Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τραυματίες και φωτιές από δακρυγόνα στις Σκουριές για τη μάχη του Χρυσού.

tvxs.gr/node/105426
ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ  ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΡΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΩΘΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤON  TOΠΟ ΜΑΣ!
http://www.seleo.gr/images/stories/j-admin-mobile/IMAGE-2_2012-09-09-151800-+0000.jpg

Φωτια απο τα δακρυγόνα των ΜΑΤ στο δάσος.
Έντονες συγκρούσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τρεις τραυματίες στις τάξεις των διαδηλωτών, εκ των οποίων ο ένας λένε οι μάρτυρες πως είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μια Γερμανίδα διαδηλώτρια. Έπειτα από συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ οι διαδηλωτές έχουν υποχωρήσει, έχοντας δεχθεί μεγάλη ποσότητα χημικών ενώ φωτιές που έχουν ανάψει από τη ρίψη δακρυγόνων έχουν σπεύσει να σβήσουν οι διαδηλωτές.
Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται και σήμερα στο όρος Κάκαβος, στη θέση Σκουριές, προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών στα μεταλλεία Χρυσού της περιοχής της Χαλκιδικής.Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει το άνοιγμα του ορυχείου θα προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ότι πιθανά κέρδη στους κατοίκους.
Από το πρωί κόσμος έφτανε στην πλατεία της Ιερισσού, ενώ δεκάδες διαδηλωτές καταφθάνανε από τη Θεσσαλονίκη.
Μετά από λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν το μεσημέρι για το βουνό κι έφτασαν στο σημείο όπου υπάρχει το άνοιγμα των εργασιών εξόρυξης. Εκεί, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο και για πλαστική σφαίρα.
Από το πρωό βρίσκονταν πολλοί συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Ιερισσού, κάτοικοι της περιοχής, επιτροπές κατοίκων από όλη την Ελλάδα και την επιτροπή αλληλεγγύης από Αθήνα. Πολλά ξένα δίκτυα καλύπτουν το γεγονός, ενώ στο σημείο βρίσκονται αρκετοί βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου