Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Λαϊκή Συνέλευση Ιερισσού: Την Κυριακή 5 Αυγούστου, όλοι στις Σκουριές!Πηγή: www.alterthess.gr

Να υπερασπιστούν το δάσος των Σκουριών από τα συμφέροντα των χρυσοθήρων του Μπόμπολα και του Πάχτα αποφάσισαν οι κάτοικοι της Ιερισσού στην χθεσινή τους συνέλευση όπου αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους. Σε συγκέντρωση καλούν την Κυριακή 5 Αυγούστου στις Σκουριές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ψήφισμα, "εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, στη μεγάλη λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, την Τρίτη 31 Ιουλίου, αποφασίσαμε να ανεβούμε στον Κάκαβο, για να υπερασπιστούμε το δάσος, το νερό και τις ζωές μας, όπως ορίζει το σύνταγμα των Ελλήνων στο άρθρο 24 § 1:

Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας. Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων, του Μπόμπολα, και του Πάχτα που τα υπηρετεί, δεν είναι ούτε το δημόσιο συμφέρον, ούτε το ξεπούλημα της γης μας και το ξεκοίλιασμά της είναι μια απλή αλλαγή χρήσης. Είναι η καταστροφή".

Οι κάτοικοι σημειώνουν ακόμη ότι, "\ο τόπος μας τελεί υπό ξένη κατοχή. Κάνουμε το πατριωτικό μας χρέος. Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα των Ελλήνων και την πατρίδα. Την Κυριακή 5 Αυγούστου όλοι στις Σκουριές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου