Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Σύλληψη μέλους της Χρυσής Αυγής γα επίθεση στο Στέκι Μεταναστών στα Χανιά


 Ανακοίνωση του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών


Ξημερώματα Μ. Δευτέρας, γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ένα μαύρο αυτοκίνητο σταμάτησε στο στενό της Χατζημιχάλη Νταλιάνη και οι επιβαίνοντες του έσπασαν αναίτια την πόρτα του Κοινωνικού Στεκιού- Στεκιού Μεταναστών. Λίγα λεπτά νωρίτερα το ίδιο αυτοκίνητο είχε περάσει από τη Σαρπιδώνος με τους επιβαίνοντες να κραυγάζουν «ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».


Μετά από καταγγελία και αφού αυτόπτες μάρτυρες είχαν συγκρατήσει τον αριθμό του οχήματος, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, Δ. Θοδωρόπουλος. Έχει άραγε σχέση με τον Θοδωρόπουλο, ο οποίος μέσω youtube δηλώνει με υπερηφάνεια χρυσαυγίτης και κραυγάζει ενάντια στους «ανθέλληνες», χωρίς να παραλείπει να χαιρετήσει ναζιστικά, (δείτε το video) με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που χαιρετούσαν οι ομοϊδεάτες του το ‘41 όταν έκαιγαν την Κάντανο και εκτελούσαν αγωνιστές στο Κοντομαρί;

Η Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια προσπαθεί να πείσει ότι είναι «νόμιμο», και «πατριωτικό» κόμμα. Οι πράξεις βέβαια των μελών της διαψεύδουν συνεχώς τις επίσημες δηλώσεις. Και επειδή αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τις εγκληματικές πράξεις χρυσαυγιτών, ξεκινώντας από το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής «Περίανδρο» που συμμετείχε σε δολοφονική επίθεση ενάντια σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς, δεν θα τελειώσουμε ποτέ, ας σταθούμε στα πιο πρόσφατα γεγονότα στα Χανιά.

Ήταν πριν δυο χρόνια, που το Κοινωνικό Στέκι -Στέκι Μεταναστών δέχθηκε επίθεση από νεοναζί. Τότε αφού έσπασαν τη πόρτα, προσπάθησαν να βάλουν φωτιά και υπέγραψαν τις πράξεις τους με τη σβάστικα. Ήταν τότε που ο χρυσαυγιτης Σ.Καρεφυλάκης δήλωνε ότι «αυτό το προφίλ του βίαιου, κακού νεοναζί, δεν υπάρχει στη Χρυσή Αυγή». Λίγες μέρες αργότερα βέβαια ομοϊδεάτες του έβγαζαν μαχαίρια στην πλατεία Αγοράς. Όπως μαχαίρια έβγαλαν και πριν λίγες μέρες, στην 25η Μαρτίου σε καφετέρια στο Κουμ Καπί. Προφανώς και η προχθεσινή επίθεση στο Στέκι δεν είναι άσχετη με τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου. Ήταν το αποτέλεσμα του μένους των νεοναζί ενάντια στον κόσμο που δεν σταματά να δηλώνει την αντίθεση του στις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες τους.

Όσο και αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, όσο και αν δηλώνουν ότι φροντίζουν για την ασφάλεια των συμπολιτών τους, δεν πείθουν πια κανένα. Η χρυσή αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία και τα μέλη της είναι ικανά μόνο για ξυλοδαρμούς μαχαιρώματα και επιθέσεις σε χώρους αλληλεγγύης.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες εγκληματικές ενέργειες ούτε μας φοβίζουν, ούτε θα σταματήσουμε να δρούμε χτίζοντας γέφυρες αλληλεγγύης ανάμεσα στους πολίτες. Το μίσος και ο ρατσισμός έχουν θαφτεί εδώ και πολλά χρόνια στις συνειδήσεις των λαών, μαζί με το ναζισμό και το φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου