Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Συναυλία διαμαρτυρίας

 
 
Συναυλία συμπαράστασης
στην Ανοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης και στο Κοινωνικό Στέκι - Ανταλλακτικό παζάρι

Από το Μάιο του 2011, οι πολίτες που συμμετέχουμε στην Ανοιχτή Συνέλευση της Αλεξανδρούπολης (που αποτελεί τη συνέχεια των αγανακτισμένων) προσπαθούμε με δράσεις να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, που οι τραπεζίτες μαζί με το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζουν στην ελληνική κοινωνία. Ενάντια στις πολιτικές που πλήττουν βάναυσα όλη την ελληνική κοινωνία. Αναζητώντας τον τρόπο για να αντισταθούμε σε αυτή την καταστροφική πολιτική, είδαμε ότι αυτό γίνεται  μόνο αν καταλάβουμε ότι ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο, ότι το συλλογικό συμφέρον είναι πάνω από το ατομικό βόλεμα και ότι η χαρά της ζωής δεν βρίσκεται στο πόσα παίρνουμε αλλά στο πόσα δίνουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναζητήσαμε το Νοέμβριο ένα χώρο για να πραγματοποιήσουμε το 1ο ανταλλακτικό παζάρι στην Αλεξανδρούπολη. Μετά από αίτημα μας, ο πρόεδρος του εργατικού
κέντρου μας έδωσε το κλειδί ενός χώρου, που ήταν ουσιαστικά γιαπί και που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζεται και το εργατικό κέντρο. Από εκεί και πέρα, με ιδιαίτερο μεράκι και ιδίους πόρους μετατρέψαμε το γιαπί αυτό σε ένα ανεξάρτητο χώρο έκφρασης και κοινωνικής δράσης των πολιτών αυτής της πόλης.

Μέσα σε πέντε μήνες, μέσα από αυτό το χώρο, οργανώσαμε τέσσερα ανταλλακτικά παζάρια, αντισταθήκαμε στη πληρωμή του χαρατσιού στο λογαριασμό του ρεύματος, οργανώσαμε δράσεις ενάντια στα χρυσωρυχεία, κάναμε δεκάδες προβολές ταινιών και πραγματοποιήσαμε δωρεάν μαθήματα σε νέους της πόλης.  Όλα αυτά βέβαια ενόχλησαν το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε συνεχώς τις απειλές του προέδρου του εργατικού κέντρου να εγκαταλείψουμε το χώρο. Ίσως γιατί είναι πιο βολικό να γκρινιάζουμε μπροστά στις τηλεοράσεις μας για την κρίση παρά να λειτουργούμε δημιουργικά και αυτόνομα ομορφαίνοντας και προσφέροντας στην πόλη. Το Δ.Σ. του εργατικού κέντρου όταν είδε ότι οι φοβέρες δεν πιάνουν τόπο, έστειλε εισαγγελικές παραγγελίες σε δυο άτομα που συμμετέχουν στη συνέλευση, ένα συνταξιούχο και έναν άνεργο οικογενειάρχη, και έπειτα άλλαξε τη κλειδαριά ώστε να μη μπορούμε να χρησιμοποιούμε το χώρο.

Επειδή πιστεύουμε στην άμεση και μη κατευθυνόμενη δράση προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας στην εκδήλωση  και συναυλία συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της Ακαδημίας, απέναντι από το εργατικό κέντρο, το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:00. Στόχος μας είναι η επαναλειτουργία του  Κοινωνικού Στεκιού και η πίεση προς το Δ.Σ. του εργατικού κέντρου να παίξει τον πραγματικό του ρόλο που είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη και η στήριξη των εργαζόμενων και ανέργων και όχι ο παραγοντισμός και η εγκατάλειψη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου