανδρούπολης που διοργάνωσαν οι αγανακτισμένοι πολίτες της Αλεξανδρούπολης.

Είδαμε με χαρά τους συμπολίτες μας να φέρνουν και να παίρνουν ρούχα, παπούτσια, CD, περιοδικά, παιχνίδια και βιβλία αλλά ακόμη περισσότερο χαρήκαμε γιατί γνωρίσαμε κάποιους ανθρώπους που βλέπαμε καθημερινά στο δρόμο, αλλά δεν είχαμε το θάρρος να τους πούμε μία καλημέρα.


Σε αυτή τη γιορτή της ανταλλαγής και τις επικοινωνίας, παρόλο που ο καθένας και η κάθε μία μπορούσε να φέρνει και να παίρνει ότι θέλει, έφευγε συνήθως με πράγματα μικρότερης αξίας από αυτά που έφερνε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό δε γινόταν από λάθος εκτίμηση τις αξίας, αλλά από την ευγένεια και το μέτρο που
δημιουργεί η εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι και αισιόδοξοι γνωρίζοντας ότι έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας.


Ευχαριστούμε το σύλλογο της λαϊκής αγοράς της Αλεξανδρούπολης που προσέφερε οπωροκηπευτικά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να γίνεται και ανταλλαγή μεταξύ υλικών και τροφίμων. Γνωρίζουμε τον κόπο που απαιτείται για να φτάσει ο καρπός από τη γη στον πάγκο σας.


Στο κοντινό μέλλον, σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο ανταλλαγών και στις υπηρεσίες, όπως η εκπαίδευση, οι επισκευές, οι υπηρεσίες υγείας κλπ, προτείνοντας ένα εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο που δε θα βασίζεται στο χρήμα, κόντρα στο φόβο, την απομόνωση και την οικονομική και ηθική εξαθλίωση, που προσπαθεί να επιβάλλει ο απάνθρωπος πόλεμος των αγορών.

Για να συνδιαμορφώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, αλλά και για να γνωριστούμε, σας καλούμε να συμμετέχετε στις ανοιχτές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 21:00, στο ισόγειο του εργατικού κέντρου, απέναντι από το πάρκο της ακαδημίας.

Καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλες και όλους!

Φωτογραφίες: Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου