Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΡΑΜΑ 16/09/2012: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! 
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία-διαμαρτυρία των μελών της Διανομαρχιακής Επιτροπής ενάντια στα χρυσωρυχεία,στο χωριό και το λόφο του Περάματος την Κυριακή 17/9. Παρότι η εκδήλωση  δεν είχε το χαρακτήρα μαζικού καλέσματος (δεν δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψη στο χώρο) πάνω από 200 πολίτες από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και  τις Σάπες, βρέθηκαν στο χώρο και μίλησαν με τους κατοίκους του χωριού ενημερώνοντας τους για τον άμεσο κίνδυνο να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν άμεσα τις πατρογονικές τους εστίες στη πιθανότητα έναρξης των εργασιών. Και αυτό γιατί η περιοχή θα μετατραπεί σε πραγματική κόλαση, αναθυμιάσεων, σκόνης και τοξικής μόλυνσης του υπόγειου  νερού και της αγροτικής γης. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι τα ψέματα της εταιρίας που τους υπόσχεται τον «χρυσό παράδεισο».
Επιπλέον, οι πολίτες, περπάτησαν στο χώρο του λόφου, όπου κατέγραψαν όλες τις προκαταρκτικές εργασίες που η εταιρία εκτελεί με την άδεια αλλά και την ανοχή του Δασαρχείου (αρχαιολογικές τομές, αποψιλώσεις χαμηλού πράσινου, συντήρηση του παράνομου - με παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις - παλαιού δασικού δικτύου, καθώς και γεωτεχνικές γεωτρήσεις για την οριοθέτηση του κοιτάσματος). Φωτογραφήθηκαν όλες οι εργασίες, των οποίων η νομιμότητα θα ελεγχθεί, γράφτηκαν συνθήματα στις εγκαταστάσεις και στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πάνω στο λόφο, αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα, ώστε τα σχέδια τους να μείνουν στα χαρτιά.
Κρίσιμο ραντεβού, η μαζική παρουσία των πολιτών της  Θράκης κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την 1/10/2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, και στις 3/10 στο Περιφερειακό συμβούλιο στη Κομοτηνή, όπου αναμένεται να δοθεί ηχηρή  απάντηση στους επίδοξους χρυσοθήρες.
Το σίγουρο είναι πως από αυτή την Κυριακή κάποιοι εχουν χάσει τον ύπνο τους. Τα πληρωμένα κανάλια και οι πρόθυμα παρατρεχάμενοι των χρυσοθήρων, πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες  καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Αλλιώς θα καταστούν σύντομα και οριστικά «απόβλητοι» από τη τοπική κοινωνία, που έχει πάρει από καιρό την απόφαση να ζήσει με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής.

Φωτογραφίες απο την συγκέντρωση.


 Στο δρόμο για τον λόφο Περάματος.

 Συνέλευση στον λόφο - καταγραφή μικρο-εργασιών

 
 

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΥΚΗΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου